Black Adam

Samenvatting
Black Adam is er weer eentje uit het rijtje van hit or miss uit de stallen van DC. Karakters die net genoeg niet kunnen boeien met oeverloze actiescènes waar soms geen eind lijkt aan te komen. Qua vormgeving en effecten niks te klagen en al helemaal niet over de presentatie van de disc met specificaties, want die zijn van de bovenste plank. De mid-creditscene doet je wel weer rechtop in je stoel zitten voor het vervolg, al lijkt die er niet meer te komen.
7.5

The Rock uit zich als Superheld

Het was slechts een kwestie van tijd totdat een van ’s werelds grootste filmsterren zijn opwachting zou maken in het superheldengenre: Dwayne Johson, beter bekend als The Rock, werkte al jaren gestaag door achter de schermen van zijn passieproject genaamd Black Adam. Na vijftien jaar is het dan eindelijk zover en maken we kennis met de antiheld van het DCU.

Niet je dagelijkse held

In het oude Kahndaq wordt Teth Adam bevoorrecht met de kracht van de Goden. Nadat hij deze nieuwverworven krachten gebruikt voor wraak, wordt hij voor 5000 jaar gevangengezet. Langzaam maar zeker verandert de legende in een mythe, maar nu hij weer ontwaakt in onze tijd is hij van plan om zijn wraak voort te zetten. Het is dan ook de ondankbare taak van de Justice Society om hem tot stoppen te dwingen.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Black Adam is niet The Rock zijn beste werk. Black Adam is te humeurig en geen prettig personage om naar te kijken als superheld. Dat The Rock er alles aan gedaan heeft zijn om zijn meest fysieke vorm aan te nemen is iets dat goed duidelijk is en hem absoluut recht aan doet. Bovenop zijn reguliere trainingsschema heeft hij er zeker nog wat extra werk bovenop gedaan. Maar het is vooral het karakter wat een dimensionaal is. Als je bekend bent met de werken van Steven Segal, dan heeft Black Adam absoluut bij hem in de klas gezeten.

Gelukkig komt er wat vertier met de komst van de Justice Society onder leiding van Dr. Fate (Pierce Brosnan) en maken we kennis met Hawkman, Atom Smasher en Cyclone.

Veel geschreeuw maar weinig wol

De actiescènes zijn groots van schaal en niemand lijkt er mee te zitten dat de stad Kahndaq, waar alles zich afspeelt, wordt verwoest. Mooi pluspunt om te zien is dat de trend van de actiescènes gelijk blijven met die van de eerdere delen uit de Zack Snyder-films (Justice League), maar het duurt allemaal veel te lang en na de zoveelste actie volle scène ben je als kijker wel een beetje murw gebeukt. Ook de resterende castleden kunnen niet veel anders doen dan vluchten voor al het geweld.

Na iets meer dan twee uur rolt de aftiteling over het scherm, de verstokte superheldfilmkijker weet dat het daar nog niet mee gedaan is en blijft nog even zitten voor de toegift in de vorm van een mid-creditscene.

Black Adam komt in een fraaie steelbook-editie met zowel de 4K Blu-ray alsmede de reguliere Blu-ray-editie.

De film kan worden bekeken met HDR10 alsmede Dolby Vision en wordt gepresenteerd op 4K native wat absoluut zorgt voor een scherpe beleving. De Atmos track die eveneens tot de beleving present is zorgt voor een mooi en warm geluid. De stemmen zijn helder terwijl de actiescènes je audio set-up een flinke opdoffer geven. Daarnaast zijn er op de disc veel interviews met cast- en crew-leden te vinden die je een nuttig kijkje achter de schermen geven in hoe Black Adam tot stand is gekomen.

Conclusie

Black Adam is er weer eentje uit het rijtje van hit or miss uit de stallen van DC. Karakters die net genoeg niet kunnen boeien met oeverloze actiescènes waar soms geen eind lijkt aan te komen. Qua vormgeving en effecten niks te klagen en al helemaal niet over de presentatie van de disc met specificaties, want die zijn van de bovenste plank. De mid-creditscene waar eerder naar gerefereerd is doet je wel weer rechtop in je stoel zitten voor het vervolg. In de tussentijd van de bioscooprelease tot de Blu-ray release van Black Adam is er van alles gebeurd bij DC.

De creatieve top bij Warner Brothers is inmiddels vervangen door onder andere James Gunn (Guardians of the Galaxy, Suicide Squad 2) en hebben aangekondigd een frisse herstart aan het DCU te geven. Dat houdt in dat het gros van de acteurs die de superhelden spelen met vervroegd pensioen zijn gestuurd en worden vervangen door nieuwe acteurs. Zo gaf The Rock in een recente videoblog te kennen dat er geen plaats voor hem is momenteel in het komende DCU. Dat is jammer te noemen aangezien het karakter Black Adam met nog een tweede uiting meer diepgang had kunnen krijgen.

Black Adam (4K Ultra HD Blu-ray) (Steelbook)
Black Adam (4K Ultra HD Blu-ray) (Steelbook)
Score 4.0 van 5 sterren.
€37,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.