Spinsel: Game of Thrones

Het kan je haast niet ontgaan zijn, we zijn bezig met een heuse themaweek rond de Game of Thrones serie. Zodra het idee hiervoor geopperd werd en we gingen nadenken over welke artikelen we zouden gaan schrijven liep ik echter tegen iets aan. De vraag was namelijk of alle fans een stukje wilden schrijven en iedereen die het niet keek zou even op papier zetten waarom dan niet. En daar zat ik, geen echte fan maar ik volg de serie wel. Wat moest ik dan schrijven? Gelukkig was het deze week aan mij om mijn hersenspinsels op papier te zetten en dus bij deze mijn gedachtes over Game of Thrones.

Volgens mij was het ergens halverwege het eerste seizoen dat de hype echt los begon te barsten. Als grote serieliefhebber kon ik het toen niet laten om dan ook maar eens te kijken waar al deze heisa door ontstond. En ook ik liet me meeslepen in het eerste seizoen. Wat een fantastische serie was dit! Ik wil meer, ik doe mee met de hype, ik vind het fantastisch. Ook het tweede seizoen en zelfs het derde seizoen deed ik nog vol overgave mee met de grote Game of Thrones fans. Ik kon telkens niet wachten tot de nieuwe aflevering en zat vol spanning op de bank om te kijken wat er nu weer ging gebeuren. Maar ergens tijdens het vierde seizoen verloor ik toch opeens de aandacht. Ik merkte dat ik eigenlijk niet echt meer aan het ‘wachten’ was op de volgende aflevering.

game-of-thrones-s4e5-arya

Waarom ik precies de aandacht verloor weet ik nog niet helemaal. Misschien omdat de spelers van mijn favoriete huis stuk voor stuk afgeslacht werden en steeds minder belangrijk bleken in het verhaal. Of misschien omdat het steeds meer van hetzelfde werd? De ene bloederige slachtpartij volgt de ander op. Er moet vrijwel elke aflevering wel iemand dood gaan, en dan het liefst op een zo’n gruwelijk mogelijke manier. Niet dat ik me daar iets van aantrek, maar het verhaal leek gewoon minder boeiend te worden. De enige reden dat ik dan ook eigenlijk bleef kijken is de jonge Arya Stark. Mijn favoriete figuur in de serie die helaas soms afleveringen lang niet te zien is. Helaas ben ik bang dat ook haar verhaal me minder gaat aanspreken, ik ben  namelijk nog niet zo tevreden over de kant die ze nu opgaat.

Bij mij is het gewoon zo dat als ik eenmaal aan een serie begonnen ben, ik toch moeilijk kan stoppen met kijken. Dus ik heb braaf het vierde en het vijfde seizoen gekeken en ik  ga toch ook zeker het zesde seizoen kijken. De nieuwsgierigheid naar de rest van het verhaal wint het dan toch. Maar nu ik uit de hype geklommen ben heb ik dan toch een beetje moeite met alle reacties die er na elke aflevering weer komen. Al die mensen die dan roepen hoe fantastisch deze aflevering wel niet was en hoe onverwacht het is dat dat die ene persoon nou dood is of toch nog blijkt te leven. En hoe harder iedereen het blijft roepen, hoe meer de mensen die Game of Thrones niet kijken geïrriteerd raken. Op de een of andere manier is dit een serie die de bevolking wel in twee kampen lijkt te verdelen, zoals ik al schreef in mijn introductie. Je bent fan, of je kijkt niet. En ik ben dan één van die uitzonderingen die ertussendoor wandelt.

game-of-thrones-season-4-dragon-emilia-clarke

Ik vroeg laatst aan een echte Game of Thrones fan waarom hij deze serie nou zo leuk vond. Een duidelijk antwoord kreeg ik echter niet, behalve dan dat het gewoon een fantastische serie was. Het verhaal is zo spannend, er wordt zo veel gevochten en er zijn draken. Dat is eigenlijk wel de belangrijkste reden voor zover ik begreep. De niet-kijkers hebben echter nog veel meer redenen. Ze houden niet van fantasy, of van grof geweld, of seks, of grote veldslagen, of ze ergeren zich aan alle fans die hun mond niet kunnen houden over hoe geweldig de serie wel niet is. Want ja, om nu, terwijl het zesde seizoen al start, nog te beginnen aan de serie, is toch wel een beetje lastig. En dit is dus wel echt een serie waar je eigenlijk elke aflevering van gezien moet hebben om het verhaal een beetje te volgen.

Mocht je nou iemand zijn die geen zin heeft in draken of zich ergert aan de hype, maar die wel toe is aan een serie met wat heftige gevechten, dan raad ik aan om Vikings te gaan kijken. Hoewel het natuurlijk fictie is, is deze serie wel gebaseerd op historische verhalen. De serie deed me vaak denken aan Game of Thrones en stiekem vind ik deze eigenlijk veel beter. Misschien is Vikings dan ook wel de reden dat ik Game of Thrones minder interessant ging vinden. Dat kwam dus misschien juist wel omdat ik Vikings in vergelijking gewoon veel leuker en beter vond. Hierin geen draken, maar wel robuuste mannen, mooie vrouwen, bloederige gevechten, seks en een mooi historisch verhaal waar je nog wat kennis van opdoet ook. Voor alle fans van Game of Thrones, heel veel plezier met het nieuwe seizoen! En natuurlijk raad ik jullie allemaal aan om mee te doen met onze prijsvraag en alle leuke artikelen te lezen die deze week online verschijnen.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.