Series Top 50 van 2018

Als hekkensluiter van onze Top 50 lijsten is hier dan eindelijk de Series Top 50. De stemmen zijn geteld en de uitslag spande erom, maar eindelijk is de winnaar bekend! Lees gauw verder om te zien welke series waar zijn geëindigd. 

1. De Luizenmoeder – Seizoen 1

Je kunt de woorden ‘hallo allemaal’ niet meer horen zonder aan Juf Ank te denken. Hoe flauw het ook is, je gaat automatisch het hele liedje meezingen. Om deze vervolgens nog minstens een hele dag in je hoofd te hebben. Uitspraken als “dat vinden wij niet raar…”, “sta je nou je snor te drukken?” en “leuk truitje” kunnen niet meer gehoord worden zonder de stem van Juf Ank in je hoofd te hebben. Overigens zijn ook de andere personages leveranciers van fantastische uitspraken die je tot in de ten treuren kan blijven halen. 

Een verdere introductie heeft deze serie eigenlijk ook niet nodig, want met een miljoenen publiek was De Luizenmoeder het best bekeken NPO3 programma ooit. Het kan haast niemand ontgaan zijn hoe herkenbaar, hilarisch en ontzettend goed deze Nederlandse serie is, want het domineerde ook nog eens wekenlang de media. Ze grepen helaas net mis bij de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring, maar, laat het een schrale troost zijn, ze eindigen wel met stipt op één in onze Series Top 50 van 2018! Met 5,41% van de stemmen laat De Luizenmoeder tientallen series achter zich.

© NPO 3

2. The Good Doctor – Seizoen 1

The Good Doctor is alweer de zoveelste ziekenhuisserie die op de televisie verschenen is, maar toch is deze weer net even anders. De autistische hoofdpersoon is zowel aandoenlijk als grappig en vooral ook erg interessant. Het is dan ook zeker niet vreemd dat deze serie het zo goed doet en met 3,11% van de stemmen een mooie tweede plek gehaald heeft. Van ons kreeg deze serie ook al een mooie 8.5.

The Good Doctor gaat dus over de autistische leerling-chirurg Shaun Murphy. Hij ziet zelf zijn autisme niet als belemmering in de uitoefening van zijn vak, maar om hem heen zijn er maar weinig die hem serieus nemen. Sommigen denken zelfs dat het gevaarlijk kan zijn dat hij patiënten moet helpen en vertrouwen het niet. Shaun Murphy blijkt echter bijzonder goed te zijn in wat hij doet en weet meerdere patiënten te redden. De serie doet misschien een beetje denken aan House met elke aflevering weer een bijzondere nieuwe patiënt die geholpen moet worden.

3. The Big Bang Theory – Seizoen 11

The Big Bang Theory weet elk jaar weer een plekje in onze top 50 te veroveren en ook elk jaar weer een iets betere plek. Worden de seizoenen beter? Krijgt de serie steeds meer fans? Of zijn er gewoon niet genoeg andere leuke series? Met 2,79% van de stemmen veroverde het elfde seizoen dit jaar de derde plek.

The Big Bang Theory is een erg komische serie die in het begin vooral draaide om vier slimme nerds en de knappe wat dommere buurvrouw Penny. Ondertussen is de cast echter enorm gegroeid en zien we veel meer komische en soms ook nerderige personages voorbijkomen. Penny en Lennard zijn ondertussen getrouwd, Howard en Bernadette zijn zelfs trotse ouders geworden en ook Sheldon en Amy lijken gelukkig samen. Nu nog tijd dat Raj een leuke relatie krijgt, of is het misschien beter als we hem wat minder gaan zien?

4. The Haunting of Hill House

De sfeer van deze serie voelt haast aan als een Stephen King boek, en dat is jullie dan ook opgevallen. De serie komt uiteindelijk zeer terecht binnen op een vierde plaats met 2,62% van de stemmen.

Het concept van The Haunting of Hill House is alles behalve nieuw, maar de uitwerking waarmee deze Netflix Original serie is neergezet maakt deze serie zo bijzonder. Niet alleen is de serie ontzettend beklemmend, zonder daarbij echt ontzettend eng te zijn, de personages zijn dermate goed uitgewerkt dat je echt met ze mee gaat leven. In de serie volgen we het relaas van een familie waarvan de ouders Hill House hebben gekocht om het op te knappen en vervolgens weer te verkopen. Er is echter iets vreemds met het huis waardoor het allemaal langer duurt. De serie laat de familie afwisselend in het verleden, de tijd dat het huis opgeknapt wordt, en het heden zien.

5. Criminal Minds – Seizoen 13

Deze populaire misdaadserie weet zelfs met een dertiende seizoen een top 5-notering te halen met 2,46% van de stemmen. Dit zal helaas voor de fans een van de laatste keren zijn dat Criminal Minds in de top 50 terecht komt, want deze week werd bekend dat de serie definitief ten einde komt na het vijftiende seizoen.

Voor zolang het duurt kunnen de trouwe kijkers nog blijven genieten van deze serie en zien hoe de agenten van de Behavioral Analysis Unit (BAU) van de FBI misdaden oplossen. Zij analyseren serie- en massamoordenaars om ze bij de kraag te kunnen vatten voordat ze weer toe slaan. Dit dertiende seizoen is vanouds spannend en kent een aantal verrassende twists.

6. Bodyguard

Deze Britse serie van de BBC kwam in Nederland op Netflix terecht en scoorde gelijk ontzettend goed. Het is spannend, verontrustend, geloofwaardig en er komt een interessant stukje politiek om de hoek kijken. Het is dan ook geen wonder dat deze serie de top tien ingestemd werd met 2,29% van de stemmen.

