Recensie: Sicario: Day of the Soldado

Samenvatting
Sicario: Day of the Soldado laat zien hoe er geprobeerd wordt een oorlog te ontketenen tussen de drugskartels in Mexico. Agent Matt Graver en zijn team gaan hier voor tot het uiterste en breken daarbij bijna alle regels die er zijn. De film is redelijk vermakelijk met zijn duistere actie, maar is helaas lang niet zo goed als zijn voorganger.
6.5

Start een oorlog

De kartels rondom de Mexicaans-Amerikaanse grens worden worden steeds machtiger en hebben hun werkzaamheden uitgebreid. Waar ze eerst nog voornamelijk bezig waren om drugs de grens over te smokkelen, richten ze zich nu meer op het smokkelen van mensen. Tussen de mensen die ze de grens over smokkelen zitten echter ook terroristen die een aanslag plegen op een Amerikaanse supermarkt. De Amerikanen kunnen dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en zinnen op wraak.

Om wraak te nemen wordt agent Matt Graver met zijn team ingeschakeld die op zijn beurt weer de mysterieuze Alejandro aan het team toevoegt. Samen proberen ze de Mexicaanse kartels tegen elkaar op te zetten en een oorlog te ontketenen. Dit lukt natuurlijk niet door keurig binnen de lijntjes te kleuren, maar dat maakt de mannen niet uit. Om de oorlog echt op scherp te zetten ontvoeren ze uiteindelijk zelfs de zestienjarige dochter van de belangrijkste drugsbaron in Mexico.

Het wordt geprobeerd..

In 2015 kwam de film Sicario uit die geregisseerd werd door Denis Villeneuve. Hij wist een vrij rustige film toch zoveel spanning mee te geven dat Sicario een groot succes werd. Het is dé film die je moet zien als je houdt van een spannende misdaadfilm die meer intens is dan echt actievol. Velen waren dan ook blij dat er eindelijk een vervolg kwam, maar helaas wordt deze wel door iemand anders geregisseerd. Dit keer is het Stefano Sollima die aan het roer staat en die heel hard probeert om het succes van de eerste film te evenaren.

Helaas kan Sicario: Day of the Soldado toch niet tippen aan de eerste film. Het mist vooral de intensiteit die Sicario wel had. Het wordt wel geprobeerd, maar het lukt net niet. Er zijn regelmatig dezelfde soort spannende muziekjes te horen als in de eerste film, maar die zijn toch net niet goed genoeg getimed en voelen vaak meer ongemakkelijk dan intens. Ook de mooie wijdse camerabeelden zijn net niet zo goed als in de eerste film. Het voelt dan ook bijna alsof Stefano Sollima misschien wel net iets te hard zijn best heeft gedaan om dit vervolg op zijn voorganger te laten lijken.

Net iets meer en iets minder

De film mist dus de intensiteit die Sicario wel had en ook op andere vlakken is deze gewoon zeker niet zo goed te noemen, maar dat betekent natuurlijk niet dat alles slecht is. De start van de film is bijvoorbeeld erg goed en zorgt er direct voor dat je geschokt naar het scherm zit te staren. Ondanks dat dit gevoel niet zo lang blijft hangen, is de film verder wel redelijk vermakelijk en bevat deze iets meer actie dan de eerste film. De film is daarnaast ook nog net iets duisterder en bevat nog net iets meer corruptie. Helaas duurt de film wel net iets te lang en ben je er op het einde misschien toch wel een beetje klaar mee.

Wat de film ook nog een beetje mist is een goede vrouwelijke hoofdrolspeler. In het eerste deel speelde Emily Blunt nog mee, die een fantastische rol neerzette. Nu is de belangrijkste vrouw de jonge Isabela Monir die de ontvoerde dochter speelt. Ze doet dit niet slecht, maar kan duidelijk nog wel een beetje ervaring gebruiken. Benicio Del Toro, Josh Brolin en Jeffrey Donovan zie je deze film wel weer terug en weten redelijk solide hun rol te vertolken. Het wachten is nu dus op deel drie, waar Emily Blunt waarschijnlijk wel weer in mee gaat spelen.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.