Recensie: Zwaar Verliefd

Samenvatting
Een romantische komedie moet Zwaar Verliefd zijn, de een zal dat wel vinden de ander duidelijk niet. Als je geen of weinig zelfvertrouwen hebt over je gewicht, is de film geen aanrader. Het verhaal is te kortzichtig en gaat telkens over hetzelfde; te dik zijn en daardoor geen liefde kunnen vinden. Barbara Sloesen doet met haar acteerwerk een goede poging de film nog te redden, maar in je eentje kan dat niet.
4

Isa is een jonge succesvolle dierenarts, maar onzeker over haar lijf en de liefde. Als ze op een dag het leven van de labrador Bo, is ze op slag verliefd op zijn baasje Ruben. Hij is de perfecte man; knap, werkt met zijn handen en hij houdt zielsveel van zijn hond. Zij is ook de perfecte vrouw voor hem, maar dat durft ze niet te geloven. Na een peptalk van haar zusje en vriendinnen, sleept ze zich elke dag naar de sportschool waar haar zelfvertrouwen groeit en haar omvang krimpt. Maar is Ruben nog geïntresseerd na al die tijd?

Te makkelijk

De onzekere Isa wordt gespeeld door Barbara Sloesen, een rol die haar op het lijf is geschreven. Nadat Sloesen uit Goede Tijden Slechte Tijden is gestapt, is haar carrière als actrice met stappen vooruit gegaan. De rol van Isa past goed bij haar en je kan merken dat ze Isa met veel plezier speelt. Echter zitten er, niet zozeer de schuld van Sloesen, wel wat rare “fouten” in de film. Want je kan de kijkers veel wijs maken, maar zeggen dat Sloesen kleding maat 46 heeft, klopt niet en dat wordt pijnlijk duidelijk als ze het vetpercentage van Isa in de film opmeten. Je kan duidelijk zien dat het nep is.

Wanneer Isa’s zusje en vriendinnen in beeld komen, begin je jezelf uiteindelijk af te vragen of de makers van de film geen fantasie hadden. Op een scene na, hebben de drie vrouwen in kwestie telkens hetzelfde kapsel. Scene na scene zie je de dames voorbij komen en denk je; ‘zit jouw haar nooit eens anders?’ Gelukkig voor de mannelijke hoofdrol, is het mannenkapsel gemakkelijk en als je een muts opzet ziet het er al anders uit. Ruben, de perfecte man, wordt gespeeld door Jim Bakkum. Ooit werd hij tweede bij Idols, inmiddels kan hij zingen, acteren en is hij in musicals te zien. Er zit niet veel diepgang in het personage van Ruben, hij is alleen maar een knappe kop.

Te dik

Chantal van Gastel is de schrijfster achter het verhaal. Ze schreef het boek Zwaar Verliefd, nadat ze de schrijfwedstrijd bij Yes magazine won, daarvoor schreef van Gastel alleen korte verhalen in tijdschriften. Het boek werd wisselend ontvangen bij de lezers. Het boek leest snel en lekker weg, wat voor de een heel fijn is, maar voor de ander ging het te snel. Daarnaast is het continu benoemen van te veel eten en gewicht verliezen niet voor iedereen leuk om te lezen. Dit laatste komt in de film ook erg naar voren. De strijd om de kilo’s wordt er te dik op gelegd, waarvoor het voor een aantal vrouwelijke kijkers een irritatiepunt zal zijn. Je hoeft namelijk niet maatje 34 te hebben om gelukkig te zijn. Dit verschilt per persoon, maar door deze film kan je zelfvertrouwen nog al naar beneden gehaald worden.

Zouden we nog een vervolg kunnen verwachten? Ja, waarschijnlijk wel, want van Gastel heeft na Zwaar Verliefd nog twee boeken geschreven; Zwaar Beproefd en Zwaar Verguld. In de boeken gaat het liefdesverhaal van Isa en Ruben verder en lopen ze tegen nieuwe, maar ook bekende dikke uitdagingen aan. Voor een deel van de kijkers is een vervolg welkom, maar er zal ook zeker een deel afhaken na het zien van deze film.

Zwaar Verliefd
Zwaar Verliefd
Met o.a. Jim Bakkum
Score 4.7 van 5 sterren.
€7,73
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.