Recensie: Young Sheldon (seizoen 2)

Samenvatting
Young Sheldon gaat verder! In seizoen 2 pakken we de draad weer op en volgen we Sheldon in Oost-Texas. Waar krijgt hij allemaal mee te maken? Wat denkt hij te kunnen maken en hoe vergaat het de rest van zijn gezin? Een heerlijke serie om gewoon eens ongegeneerd op te zetten en de tijd te vergeten.
8

Inmiddels lijkt Sheldon Lee Cooper niet meer weg te denken in het komediegenre. Met Jim Parson als voice-over is het plaatje weer compleet. Alsof de ‘oude’ Sheldon de kijker eens meeneemt in zijn leven als jonge Sheldon in Oost-Texas. Inmiddels is seizoen 4 alweer te bekijken op televisie, maar ja, die reclames… Lekker ongegeneerd je avondklokavonden vullen? Deze serie helpt je er perfect bij. Mocht je toch nog niet bekend zijn met deze serie, dan is het de moeite waard om eens te kijken naar seizoen 1 van Young Sheldon. Dan kan je daarna gewoon ongegeneerd twee seizoenen achter elkaar kijken.

Annie Potts als 'Meemaw' en Iain Armitage als Sheldon

Annie Potts als ‘Meemaw’ en Iain Armitage als Sheldon

Van concurrentie tot delegeren

Het leven van een tienjarige hoogbegaafde jongen in Texas is niet makkelijk. Sheldon, nog steeds niet erg geliefd bij de docenten op zijn school, volgt ondertussen ook alvast college aan de universiteit. Plots is niet alleen zijn vaste plek daar bezet, het is ook nog eens bezet door een andere slimme tienjarige. Zijn ouders kunnen hun geluk niet op en denken andere ouders gevonden te hebben waarmee ze hun sores over zo’n slim kind kunnen delen. Sheldon daarentegen krijgt voor het eerst te maken met gevoelens die hij nog niet eerder heeft ervaren. Is hij jaloers? Is het verliefdheid? Of is het toch iets anders? En hoe gaat Sheldon eigenlijk om met zijn krantenwijk?
De vaste cast uit seizoen 1 heeft ook in seizoen 2 weer een fijne rol te pakken, maar dan wat verder ontwikkeld. Zo wordt Georgie, de grote broer van Sheldon, voor het eerst echt verliefd en helpt Missy, zijn tweelingzus, een onderzoeker op het gebied van daten. Ook de spanningen tussen Meemaw en George zijn natuurlijk weer van de partij. Echte lachbuien veroorzaakt het allemaal niet, maar het is zeker vermakelijk om naar te kijken. De afleveringen bevatten niet alleen humor, maar laten ook de soms meer ‘hardere’ kant van het leven zien. Hierdoor leef je mee met de personages en dat kan nooit kwaad.

De nieuwe toegevoegde personages zoals Paige (gespeeld door Mckenna Grace) en haar ouders, voegen een verdieping toe aan de personages. Dat maakt het allemaal net even iets leuker en levendiger om naar te kijken. De acties van Sheldon zorgen trouwens ook vaak genoeg voor wat reuring in de tent. Het is niet de bedoeling alles te verklappen, maar laten we het er maar op houden dat het niet de eerste keer is dat de FBI voor de deur staat bij de familie Cooper.

Young Sheldon, aflevering 6

Young Sheldon, aflevering 6

Young Sheldon en The Big Bang Theory

Als seizoen 2 van Young Sheldon iets duidelijk maakt, is het wel dat de serie leuker is als je The Big Bang Theory kent. De afleveringen zijn prima op zichzelf te bekijken. Als er al een verwijzing is naar een vorige aflevering, dan is er netjes een ‘Previously on Young Sheldon’-stukje. Hierdoor is de serie ook te volgen door mensen die niet vanaf het begin hebben meegekeken. De meerwaarde van Young Sheldon zit hem er echter in dat, als je TBBT kent, het gedrag van Sheldon in die serie heel duidelijk wordt gemaakt in Young Sheldon. Alsof je naar de basis kijkt van zijn gedrag. Beide series krijgen hierdoor een diepere laag, maar nogmaals: ook zonder voorkennis is de serie erg vermakelijk. De meest duidelijke verwijzing naar TBBT is, net als in seizoen 1, te vinden in de laatste aflevering. Met dezelfde regisseurs van TBBT bij Young Sheldon is dat dan ook niet heel verrassend, maar hoe ze het vormgegeven hebben wel. Let wel, als je TBBT niet kent is deze verwijzing misschien niet duidelijk.

En dan de afleveringen zelf. Korte afleveringen die je avonden wel vullen. Elke aflevering duurt zo’n 22 minuten, waardoor ze even snel tussendoor te kijken zijn. De titels van de afleveringen geven soms al weg wat de onderwerpen in de aflevering zijn en zijn soms niet heel duidelijk. De titels zijn in ieder geval lang, waardoor het simpelweg eenvoudiger is om gewoon het nummer te onthouden als je niet alles achter elkaar kunt kijken.

Al met al lijkt de serie de aandacht er echt bij te houden en is het zeker de moeite waard om te kijken. De serie lijkt naarmate deze vordert steeds sterker te worden. Seizoen 2 voegt nog echt iets toe en als kijker heb je niet het idee dat het verhaal helemaal uitgemolken wordt zoals bij andere series het geval is. Kortom: wederom een heerlijke serie om ’s avonds (of overdag) gewoon eens lekker te kijken.

Young Sheldon - Seizoen 2 (DVD)
Young Sheldon - Seizoen 2 (DVD)
Seizoen 2 van de prequel van The Big Bang Theory
Score 5.0 van 5 sterren.
€18,61
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Stephanie van Baggem heeft Geschiedenis en Oudheidstudies gestudeerd en heeft mede daardoor een voorliefde voor historische romans. Ze klimt graag in de pen en schrijft columns, artikelen en verhalen. Ze probeert de verhalen tussen de regels te vinden en gelooft dat iedereen een uniek verhaal te vertellen heeft.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.