Sing 2

Samenvatting
In Sing 2 zijn koala Buster Moon en zijn dierlijke theatervrienden terug op het podium. Nadat ze in het eerste deel uit 2016 het Moon Theater van een faillissement behielden, willen ze met hun theatershow podia door het land veroveren. Om dit te bewerkstelligen willen ze de plots gestopte rocklegende Clay Calloway (Bono) weer laten optreden. Het vervolg van Sing zit opnieuw boordevol met geweldige uitvoeringen van de bekende cast en ook de humor uit het eerste deel is volop aanwezig. Waar alle ruimte voor de muziek is, is het verhaal dit keer wat minder pakkend.
7.5

Ruimtemusical

In Sing 2 is het Moon Theater iedere avond uitverkocht met de moderne versie van Alice in Wonderland. Koala en directeur Buster Moon wil er dan ook alles aan doen om de show ook buiten het eigen theater te mogen spelen. Als een scout komt kijken, maar zegt dat zij het niet goed genoeg vindt, geeft Buster niet op. Hij huurt op eigen initiatief een bus en rijdt de cast naar de grote stad Redshore City om hier hun voorstelling te kunnen spelen.

Omdat de scout hun echter geen auditie liet doen sluipen de leden als schoonmakers naar binnen, waarna ook producent Jimmy Crystal niet van hun nummers gecharmeerd is. Dan komt het varken Gunther met een idee voor een ruimtemusical Out of this World die wel aanslaat bij meneer Crystal, maar puur omdat Moon zegt de gestopte rockster Clay Calloway wel in de show te kunnen krijgen.

Ze krijgen drie weken om de productie in elkaar te zetten. Gunther weet eigenlijk niet echt wat hij met het script wil, maar de decorbouwers staan al voor de deur. Aan Moon’s assistente miss Crawly de taak om Calloway te vinden. Dat blijkt nog niet zo makkelijk. De show lijkt onmogelijk goed te komen. maar het zou geen Amerikaanse animatiefilm zijn als alles ineens toch op z’n pootjes terechtkomt.

Angsten overwinnen

Net als in het eerste deel zijn de belangrijkste thema’s die centraal staan het overwinnen van angsten en het najagen van je dromen. Ieder karakter heeft zo zijn of haar eigen problemen. Varken Rosita krijgt de hoofdrol in de musical, maar moet vanwege hoogtevrees deze rol afstaan aan Porsha, de verwende dochter van wolf Crystal. Olifant Meena moet met een arrogante rund een liefdeskoppel spelen, maar is tot op heden nooit verliefd geweest. Aap Johnny moet moeilijke danspasjes leren terwijl de vervelende en veeleisende dansleraar op zijn lip zit. Leeuw Calloway moet na jaren weer optreden, terwijl hij dat afgezworen had toen zijn vrouw overleed. Deze situaties en het einde van de film tonen aan dat je niet moet opgeven en dat bewijzen al deze talentvolle dieren zeker opnieuw.

Daarnaast speelt de film in op een aantal actuele thema’s. Aan het begin van de film zie je stekelvarken Ash bij een van haar optredens. Hiervoor krijgt zij achteraf de helft betaald in vergelijking met andere optredens, de helft van andere mannelijke artiesten. Deze scène speelt hiermee in op de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen die nog steeds zeer actueel is.

Humor houdt het luchtig

De vele emotionele momenten die in deze animatiefilm zitten, worden zeer zorgvuldig afgewisseld met een knap staaltje humor. De groene leguaan en assistent van Buster Moon, Karen Crawly is hiervan het beste voorbeeld. Haar dommigheid, grappige stem en verschillende karakters maken de soms wat zware ondertoon luchtig. Crawly’s stem wordt ingesproken door Garth Jennings, de regisseur van de film.

Een van de meest memorabele scènes is wanneer zij in een dure rode sportwagen rondscheurt op zoek naar leeuw Calloway die als een kluizenaar in een afgelegen gebied in een zeer goed beveiligd huis woont. Bij aankomst wordt Crawly niet zo hartelijk ontvangen.

Vocaal spektakel

De uitvoering van de ruimtemusical is een spektakel waarin de sterren alles uit hun stemgeluid halen. Clay Calloway, oftewel Bono die zijn eigen nummers zingt, is misschien wel het hoogtepunt van deze visueel zeer aantrekkelijke vervolgfilm. Aangevuld met een verrassingsoptreden van Pharrell Williams (olifant Alfonso) als de grote liefde van Meena. Doordat de nummers gezongen worden door de grootste artiesten is de animatiefilm ook voor een ouder publiek zeer vermakelijk. Zo zie je gemakkelijk door de computerdieren heen en waan je jezelf bij een U2-concert.

Hoewel de muziek deze film maakt, zijn de nummers wat creatief gekozen en passen deze niet altijd direct in de film. Met name de eindmusical lijkt vrij willekeurig in elkaar te zitten. Ondanks dat de film zeer vermakelijk is om naar te kijken en luisteren wordt dit een beetje teniet gedaan door het voorspelbare en ietwat saaie script. Al zal de doelgroep kinderen hier niet veel van merken.

Lekker meezingen

Sing 2 biedt dezelfde humor en emotie als zijn voorganger en kan daarom worden bestempeld als een feel good film voor de hele familie, maar ook als een concert met een van de grootste muzikanten. Alleen in de vorm van dierlijke animatiekarakters. Deze optredens zijn belangrijker dan het verhaal, maar dat is eigenlijk niet zo erg. Maak je stembanden daarom alvast warm en trek je dansschoenen aan. Sing 2 is gemaakt om lekker mee te zingen en swingen. En dat lukt alleraardigst.

Geschreven door
Denise is sinds haar vroegere werk in een cinema meerdere keren per maand in de bioscoop te vinden. Daarnaast leest ze aardig wat boeken, waar ze vervolgens graag haar mening over geeft. Tegenwoordig probeert ze ook steeds meer games uit.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

  1. Vond het eerste deel vele malen beter. Verhaal in deel 2 vond ik zelf minder leuk zoon vond deel 1 ook leuker.

    Reageer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.