Recensie: The Secret Life of Pets 2

Samenvatting
The Secret Life of Pets 2 is een redelijke film, maar haalt het bij lange na niet bij zijn voorganger. Het gebeurt natuurlijk vaker en zeker in dit geval is het ook goed te begrijpen omdat het originele idee van de eerste film niet nog een keer kan worden uitgevoerd. Daarentegen valt er genoeg te beleven voor de wat kleinere kijkers en zullen de volwassenen helaas even door het minimale verhaaltje heen moeten kijken. Al met al geen hoogvlieger.
6

Katie, de eigenaar van Max en Duke trouwt met een man genaamd Chuck. Max’ vriendjes waarschuwen hem al dat er dan waarschijnlijk ook wel een baby aan zal komen en dat dat zijn leven op zijn kop zal zetten. En jawel, Liam wordt geboren. In het begin is het alles waar zijn vrienden hem voor hebben gewaarschuwd, maar dan begint Max toch warmere gevoelens voor Liam te krijgen en raakt hij zelfs dol op hem. Hij wordt zo dol op Liam dat hij steeds jeuk heeft en daar moet hij dan ook voor geholpen worden. Als hij onhandig met zo’n kraag om zijn nek overal moeite mee heeft lijkt het allemaal vervelend te worden. Tot het gezin op vakantie gaat naar het platteland en alles helemaal anders wordt.

Controversie

Er heeft nogal wat controversie gespeeld na afloop van de eerste Secret Life of Pets, oftewel Huisdierengeheimen. Louis C.K. zou eerst zijn wederom de stem van Max verzorgen, maar na diverse aantijgingen en later toegegeven seksueel misbruik met meerdere vrouwen, werd hij vervangen door Patton Oswalt. Gelukkig zijn de overige stemmen wel hetzelfde als in de eerste film. Zo komt Kevin Hart weer terug in de rol van Snowball en is ook Eric Stonestreet gewoon weer terug om de stem van Duke te verzorgen. Het is echter te begrijpen dat een dergelijk schandaal zeker bij een kinderfilm geen fijne binnenkomer is.

We hebben overigens ook wel weer een paar nieuwe stemmen. Zo krijgen we Harrison Ford te horen die de stoere herdershond Rooster van een stem voorziet. Tiffany Hadish sluit aan voor Daisy, Nick Kroll als de vervelende circuseigenaar en Pete Holms speelt Chuck, de man van Katie. Een aantal van die stemmen zul je meteen herkennen, zoals die van Harrison Ford.

Geen al te sterk verhaal

Het verhaal van de eerste Secret Life of Pets was simpel, maar wel heel leuk. Door ons als kijker een idee te gunnen wat huisdieren allemaal uitspoken als hun eigenaren van huis zijn, kwam er een heel interessant en grappig beeld naar voren. In dit tweede verhaal draait het vooral om de onzekerheid van Max en diens stappen om daar overheen te komen, maar omdat dat slechts een flinterdun verhaaltje zou zijn, heeft scenarioschrijver Brian Lynch er nog twee verhaallijnen bij bedacht.

De tweede verhaallijn die je ziet is die van het schattige kleine hondje Gidget. Wanneer Max naar het platteland op vakantie gaat, vraagt hij aan Gidget om op zijn favoriete speeltje te passen. Je voelt hem vast al aankomen. Ze raakt het speeltje kwijt en het belandt tussen een hele grote bende katten die horen bij een kattenvrouwtje. Om toch het speeltje terug te krijgen roept ze de hulp in van Chloe, de dikste kat die je je kunt bedenken. Gewapend met een strategie gaat ze het speeltje redden.

In de laatste verhaallijn gaat het om Snowball, die wanneer zijn baasje er niet is, veranderd in een of andere ninja. Wanneer Daisy hem om hulp vraagt ziet Snowball zijn kans schoon om de superheld te spelen en samen gaan ze proberen om Hu te redden, een Siberische tijger die wordt mishandeld in het circus. Het samenvoegen van deze drie verhaaltjes zorgt ervoor dat het geheel nog wat lijkt, maar het is en blijft wel flinterdun. Als je echter naar de doelgroep kijkt is er wel weer voldoende te beleven en dat is uiteindelijk wel waar het om gaat.

Nederlandse stemmen

Voor de liefhebber, of de ouder met wat jongere kinderen die het anders niet kunnen volgen, kan deze film ook in het Nederlands worden gekeken. Dan wordt de stem van Max verzorgd door Fedja van Huet. Katie wordt daar verzorgd door Georgina Verbaan en Duke is een prooi voor Frank Lammers. Snowball wordt in de Nederlandse versie gedaan door Jandino Aspiraat en dat is een behoorlijk goede match omdat zijn stem aardig in de buurt komt van die van Kevin Hart. Voor de wat volwassener kijker zal het waarschijnlijk echter toch wel aan te raden zijn om de film in het Engels te kijken.

Huisdiergeheimen 2 (Blu-ray)
Huisdiergeheimen 2 (Blu-ray)
Het vervolg op Huisdiergeheimen
Score 4.7 van 5 sterren.
€9,99
Uiterlijk 19 juli in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.