Recensie: The Transporter Refueled

Samenvatting
The Transporter Refueled is zeker geen film die je kijkt voor de diepgang in het verhaal maar dat verwacht ook niemand. Eigenlijk voldoet deze film precies aan de verwachtingen. Het geeft je 96 minuten heerlijk popcornvermaak maar weet de originele films niet te overtreffen. We huilen stiekem nog even omdat Jason Statham niet mee doet maar moeten verder inzien dat Ed Skrein het eigenlijk niet zo slecht doet. Geen erg bijzondere actiescènes maar er is ook niets mis mee. Geen bijzonder goede acteurs maar ook daar valt nog net mee te leven. Al met al toch net een voldoende.
6

Frank Martin leeft van het vervoeren van geheime pakketjes. Hij is de beste chauffeur die er is en door zijn voormalig special-ops training weet hij zijn mannetje wel te staan. Hij heeft ondertussen een prima reputatie opgebouwd als betrouwbare vervoerder en dit komt met name omdat hij zich altijd houdt aan zijn eigen opgestelde regels. Maar dan komt femme fatale Anna om de hoek kijken. Samen met haar drie sidekicks ontvoert ze de vader van Frank en dwingt hem daarmee om van zijn eigen regels af te wijken.

Het eerste wat de fans van de Transporter franchise natuurlijk opvalt is de verandering van hoofdrolspeler. Het is iets wat gewoon onmogelijk lijkt want er is maar één echte transporter en dat is Jason Statham. Of toch niet? Gelijk al in de eerste scene laat Ed Skrein zien dat hij prima in staat is om Jason Statham te vervangen in deze reboot. Want dat is wat deze film is, een reboot. The filmfranchise begon al in 2002 met The Transporter en kreeg daarna nog twee vervolgen en zelfs een eigen televisieserie. En waar de films het allemaal wel redelijk leken te doen faalde de serie jammerlijk.

TRANS2

Wat de serie ook miste, net als deze film, is Jason Statham in de hoofdrol. In de serie werd de hoofdrol namelijk door Chris Vance gespeeld. Deze wist die rol echter absoluut niet met overtuiging te brengen. Ed Skrein doet dat al een stuk beter. Hij heeft de skills en ook de looks om de rol neer te zetten. Af en toe kan echter de vraag reizen of hij niet te hard zijn best wil doen. Is hij nu zijn eigen rol aan het neerzetten of probeert hij Jason Statham te imiteren? Dan doet Ray Stevenson het als de vader waarschijnlijk nog het beste. Hij is charismatisch en ook bij vlagen nog grappig en duidelijk de beste acteur in dit gezelschap. Over de vrouwelijke acteurs valt niet veel te zeggen behalve dat ze geen van allen sterk spelen, ook Loan Chabanol als Anna niet.

De film is verder eigenlijk precies wat je waarschijnlijk verwacht: een grote dosis popcorn vermaak zonder enige diepgang. De actiescènes blijven elkaar in hoog tempo opvolgen waarbij er eigenlijk niets gebeurt wat we nog nooit eerder hebben gezien. De film begint zelfs al gelijk met een vechtscène als dieven proberen om de auto van Frank Martin te stelen. Deze moet natuurlijk even duidelijk maken dat dit niet zomaar kan en dit zorgt voor een typisch transporter gevecht. Dit hele gebeuren zorgt er voor dat Frank te laat komt bij zijn vader. En dit vindt Frank senior helemaal niet leuk want hij heeft een hekel aan mensen die te laat komen.

the-transporter-refueled-loan-chabanol-ed-skrein

Wie had ooit gedacht dat de vader van Frank nog eens een grote rol zou gaan spelen in de film? Nou in deze film doet hij aardig zijn best. Daarbij wordt hij niet één maar zelfs twee keer ontvoerd en dat in één film. Duidelijk een gevalletje van iets te veel over de top. Dat is ook wat er te zeggen valt over de dames die de eerste ontvoering op hun geweten hebben. Natuurlijk moeten er knappe dames in een actiefilm als The Transporter Refueled zitten maar liever hebben we dames met toch net iets meer inhoud. Behalve dat het gewoon geen al te goede actrices zijn, zijn de rollen ook zo leeg als een doos met zaagsel.

De dames willen wraak nemen op hun pooier omdat hij hun leven verwoest heeft. En dat is zo ongeveer het enige moraal dat ze in zich hebben want het maakt ze onderweg niet uit of ze met zijn drieën bij de vader in bed moeten kruipen of toch liever bij Frank junior. De pooier annex crimineel die de tweede ontvoering op zijn geweten heeft wordt al veel beter neergezet. Hij is duidelijk niet de eerste de beste domme crimineel en weet zijn mannetje aardig te staan. Dit resulteert dan ook in een mooi actievol eindgevecht waarbij Frank nog een mooie afsprong maakt vanaf een waterscooter zo de auto in.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

  1. Ik vind the transporter 4 de grootste troep die is uitgekomen. De eerste 3 delen werden door Jason Stratham gespeeld en nu komt er een kneut die denkt jason te zijn. ik heb de film naar 15 min al uitgezet. transporter zonder jason stratham is voor mij geen transporter. jason is gewoon de man voor deze film. Dat is het zelfde als ze ineens The Fast and the Furious uitbrengen waarvan iemand anders Vin Diesel speeld. gaat hem niet worden. want the fast and the furious zonder vin diesel kun je vergeten. Sleutelen aan de hoofdrollen personages is geen goed idee. net als deze film is gewoon 3x niks. als er weer een nieuwe transporter komt dan alleen met jason. en denk dat wel meer mensen er zo over denken

    Reageer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.