De serie draait om oorlogsveteraan en beveiligingsbeambte David Budd. Door toeval komt hij in een trein terecht waar een terrorist net probeert een aanslag te plegen. David weet deze aanslag te voorkomen en krijgt hierdoor een promotie. Of hij hier op zat te wachten is echter de vraag, hij wordt namelijk aangewezen als belangrijkste lijfwacht van de minister van Binnenlandse Zaken, een vrouw waar hij het op alle punten niet mee eens is. Maar kan je iemand wel beschermen als je die persoon niet mag?

7. Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen

De boeken waren al een groot succes, maar de serie blijft zeker niet achter, en dat was te merken bij deze top 50. Met 2,13% van de stemmen is het vertalen van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen naar het witte doek dus een goeie zet geweest. De serie eindigt hiermee op de zevende plek.

Hendrik Groen zit in een verzorgingshuis en probeert er het beste van te maken. Na een goed voornemen om zichzelf wat meer op de voorgrond te plaatsen richt hij samen met zijn beste vriend Evert en een aantal andere bewoners van het verzorgingshuis het clubje Omanido (Oud maar niet dood) op. Samen ondernemen zij allerlei leuke uitstapjes, met alle gevolgen van dien. Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen is een groot succes, de serie won afgelopen jaar twee Gouden Kalveren, een voor Beste Televisiedrama en een voor Beste Acteur Televisiedrama.

© NPO

8. 13 Reasons Why – Seizoen 2

Vorig jaar stond het eerste seizoen van 13 Reason Why op een derde plek. Dit jaar moet het tweede seizoen het doen met een gedeelde achtste plek met 1,97% van de stemmen.

In het tweede seizoen van 13 Reasons Why staat de rechtszaak van de familie Baker centraal tegen die van de school. Ondertussen gaat het leven gewoon door op school en loopt Bryce nog steeds vrij rond. Dan ontvangt Clay een polaroid met daarop de tekst dat Hannah niet de enige was. Clay begint nu zijn zoektocht naar meer getuigen tegen Bryce.

8. De 12 van Oldenheim

De Nederlandse series deden het goed afgelopen jaar en op de gedeelde plaats acht vinden we een Nederlands product. Met 1,97% van de stemmen is De 12 van Oldenheim (samen met twee anderen) de hekkensluiter van de top 10. Fans van de serie kunnen hun hart ophalen, want ergens dit jaar zal het tweede seizoen verschijnen.

Als Peggy Jonkers na lange tijd terugkeert naar Oldenheim, haar geboortedorp, zoekt ze weer contact met haar vader en zus die ze al die tijd niet heeft gezien. Kort na haar terugkomst verdwijnt een zestienjarig meisje. De dorpsbewoners starten een onderzoek en in korte tijd vinden er nog meer mysterieuze verdwijningen plaats. Aan rechercheur Sharif Dahmani, die het onderzoek leidt, de taak om de onderste steen boven te krijgen.

 

© Videoland

8. The Sinner – Seizoen 1

De derde serie die op de gedeelde achtste plaats staat is de serie The Sinner. Met ook hier 1,97% van de stemmen komt deze serie op een mooie plek terecht in de top tien, en terecht. Op andere media werd deze serie al goed ontvangen, op IMDB kreeg de serie bijvoorbeeld gemiddeld een 8.

In dit eerste seizoen, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van de Duitse schrijfster Petra Hammesfahr, zien we hoe Cora Tanetti op een gezellig dagje strand ineens vanuit het niets iemand aanvalt en vermoord met een mes. Haar motief is onbekend, zijzelf zegt het slachtoffer niet te kennen. Het is aan rechercheur Harry Ambrose om uit te zoeken wat Cora heeft gedreven tot deze gruwelijke daad.

11. NCIS – Seizoen 14

12. Orange Is The New Black – Seizoen 4

13. The Crown – Seizoen 2

14. S.W.A.T. – Seizoen 1

15. La Casa De Papel – Seizoen 2

16. Grey’s Anatomy – Seizoen 14

17. The Bridge – Seizoen 4

18. Chilling Adventures of Sabrina

19. Black Mirror – Seizoen 3

20. Call The Midwife – Seizoen 7

21. Criminal Minds – Seizoen 12

22. The Blacklist – Seizoen 5

23. Lucifer – Seizoen 2

24. The Walking Dead – Seizoen 8

25. Mr Mercedes – Seizoen 1

26. Hawaii Five-O – Seizoen 7

27. Lethal Weapon – Seizoen 2

28. Peaky Blinders – Seizoen 4

29. Outlander – Seizoen 3

30. Elementary – Seizoen 5

31. Jessica Jones – Seizoen 2

32. Daredevil – Seizoen 3

33. Flikken Maastricht – Seizoen 12

34. Once Upon A Time Seizoen 6

35. NCIS Los Angeles – Seizoen 8

36. Suits – Seizoen 7

37. Soof: Een Nieuw Begin

© RTL XL

38. Broadchurch – Seizoen 3

39. A Series of Unfortunate Events – Seizoen 2

40. Designated Survivor – Seizoen 2

41. Better Call Saul – Seizoen 4

42. The End of the F***ing World

43. iZombie – Seizoen 3

44. Scorpion – Seizoen 3

45. Moordvrouw – Seizoen 7

46. NCIS: New Orleans – Seizoen 3

47. Making A Murderer – Seizoen 2

48. Star Trek: Discovery – Seizoen 1

49. Annie M.G. – De Tv-serie

© NPO

50. The Originals – Seizoen 4

Sylvano Witte
Geschreven door:
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.