Recensie: Transformers: The Last Knight

Summary
Transformers: The Last Knight is een film waar de nodige kritiek op te geven valt, maar gelukkig kent de film ook zeker wat goede puntjes. Het acteerwerk is niet al te best, maar er zijn een paar prachtige actiescènes. Het plot is niets nieuws en de film is soms rommelig, maar gelukkig zijn er ook genoeg vermakelijke momenten die ervoor zullen zorgen dat ook dit deel waarschijnlijk bij het publiek wel weer in de smaak zal vallen.
6

Er komen steeds meer Transformers naar de aarde en dat is iets waar de mensen niet op zitten te wachten. Ze doen dan ook hun uiterste best om de Transformers gevangen te nemen of dood te maken. Er is echter een reden dat onze planeet de Transformers aantrekt en die reden zit hem in de geschiedenis die de Transformers met de aarde hebben. Het verhaal gaat terug naar de middeleeuwen waar Koning Arthur met zijn ridders van de ronde tafel in oorlog is. Tovenaar Merlijn schiet hem te hulp met een magische staf. Deze staf is niet van Merlijn zelf, want hij heeft hem gekregen van een Transformer die hem waarschuwt de staf goed te bewaken.

In de huidige tijd is Optimus Prime verdwenen en doen de overige Transformers hun best om te overleven. Cade Yeager doet alles wat hij kan om de Transformers te helpen, maar dan krijgt hij van een stervende Transformer een soort amulet. Dit amulet schijnt verbonden te zijn met de staf van Merlijn. Een mysterieuze Britse Lord, Sir Edmund Burton, haalt Yeager naar Engeland en ontvoerd ook een hoogleraar van Oxford, Vivian Wembley. Met z’n drieën, natuurlijk vergezeld door Bumblebee, gaan ze op zoek naar de staf van Merlijn, want dat lijkt het enige dat de wereld nog kan redden.

Mark Wahlberg plays Cade Yeager in TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT, from Paramount Pictures.

Ondanks dat de critici de Transformerfilms vaak met de grond gelijk maken, blijven er toch steeds nieuwe delen komen. Het grote publiek blijft ze schijnbaar toch leuk vinden en het worden dan ondanks de slechte recensies vaak toch grote successen. Transformers: The Last Knight is inmiddels al de vijfde film. Wat meteen opvalt is de iets minder grote rol voor de altijd erg aanwezige Optimus Prime. Is dit een verbetering? Is het een gemis? Of maakt het eigenlijk niet zo veel uit? Dat laatste lijkt het geval te zijn: erg gemist wordt hij niet, maar een verbetering is het ook niet. De film begint sterk met een krachtige actiescène die zich afspeelt in de middeleeuwen, maar dan komt de switch naar het heden…

Vanaf dan begint de film met het introduceren van nieuwe mensen en proberen ze de kijker extreem duidelijk te maken hoe alles op dit moment in elkaar steekt in de wereld. Hierbij gaan ze soms iets te ver en lichten ze dingen toe die totaal onnodig zijn om toe te lichten. Verder lijkt de film hier vooral erg rommelig, ongeloofwaardig en zelfs een beetje saai te worden. De humor, of eigenlijk de meeste zinnen die uitgesproken worden, zijn slecht getimed en komen totaal niet over. Op het punt dat het eigenlijk niet slechter kan lijkt het echter alsof iemand anders dat ook begrepen heeft en besloot in te grijpen. De film verplaatst zich naar Engeland en wordt opeens een stuk vermakelijker en aangenamer om naar te kijken.

transformers_-the-last-knight_st_5_jpg_sd-high_-2017-paramount-picturesUitvinder (van niks) Cade Yaeger wordt gespeeld door Mark Wahlberg. Hij doet zijn best om een vriendelijke held te spelen, maar erg overtuigend is het niet echt. Dat zelfde geldt voor Laura Haddock die de rol van Vivian Wembley op zich heeft genomen. Ook zij doet wel haar best, maar met een script als deze is het wat lastig om een personage echt tot zijn recht te laten komen. De enige persoon wie het dan ook wel lukt om interessant en vermakelijk over te komen is Anthony Hopkins in de rol van Sir Edmund Burton. De jaren ervaring spelen hier waarschijnlijk een grote rol in. Verder is er niemand die echt een slechte rol neerzet, maar echt overtuigend valt het ook zeker niet te noemen.

Uiteindelijk levert Transformers: The Last Knight zeker weer genoeg punten op voor de critici om uitgebreid over te klagen en zeuren. Het acteerwerk en het niet erg originele plot, om er maar een paar te noemen. Maar gelukkig kent de film ook zeker wat goede puntjes. De eerste actiescène is prachtig, daarna volgt een gedeelte dat je liever over zou willen slaan, maar eenmaal in Engeland aangekomen wordt de actie beter, het acteerwerk beter, de humor beter en blijkt de film al met al gewoon erg vermakelijk te worden. Er komen nog wat mooie scènes voorbij die, vooral in IMAX 3D, weer van het doek afspatten. Verder wemelt het van de Transformers in dit deel en worden er natuurlijk weer de nodige gebouwen en steden vernield. De fans zullen er vast weer van smullen.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.