Recensie: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Summary
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een prachtige film met als enig smetje dat de rol van Mildred Hayes niet lekker uit de verf komt. Gelukkig weet Sam Rockwell zijn personage Jason Dixon zo neer te zetten dat je tevreden de bioscoopzaal uitloopt. De film heeft een sterk verhaal en het einde is zeer verrassend te noemen. De zwarte humor zorgt voor de nodige grappige momenten en deze film zal je daarom niet snel loslaten.  
8.5

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger. 

De film is geregisseerd door Martin McDonagh die met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri zijn eerste grote film te pakken heeft. Zijn roots liggen vooral in de theaterwereld waar hij verschillende toneelstukken gespeeld heeft. In 2000 heeft hij de toneelwereld verlaten om te gaan werken als schrijver voor films, maar ze ook te regisseren. Hij heeft een aantal films geregisseerd zoals In Bruges met Colin Farrell en Grendan Gleeson en een korte film genaamd Six Shooter met wederom in de hoofdrol Brendan Gleeson. De inspiratie voor Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kwam toen hij tijdens het rijden reclameborden langs de weg zag staan met daarop een onopgeloste moord.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri draait voornamelijk om drie personages. Mildred Hayes’ dochter is verkracht, vermoord en vervolgens in brand gestoken. De politiekorps, onder leiding van William Willoughby, heeft nog steeds geen verdachte kunnen oppakken. Mildred besluit om stappen te ondernemen en besluit om drie grote reclameborden te voorzien van een confronterende tekst richting het politiekorps met waarom de dader van haar dochter nog niet gevonden. De tweede in lijn bij het politiekorps, Jason Dixon, heeft veel moeite met deze reclameborden. Het helpt dan ook niet dat hij last heeft van losse handjes. Mildred haalt de landelijke media met haar actie en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd in het dorp, zeker niet omdat het een publiekelijk geheim is dan William Willoughbly aan kanker lijdt.

Mildred Hayes wordt gespeeld door Frances McDormand, die je vooral kan kennen uit films als Transformers: Dark of the Moon en Fargo. Het is een acteerklus met twee gezichten. Enerzijds snap je haar motieven waarom ze dit doet, maar anderzijds is haar rol wel erg vlak. Ze laat weinig emotie toe en daardoor voelt haar actie vooral aan als wraak en niet als zoektocht naar gerechtigheid voor haar dochter. Er had daarom meer in haar rol kunnen zitten met de juiste emotie. Woody Harrelson neemt de rol van politiechef William Willoughby op zich, een rol die wel veel emotie bevat. Zijn strijd tegen kanker en Mildred komt goed in beeld. Hij wilt er alles aan doen om Mildred te helpen, maar heeft gewoon geen aanknopingspunten. Daar komt dan ook nog bij dat hij terminaal is en zijn gezin daardoor belangrijker vindt. Wat deze film echt maakt is toch wel de rol van Jason Dixon, gespeeld door Sam Rockwell. Dixon heeft last van losse handjes, is een moederskindje en drinken is zijn grote hobby. Het zijn vooral de momenten van Dixon die de film erg bepalen. Momenten waarop hij dingen zegt of doet die gewoon niet door de beugel kunnen, maar er wel voor zorgen dat je zijn personage gaat waarderen.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kent twee gezichten. Het is een dramafilm waarbij je Mildred Hayes volgt in haar zoektocht naar gerechtigheid voor haar dochter. Toch komt het drama niet goed uit de verf omdat de rol van Mildred Hayes verkeerd wordt neergezet. Het voelt meer aan als wraak in plaats van gerechtigheid. Daardoor mis je de sympathie voor dit personage. Waar de film wel succesvol in is, is het brengen van de verkeerde soort humor. Er worden dingen gezegd en gedaan die niet door de beugel kunnen, maar dat maakt de film wel vele malen leuker. De momenten dat je hard moet lachen om iets wat gewoon niet kan, zoals Dixon die iemand zonder een reden in elkaar slaat en vervolgens door het raam naar beneden gooit bijvoorbeeld. Dit soort momenten maakt de film echt af. Ook het einde is zeer verrassend en de ontwikkeling die Dixon doormaakt in de loop van de film is noemenswaardig.

Hell Fest (Blu-ray)
Hell Fest (Blu-ray)
Score 3.1 van 5 sterren.
€10,79
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.