Spider-Man: No Way Home

Samenvatting
Spider-Man: No Way Home pakt het verhaal op na Far From Home en laat ons een andere kant zien van Peter Parker als Spider-Man. Jon Watts weet met behulp van Tom Holland als Peter Parker en Zendaya als MJ een spannende en meegaande afsluiter te maken van deze trilogie. Er zijn interessante keuzes gemaakt waarbij we nu ook de gevoelige kant zien van Peter Parker. De film kent een aantal geweldige verrassingen en daarmee is het de juiste afsluiter van deze trilogie. Nu is het wachten op de nieuwe trilogie en of Tom Holland daar ook weer van de partij is.
9

Spider-Man: No Way Home

Fase 4, je hoort er vaak over bij de Marvel-films. Het is een nieuwe fase in het Marvel-universum na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Inmiddels zijn er al een aantal films en series verschenen sinds het begin van deze fase 4. Daar mag nu een nieuwe film aan toegevoegd worden, namelijk Spider-Man: No Way Home. Het was toch even spannend of deze film wel doorging, want de rechten liggen niet bij Marvel Studios, maar bij Sony Pictures. Na een onderhandeling besloot Marvel Studios om de stekker eruit te trekken om vervolgens toch weer terug te keren naar de onderhandelingstafel, nadat de fans behoorlijk wat kritiek hadden op deze beslissing.

Wat volgde was uiteindelijk deze film en de samenwerking tussen Marvel Studios en Sony Pictures is zelfs verlengd. Na Spider-Man: No Way Home keert Tom Holland nog terug in drie nieuwe Spider-Manfilms wat meteen een nieuwe trilogie moet voorstellen. Meer informatie is daarover nog niet bekend en dus is het wachten of Tom Holland dat ook daadwerkelijk wil doen.

Spider-Man: No Way Home Crypt

Jon Watts

Voor de regie van Spider-Man: No Way Home is wederom gekozen voor Jon Watts. In 2014 begon hij met regisseren en in 2017 kwam zijn eerste grote klus, namelijk de regie op zich nemen van Spider-Man: Homecoming. Dat was een groot succes vonden ze bij Sony Pictures, want ook het vervolg nam hij voor zijn rekening. Het is dus niet meer dan logisch dat Jon Watts ook het laatste deel in deze trilogie voor zijn rekening neemt. Daarmee kan Watts wel de continuïteit doorzetten waarvan hij de eerste bouwstenen legde in 2017 met Homecoming. Met No Way Home komt er een einde – vooralsnog –  aan zijn Spider-Man avontuur. Gelukkig hoeft hij zich niet te vervelen, hij is namelijk ook de regisseur van de aankomende Fantastic Four-film. Met andere woorden, het Marvel-universum is nog niet klaar met deze regisseur.

Spider-Man: No Way Home

Einde van een reeks

Zoals gezegd is Spider-Man: No Way Home het laatste deel in deze trilogie. Het verhaal van deze film gaat verder waar die van Far from Home eindigde. Spider-Man wordt beschuldigd van de moord op Mysterio en zijn identiteit wordt ook nog eens onthuld. Wat volgt is dat de gehele wereld weet wie Spider-Man is en er ontstaan twee kampen. Maar dat is niet eens het ergste, Peter Parker wilt ook gewoon een normale tiener zijn naast Spider-Man. Er zit maar één ding op voor Peter Parker, zijn collega Doctor Strange opzoeken en vragen of hij wat aan de situatie kan veranderen.

Wat volgt is een spreuk die niet helemaal doet wat het zou moeten doen; het haalt een aantal bekende schurken uit eerdere films terug. Samen met zijn vriendin MJ en beste vriend Ned moet Peter Parker alles op alles zetten om de wereld wederom te redden.

Spider-Man: No Way Home Dr Strange

Oud en vertrouwd

Het is logisch dat Jon Watts gekozen heeft om de originele cast terug te laten keren in Spider-Man: No Way Home. Inmiddels zijn de fans toch al aardig gewend geraakt aan Tom Holland als Spider-Man. Tom Holland weet ook dit keer weer te imponeren als Peter Parker en Spider-Man. Wat het dit keer speciaal maakt is dat hij zijn personage niet alleen neerzet als een humoristische, maar ook een gevoelige jongen. Hij weet de emoties op een goede manier in beeld te brengen. Uiteraard wordt hij weer bijgestaan door actrice Zendaya die zich deze film aardig laat gelden als MJ. Ned, gespeeld door Jacob Batalon, valt wel een beetje tegen. Dit komt voornamelijk omdat er zoveel personages zijn in deze film en de nadruk vooral ligt op de relatie tussen Peter Parker en MJ, maar ook de relatie tussen Peter Parker en May. Een trilogie moet afgesloten worden en daarom krijgt het ene personage net iets meer aandacht dan de andere.

Spider-Man: No Way Home Friends

Geniale keuze

Wat Spider-Man: No Way Home zo anders maakt dan de andere films is de duistere kant van Spider-Man die aan bod komt. De gehele opbouw in het verhaal zit van het begin tot aan het einde ijzersterk in elkaar. Dit komt mede doordat je nu een andere kant ziet van Peter Parker. Zijn acties hebben soms zeer pijnlijke gevolgen en dat zal je zeker ontroeren. Daarnaast kent de film een aantal interessante wendingen waarbij je gerust een traan kunt laten. De complimenten gaan ook zeker naar de mensen die de trailers gemaakt hebben. Vaak heb je met trailers dat zij veel tonen van een film, soms teveel. Dat gaat hier niet op, want de trailer is vrijwel spoilervrij. Spider-Man: Far From Home is gewoon geniaal en de perfecte afsluiter van een trilogie.

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.