Recensie: The Secret Life of Pets

Samenvatting
The Secret Life of Pets laat via korte sketches zien hoe je huisdieren het leven thuis ervaren als de baasjes weg zijn. Echter gaat het complete verhaal over vriendschap en avontuur tussen de twee honden Max en Duke die genoodzaakt zijn om de handen ineen te slaan om zo de weg naar huis en vriendschap terug te vinden. En aan de andere kant de reddingsactie van Max’ vrienden onder leiding van Gidget. Kevin Hart blinkt uit met zijn stem als het konijn Snowball die snode plannen heeft, maar ook de andere stemmen passen perfect bij de karakters. De soundtrack en animaties geven de film meer sfeer, zo zag de stad New York en diens riool er nog nooit zo kleurrijk uit.
7

Altijd al willen weten wat jouw huisdieren doen zodra je ze gedag zegt? Pet of in het Nederlands Huisdiergeheimen, werpt een blik op de hond Max en wat hij uitspookt zodra zijn baasje Katie de deur uitgaat. Max geniet helemaal van zijn leventje als ‘enigshond’ van Katie. Het beste moment van de dag is dan ook het moment wanneer Katie weer thuis komt en de deur opendoet. Totdat Katie thuiskomt met zwerfhond Duke. De grote Duke en de kleine terriër Max liggen elkaar totaal niet, maar na een uit de hand gelopen wandeling zijn ze op elkaar aangewezen, willen ze ooit weer de weg naar huis terug vinden. Max en Duke raken verzeild in een avontuur waar ze te maken krijgen met een gemeen konijn en diens handlangers. Gelukkig zijn er nog tal van andere huisdieren waar Max en Duke op kunnen rekenen.

Na het succes van Despicable Me en Mininons, komt Illumination Entertainment met een nieuw komisch project: The Secret Life of Pets. Het zal je misschien niet verbazen dat de hele animatiefilm draait om dieren. Met uitzondering van Katie, zien we dan ook alleen de benen van de mensen, wat doet denken aan de oude cartoons waar de kinderen centraal stonden. De stemmencast bestaat niet uit de meest herkenbare namen, maar dat hindert niet. De stemmen passen allen perfect bij de karakters, maar de echte uitblinker is wel Kevin Hart. De komiek Kevin Hart spreekt de stem in van Snowball, het op het eerste gezicht schattige konijntje. Wanneer je langer kijkt, zie je dat er niets van waar is: Snowball is ware crimineel die de oorlog aan de mensen heeft verklaard en een ondergronds legertje aan het maken is. Dit contrast maakt van Snowball meteen het leukste karaktertje van de film. the_secret_life_of_pets_02077842_st_9_s-high

De twee hoofdpersonen van de film zijn uiteraard Max en Duke. Max is een kleine terriër wiens hele leven draait om zijn baasje Katie. Louis C.K. spreekt de stem van de enigszins verwaande Max in, die hem bovendien een zeer charismatische uitstraling meegeeft. Max is ook wel een beetje verwend, wat duidelijk wordt wanneer Duke zijn veilige omgeving binnenkomt. Eric Stonestreet, vooral bekend van de komedieserie Modern Family, spreekt de stem in van de veel te grote hond Duke in. Duke is een zwerfhond die al snel klaar is met Max’ gedrag. Maar wanneer hij hem een koekje van eigen deeg geeft, loopt het tijdens een normale wandeling door het park uit de hand. Duke en Max zien zich genoodzaakt om de strijdbijl te begraven en de handen in een te slaan willen het avontuur heelhuids doorstaan.

Gemene zwerfkatten, een getatoeëerd varken, een krokodil – want kennelijk leven die ook in het riool van New York – en een misleidend konijn. Max en Duke krijgen het zwaar te verduren tijdens hun missie, gelukkig is daar dan de worstenfabriek om uit te rusten. Een grappige scène waar meteen gedacht kan worden aan de film Sausage Party, al heeft die film absoluut geen link naar deze huisdierenfilm. Het lied dat op de achtergrond klinkt is ook niet een geheel onbekende, namelijk op het nummer We go Together uit de musical Grease gaan Max en Duke helemaal los tussen de vele worsten. Het nummer geeft de scène extra humor, maar of er andere reden achter het gebruik zit, is onduidelijk. Er wordt echter wel door middel van een bus gelinkt naar een andere nieuwe film die over twee weken in de bioscopen verschijnt, namelijk Sing. De soundtrack zelf is gecomponeerd door Alexandre Desplat (The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game), en soms voelt het net aan als een ouderwetse aflevering van Tom & Jerry. Het is muziek waaruit blijkt dat er veel gebeurt.

Naast de goede muziek zijn de animaties ook uitstekend. Nog nooit eerder waren New York en haar riool en zwerfkatten zo kleurrijk. Het verschil tussen honden en katten wordt ook nog eens duidelijk geïllustreerd. Honden als de trouwe vrienden die de hele dag wachten op de terugkeer van de baas versus de katten die wat relaxter zijn en het allemaal wel prima vinden. Een diepere uitwerkingen op dit verschil had de film leuker gemaakt. Met een speelduur van anderhalf uur, is de film niet lang te noemen. Toch voelt de film vrij lang aan en dat komt vooral omdat het avontuurlijke verhaal minder grijpt. Een kortere film met diverse sketches had beter gewerkt dan een heel verhaal over het avontuur tussen twee honden die elkaar in eerste instantie niet mogen, maar samen moeten werken om tot een goed einde te komen. Als je het zo bekijkt, klinkt het plot ook niet bijster origineel. Het leukste deel van de film zijn ook de korte sketches van de diverse huisdieren, oftewel de stukjes die in de filmtrailer al naar voren zijn gekomen. Er zijn echter genoeg lachwekkende momenten, maar echt rollend over de grond van het lachen leuk, wordt het nooit en vaak zijn de grappen ook best flauw. the_secret_life_of_pets_02077842_st_7_s-high

Van je vrienden moet je het hebben, dat blijkt ook voor Max. Max’ overbuurvrouw Gidget (Jenny Slate) blijkt namelijk de perfecte redder in nood te zijn. Zij schakelt alle huisdieren in om Max en Duke te zoeken. Voor hen mondt dit ook uit in een avontuur. Het is duidelijk dat de aspecten vriendschap en avontuur centraal staan in deze film. Voor degenen die na de film nog tijd, energie en zin overhebben voor meer huisdierenverhalen, op de bonusdisc staan nog drie mini-films die zeker de moeite waard zijn als je genoten hebt van de film.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.