Shazam! Fury of the Gods

Summary
Shazam! Fury of the Gods is zeker geen slechte film, maar er had wel meer in kunnen zitten. Het is een direct vervolg op de in 2019 verschenen Shazam!. Het verhaal beperkt de acteurs om er het uiterste uit te halen. Desondanks weet het verhaal wel de strubbelingen van tieners goed in beeld te brengen, maar mist hier en daar wel diepgang.
7.5

Superheldenfilms, we komen er gewoon niet meer van af. Toch is er iets opmerkelijks aan de hand. De laatste superheldenfilms zijn niet meer zo succesvol als voorheen. Black Adam verscheen eerder dit jaar uit de koker van DC Universe en was geen hoogvlieger. Hoe zit het met die andere van DC? Shazam! Fury of the Gods?

Shazam! Fury of the Gods

Nu ze de krachten van de goden bezitten, is het voor Billy Batson en de andere kinderen uit het pleeggezin best lastig om tegelijkertijd gewone tieners en volwassen superhelden te zijn. Maar dan komen de Dochters van Atlas naar de aarde, drie oude goden die de van hen gestolen magie terug willen en uit zijn op wraak. Billy – ofwel Shazam – en zijn familie zullen moeten vechten voor hun superkrachten, hun levens en het voortbestaan van hun wereld.

Voor de regie is weer teruggegrepen naar David F. Sandberg. In 2019 was hij ook al verantwoordelijk voor de regie van Shazam! Dus hij weet precies wat hij met de film aanmoet.

Shazam! Fury of the Gods Brothers

DC Studios aan zet

DC Studios is dus druk bezig nog steeds om hun DC Universe in beeld te brengen. Toch lijkt het er op dat zij niet kunnen concurreren met Marvel als het gaat om de films. De films over DC Universe zijn niet zozeer slecht, maar ze zijn iets donkerder dan de Marvel-films en trekt daarmee een iets volwassener publiek dat ook kritischer is. Maar ook is het verhaal vaak minimaal en is er weinig uitdieping van de personages.

In Shazam! Fury of the Gods merk je dit ook weer. Het verhaal is niet zo heel erg geweldig, maar het is wel vermakelijk. En daarnaast mist gewoon de diepgang van de personages. Daardoor schaart Shazam! Fury of the Gods zich nu al in het rijtje met de andere DC Universe-films. Vermakelijk, maar moet je ervoor naar de bioscoop?

Shazam! Fury of the Gods

Familie moet aan de bak

Billy en de rest van zijn pleegbroers en zusters hebben nu de kracht van de goden gekregen. Samen proberen ze hun krachten voor iets goeds in te zetten. Dit lijkt echter niet altijd even goed uit te pakken. Dit komt voornamelijk omdat het toch tieners blijven met andere prioriteiten. Daardoor richten ze meer schade aan dan dat ze daadwerkelijk helpen. Er is geen communicatie en ze denken ieder aan wat zij nou echt belangrijk vinden. Daar komt op een dag verandering in als de Dochters van Atlas verschijnen. Zij willen wraak nemen op wat hun vader is aangedaan.

Daarmee moeten de tieners voor het eerst echt gaan samenwerken om de Dochters van Atlas te verslaan. Maar tegen welke prijs? En lukt het hen om nu wel eens verenigd samen de strijd aan te gaan? Al met al geen slecht verhaal, maar de uitvoering schort het wat aan.

Shazam! Fury of the Gods

Bekende namen

Aan de cast ligt het eigenlijk niet. Er zijn bekende namen die meedoen in de film. Allereerst zijn daar de bekende acteurs uit het eerste deel. Zo neemt achteur en zanger Asher Angel de rol van Billy weer op zich. Dit doet hij aardig en je merkt dat de aandacht ook op hem ligt als leider van de groep. Toch moet hij die aandacht delen met een andere tiener, namelijk Freddy, gespeeld door Jack Dylan Grazer. Het verhaal in Shazam! Fury of the Gods draait voornamelijk om Freddy en Anthea (Rachel Zegler) en het normaal willen zijn. Het zijn ook deze momenten die je vooral zullen bijblijven. Mede omdat dit de enige uitdieping is van deze personage. De rest van het pleeggezin speelt vooral een ondersteunende rol waarbij wat tienerproblemen aangekaart worden zonder duidelijke context.

De slechteriken, de Dochters van Atlas, worden mede gespeeld door twee bekende actrices. Lucy Liu en Helen Mirren nemen deze rol op zich. Genoeg ervaring bij elkaar om indruk te maken. Dit doen zij ook fantastisch, alleen zijn zij erg beperkt tot het script. Desondanks weten ze wel een verpletterende indruk achter te laten.

Shazam! Fury of the Gods Villians

Het is wel aardig

Shazam: Fury of the Gods doet het qua visuals wel aardig. Het is geen overweldigende vuurwerkshow waar je soms naar aan het kijken bent en dat is helemaal prima. Het doet het precies wanneer het ook moet. De film moet het vooral hebben van de humor en daarmee zit het wel goed. De strubbelingen die zij als gezin hebben komen goed in beeld en met een dosis humor. Toch is en blijft dit een DC Universe-film en verwacht je er gewoon net iets meer van en voelt het gewoon soms niet aan als één geheel.

Gelukkig kent de blu-ray wel voldoende extra’s waarbij jij je niet hoeft te vervelen. Zo is de film voorzien van commentaar door de regisseur, wordt er dieper ingegaan op de Dochters van Atlas en wordt de film geanalyseerd. Al met al de moeite waard om even te bekijken nadat je de credits voorbij hebt zien rollen.

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.