Recensie: Warcraft: The Beginning

Samenvatting
Warcraft: The Beginning is op zichzelf best een toffe fantasyfilm, maar doordat de hele lore van Warcraft in een noodvaart aan je wordt gepresenteerd is het voor veel mensen lastig om er iets van te volgen. Vooral het eerste halfuur raast voorbij. De film is daarmee niet slecht, maar probeert te veel tegelijkertijd. Dat is op zich logisch, want er moet vrij veel verteld worden, maar als het zelfs mensen die Warcraft erg goed kennen wat veel wordt, dan weet je dat de maker zijn doel een tikkeltje voorbij is gesneld. Warcraft: The Beginning is een aardige film geworden, die helaas niet al te lang zal blijven hangen.
6

Azeroth is een koninkrijk dat geleid wordt door een ruimdenkende koning en goede magiërs. De vrede in het koninkrijk dreigt echter wreed te worden verstoord als Orks ten tonele verschijnen die via een portaal uit een andere dimensie komen. In die andere dimensie is hun hele wereld verwoest en ze hebben dus een nieuwe wereld nodig om in te kunnen wonen. Onder leiding van een magiër komen ze massaal over naar Azeroth. Niet iedere Ork is het overigens eens met de keuzes die deze magiër maakt. Terwijl de mensen zich proberen te verdedigen tegen de invallende Orks, worden de twijfels bij krijger Durotan steeds groter.

Wie Warcraft noemt, zal veelal denken aan het immens populaire World of Warcraft, maar daarmee doe je Warcraft eigenlijk te kort. Veel mensen realiseren zich niet eens meer dat hier een hele reeks games aan vooraf ging, maar ook dat hier diverse boeken en een zeer uitgebreide lore bij horen. De makers hebben dus ruim voldoende materiaal om uit te putten. Dat is ook duidelijk te merken, want de makers gaan snel van start. Voor iemand die de games kent en eventueel wat van de boeken en lore heeft gelezen zal er ook al best goed opgelet moeten worden om alles te volgen. Ken je de lore nog niet, dan heb je het helemaal druk en wordt je gebombardeerd met informatie.

warcraft-01

Duncan Jones staat als regisseur achter het roer bij Warcraft: The Beginning. Hij concentreert zich in de actie goed op een aantal personages, maar toch blijft het voor de kijker behoorlijk aanpoten om alles bij te benen. Het is aan de hoofdpersonages om diepgang te laten zien zodat wij als kijker niet direct een goed en kwaad kunnen aanwijzen. Toch blijven helaas veel personages een beetje hangen in stereotypes, waardoor het wat lastiger wordt om de aandacht vast te houden. Je hoopt stiekem op wat meer dan je krijgt.

Het acteerwerk in Warcraft: The Beginning laat helaas regelmatig wat te wensen over, zo lijken de acteurs af en toe niet echt geïnteresseerd te zijn. Dat zorgt er voor dat je als kijker op zoek gaat naar een sterk verhaal. Op zich zit dat er wel in, want wanneer Durotan de dialoog probeert aan te gaan met Lothar wordt het uitgangspunt in ieder geval een stuk origineler. Je hoeft echter geen genie te zijn om te snappen dat het hoe dan ook op een ongelofelijke oorlog zal uitdraaien en daarin wordt je dan ook niet verrast.

warcraft-02

Dit is de helaas de reden waarom gameverfilmingen vaak de mist in gaan. Waar je als gamer de wereld van Azeroth op eigen houtje kunt gaan ontdekken, moeten we het in Warcraft: The Beginning doen met de verhaallijn die Duncan Jones voor ons heeft gekozen. Waar een game dan dus heel rijk aanvoelt omdat je veel meer te zien krijgt, wordt de film veel platter omdat er maar een klein stukje belicht wordt. Dat zorgt ervoor dat je het gevoel hebt iets te missen en daar heb je dan weer vooral last van wanneer je de games goed kent.

De Blu-ray is redelijk rijkelijk uitgerust. Naast een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit krijgen we een aantal leuke extra’s. The Fandom of Warcraft is erg leuk, maar ook Warcraft: Bonds of the Brotherhood Motion Comic is erg leuk om eens te kijken. Zo zitten er nog wel meer leuke extra’s tussen, die voor de liefhebbers absoluut aan te raden zijn om eens te kijken. Zo kun je ook enorm genieten van de ILM: Behind the magic of Warcraft documentaire. In een tijd waar leuke special features vaak ver te zoeken zijn is het leuk om weer eens een schijf in handen te krijgen waar wel weer wat meer op staat.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.