Recensie: The Suicide Squad

Samenvatting
The Suicide Squad is een verbetering op het in 2016 verschenen Suicide Squad. James Gunn staat aan het roer, waar hij voorheen vooral werkte aan Guardians of the Galaxy. The Suicide Squad is een actievolle film waarbij het allemaal wel wat overdreven is, maar niet storend. Tel daar ook nog eens een leuk verhaal bij op met voldoende karakterontwikkeling voor iedereen. Margot Robbie als Harley Quinn blijft een genot om naar te kijken, net als Idris Elba als Bloodsport. De grootste verrassing is toch wel Daniela Melchior als Ratcatcher 2. Hopelijk zien we meer van haar!
8

The Suicide Squad

Soms kunnen titels van films weleens verwarring opleveren. In 2016 verscheen Suicide Squad, een film geregisseerd door David Ayter, die later ook verantwoordelijk zou worden voor The Suicide Squad (de film die nu in de bioscoop draait). Echter besloot hij om zijn focus te verleggen naar Gotham City Sirens. Zodoende werd James Gunn van stal gehaald om de regie over te nemen voor The Suicide Squad. Het zijn twee afzonderlijke films met ieder een eigen verhaal. Het is daarom best verwarrend dat ze ervoor gekozen hebben om deze film bijna dezelfde naam te geven als de versie uit 2016.

De planning was dat deze film een direct vervolg zou zijn op het vorige deel en dus al snel na de versie uit 2016 in de bioscoop moest draaien. Echter werd door de nieuwe plannen van Ayter een andere regisseur gezocht en in 2018 werd die gevonden in James Gunn. Gunn is zeker geen onbekende in het superheldenuniversum, want hij was ook de man achter Guardians of the Galaxy. Hij werd echter door Disney en Marvel aan de kant gezet en daarmee kwam er vrij baan voor DC/Warner Bros. om een samenwerking aan te gaan. Al snel na dat nieuws werd Gunn weer aangenomen bij Disney voor Guardians of the Galaxy Vol. 3.

The Suicide Squad Chopper

James Gunn

Zoals gezegd heeft James Gunn de nodige ervaring als het gaat om het regisseren van een superheldenfilms, al is het in dit geval eerder een anti-superheldenfilm. Hij heeft veel ervaring met het schrijven, maar dus ook met het regisseren, van films. Zo schreef en regisseerde hij alle Guardians of the Galaxy-films en maakte hij ook een uitstapje naar de gamesindustrie met het schrijven van het verhaal achter het videospel LolliPop Chainsaw. Oftewel, met James Gunn weet je dat het wel snor zit deze film.

Geheime missie

Het zal ook weer eens niet, Task Force X wordt op een geheimzinnige missie gestuurd. Daar blijkt het allemaal niet zo te gaan zoals het zou moeten en blijkt er zelfs een ander team al aanwezig te zijn. De missie is uiteindelijk om naar Jotunheim te gaan op het Zuid-Amerikaanse eiland Corto Maltese en daar alles te vernietigen van Project Starfish. Er moet dus veel samengewerkt worden en dat gaat niet altijd even lekker. Ieder teamlid is verschillend en ze zijn allemaal of een slechterik of een antiheld. De bekendste van het stel is toch wel Harley Quinn (Margot Robbie). Uiteraard kan je nog een aantal anderen verwachten zoals King Shark, Bloodsport en Captain Boomerang.

The Suicide Squad heeft een best aardig verhaal, beter dan het vorige deel. Toch is het niet het verhaal waarvoor je naar deze film zult gaan. De film moet het vooral hebben van de humor en hoe ranzig het ook soms is, want vergeet niet, Task Force X/Suicide Squad bestaat niet uit brave mensen, maar mensen die gemist kunnen worden. Onder leiding van Amanda Waller wordt alles goed in de gaten gehouden. Ieder lid krijgt een kleine explosief in zijn of haar hoofd. Besluit iemand om zich niet aan de missie te houden? Dan kan die vaarwel zeggen tegen zijn of haar hoofd.

The Suicide Squad Harley Quinn

Ziet er goed uit

Net als in het vorige deel zit het wel snor met de actie. Het is lekker bloederig en daarom niet geschikt voor jonge kinderen. Dat zorgt er wel voor dat het een lekkere brute film is waarbij het tempo hoog ligt. Het is gelukkig geen overdaad aan actie waarbij het op den duur ook saai kan overkomen. Er is in The Suicide Squad ook ruimte voor rustmomenten waarbij je de personages beter leert kennen en dat maakt zo’n film makkelijker om te volgen. Zeker omdat er een aantal personages best interessant zijn. Peacemaker speelt een belangrijke rol in deze film en krijgt zelfs binnenkort een eigen televisieserie. Ook Bloodsport kent een boeiende geschiedenis en Ratcatcher 2 is weer een mooie verwijzing naar de eerste Ratcatcher uit de comics.

Het is daarom mooi om te zien dat Gunn laat zien dat je een actievolle film ook kan combineren met een leuk verhaal waarbij personages voldoende diepgang kennen. Vaak zie je in dit soort films dat bepaalde personages te weinig diepgang kennen, zoals onlangs in Black Widow. Dat maakt het van The Suicide Squad een zeer vermakelijke film.

The Suicide Squad

Sterrencast

Zoals gezegd wordt de rol van Harley Quinn gespeeld door Margot Robbie. Zij speelt inmiddels al een paar films deze rol en doet dat fantastisch. Zij is verknipt genoeg om deze rol geloofwaardig over te brengen. Ook Idris Elba hebben zij weten te strikken voor deze film. Hij werd oorspronkelijk gecast om de rol van Deadshot te spelen in het vervolg, maar er werd besloten om hem toch maar Bloodsport te laten vertolken. Dit heeft als reden dat, mocht er een vervolg komen, dan kan Will Smith nog altijd terugkeren als Deadshot. Een gemis? Absoluut niet, want Elba vertolkt de rol van Bloodsport ook goed. Ook zijn ontwikkeling door de film heen is voelbaar en bijna één om een traantje bij te laten.

Ook andere rollen zijn interessant om te vernoemen, zoals die van Peacemaker die gespeeld wordt door John Cena. Het personage is zo vervelend en John Cena weet er voor te zorgen dat jij als kijker ook een hekel begin te krijgen aan zijn personage. Datzelfde is van toepassing op de rol van Amanda Waller, gespeeld door Viola Davis. Zij weet het bloed vanonder je nagels te halen en dat is voor haar rol heerlijk. Al met al een interessante cast met Daniela Melchior als uitschieter in de rol van Ratcatcher 2. Deze actrice heeft met deze rol haar internationale doorbraak te pakken. De chemie tussen haar en Elba is merkbaar en zorgt voor mooie momenten.

DC COMICS - The Suicide Squad - Poster 91x61cm
DC COMICS - The Suicide Squad - Poster 91x61cm
Score 0.0 van 5 sterren.
€15,90
Uiterlijk 20 juli in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.