Recensie: Verborgen Verlangen

Summary
Verborgen Verlangen is de Vlaamse remake van de Nederlandse film Het Verlangen. Het Vlaamse accent geeft een fijn gevoel aan de film. Echter is de hoofdrolspeelster niet geloofwaardig en kan zij beter blijven doen waar ze goed in is: model zijn. Maarten Moerkerke heeft zijn best gedaan, maar van een voorspelbaar verhaal is niks spannends te maken.
5

De uitgeverij van de broers Vincent en Dennis van Brakel zit in het slop. Wanneer ze twee manuscripten in handen krijgen, verandert alles. ‘Verborgen verlangen’ is een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte, het tweede is een prulwerkje van de aantrekkelijke schoenverkoopster Louise. De broers overtuigen de auteurs om van rol te wisselen waarna ‘Verborgen verlangen’ een bestseller wordt en Herman eindelijk erkenning krijgt voor zijn werk. Louise ontpopt zich tot een ware mediaster waardoor Herman jaloers wordt op haar stijgende roem.

Wellicht denk je nu bij het lezen van deze synopsis: ‘goh, zo iets heb ik al eerder gelezen of gezien.’ Dat is helemaal waar. Vorig jaar februari draaide Het Verlangen in de Nederlandse bioscopen met in de hoofdrol Chantal Janzen. De film werd niet door iedereen goed ontvangen, maar toch kozen onze Vlaamse buren ervoor om een remake te maken van deze film. Verborgen Verlangen is daar het resultaat van en nu te zien op dvd en blu-ray. Hier en daar zijn er een paar kleine aanpassingen aan het verhaal gemaakt en heeft de vrouwelijke hoofdpersonage een andere naam, maar over het algemeen is het dezelfde film.

Astrid Coppens is een grote naam in België, echter niet door haar acteerprestaties, maar wel door haar modellencarrière en haar privéleven. Met haar rol als Louise heeft ze haar eerste hoofdrol in een film te pakken. De PR achter Verborgen verlangen heeft hier goed gebruik van gemaakt en er van geprofiteerd, maar of dat nou zo een goed idee was? Astrid doet haar best, maar het is wat gemaakt en komt niet goed over. Astrid heeft een mooi koppie, maar ze kan zich beter bezig houden met modellenwerk en kleine rollen. Sommige mensen zijn niet gemaakt voor het grote werk.

Het Vlaamse accent past goed bij de film, het lijkt alsof de film hiervoor gemaakt is. Het past beter bij dit soort films dan de originele Nederlandse versie. Het accent zorgt ervoor dat de film net wat serieuzer is, meer drama dan komedie, zoals de omschrijving doet geloven. Er zitten veel clichés in het verhaal en het einde is even voorspelbaar als de gehele film. Maar af en toe is het ook lekker om naar een film te kijken, waarbij je niet teveel hoeft na te denken en met een goed glas wijn van kan genieten. Een keer kijken is genoeg, een tweede keer gaat vervelen. Je zou de Nederlandse versie een keer kunnen kijken, puur en alleen om te zoeken naar de verschillen.

Er staan geen extra’s op de dvd, op een enkele trailer na. Je krijgt voorafgaand aan de film een trailer van een Belgische film waarvan je niet veel begrijpt en verstaat.

Contender 1 -   De uitverkorene
Contender 1 - De uitverkorene
Score 4.4 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.