Spinsel: Gelukkig nieuw filmjaar

Gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie ook zo uitgekeken naar 2016? Ik kon haast niet wachten tot het zo ver was. Behalve dat ik denk dat het voor mij persoonlijk een spannend en interessant jaar gaat worden komen er ook ontzettend veel nieuwe films en series uit waar ik enorm veel zin in heb. Daarnaast is er ook nog eens een fantastisch mooie nieuwe site om de hoek komen kijken dus ik krijg weer enorm veel zin om van alles aan films en series te bekijken en hier mooie stukken over te schrijven voor op onze nieuwe website. In mijn Spinsel van deze week wil ik het graag hebben over de films die ik graag in de bioscoop wil bekijken dit jaar.

De eerste film die mij erg leuk lijkt is Deadpool. Deze verschijnt 11 februari in de bioscoop. Deadpool is gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld. Als we de trailers mogen geloven dan is de film grof maar grappig, spannend en razendsnel. Er zit een flinke portie (zwarte) humor in, een goeie cast en het is een Marvel film. Wat wil je nog meer? Een film die ik zeker in de bioscoop ga bekijken. Sowieso brengt Marvel veel films uit dit jaar en als Marvel-fan ga ik deze natuurlijk allemaal bekijken. Zo kan ik ook niet wachten tot de X-Men: Apocalypse release op 19 mei en ook Suicide Squad lijkt me erg interessant, deze verschijnt 4 augustus. Daarnaast is Benedict Cumberbatch een van mijn favoriete acteurs dus de kans om hem in een Marvel film te zien ga ik ook niet zomaar voorbij laten gaan. Hij verschijnt in Doctor Strange welke op 3 november uitkomt. En zo kan ik nog wel even door blijven gaan met alle Marvel films opnoemen waar ik naar uitkijk dit jaar maar op naar een ander genre.

Fantastic-Beasts-and-Where-to-Find-Them-Movie-Wallpaper-07-1024x576

Op 16 maart van dit jaar verschijnt The Divergent Series: Allegiant. Hoewel ik de Divergent boekenreeks fantastisch vond kunnen de films mij toch iets minder boeien. In dit deel wagen Tris en Four zich eindelijk buiten het hek, om vervolgens opgepakt te worden door een mysterieuze organisatie. Zoals ik eerder al zei vind ik de films minder dan ik had verwacht maar toch wil ik deze wel graag in de bioscoop zien. Ik ben erg benieuwd hoe ze het land achter het hek vormgegeven hebben. Wat ik met de Divergent series heb dat heb ik eigenlijk ook altijd een beetje met de Harry Potter films gehad. Dat ik de films iets minder vond kwam misschien ook vooral doordat de eerdere films nog wat kinderlijk waren en niet al te best geacteerd. Hier ergerde ik me een beetje aan en daarna konden de films me niet echt meer boeien terwijl ik de boeken fantastisch vond. Toch kan ik niet wachten tot Fantastic Beasts and Where to Find Them in de bioscoop verschijnt 17 november. De trailer is veelbelovend en ik heb al helemaal zin in dit magische avontuur.

Wat animatiefilms betreft komen er ook weer een aantal leuke films aan dit jaar. Ik zelf kijk voornamelijk heel erg uit naar Finding Dory die op 29 juni in de bioscoop verschijnt. In de Finding Nemo film was ik al een enorme fan van Dory dus ik vind het fantastisch dat ze een eigen film voor haar gemaakt hebben. Eigenlijk kan de film nu alleen nog maar tegenvallen want mijn verwachtingen zijn hoog. Ik hoop namelijk van mijn bioscoopstoel te rollen van het lachen. Helaas duurt het nog meer dan een half jaar voor deze verschijnt. Welke gelukkig iets eerder verschijnt is Zootropolis. Deze lijkt me ook ronduit hilarisch en verschijnt 17 februari al in de bioscoop. Verder komen er natuurlijk nog veel meer leuke animatiefilms uit dit jaar zoals een nieuwe Kung Fu Panda op 13 april en een nieuwe Ice Age op 13 juli. Ook is er al heel veel reclame geweest voor de animatiefilm The Secret Life of Pets. De trailers vond ik er wel prima uitzien maar niet zo hilarisch dat ik gelijk dacht: deze film moet ik in de bioscoop bekijken. Toch ben ik door de hele hype die aan het ontstaan is rond deze film wel nieuwsgierig geworden en ga ik denk ik toch maar een kaartje kopen rond 3 augustus.

london-has-fallen

Als fan van het actiegenre kijk ik ook erg uit naar London Has Fallen die 3 maart in de bioscoop verschijnt. Zijn voorganger Olympus has Fallen vond ik ook erg vermakelijk en als we de trailer mogen geloven wordt deze nog spectaculairder. We zien hoe heel Londen in vlammen opgaat, er wordt genoeg heen en weer geschoten en natuurlijk moet de president van Amerika van alle kanten aangevallen worden. Ik heb al helemaal zin in dit actieavontuur. Verder komt er ook een nieuwe Bourne film uit dit jaar en wel op 28 juli. Heel veel is er nog niet over bekend en ik vind eigenlijk dat we wel al genoeg Bourne-films gehad hebben maar toch ben ik stiekem wel nieuwsgierig. Naar mijn mening kan de film alleen maar tegenvallen maar toch ga ik het bioscoopbezoekje er wel aan wagen. Verder komen er nog heel veel spannende actiefilms uit. Zo veel dat ik nog niet eens weet welke ik allemaal ga bekijken. Er zitten vooral veel overlappingen met sciencefictionfilms in. Zo kijk ik ook erg uit naar Assassin’s Creed die vanaf 22 december te zien is. Ook ga ik waarschijnlijk Independence Day: Resurgence in de bioscoop bekijken evenals Star Trek Beyond en nog vele anderen.

Wat betreft komediefilms ben ik altijd een beetje lastig. Ik vind ze al gauw te flauw of te grof. Meestal neig ik iets meer richting de romantische komedie. Toch zijn er ook een aantal komedies die ik graag in de bioscoop wil zien dit jaar te beginnen met The Boss. Deze verschijnt op 7 april in de bioscoop. Melissa McCarthy speelt een de baas die na handel met voorkennis naar de gevangenis wordt gestuurd. De trailer ziet er goed uit en een komediefilm in de bioscoop zien is ook wel leuk voor de afwisseling. Ook de nieuwe Ghostbusters lijkt me wel leuk om in de bioscoop te zien. Er is nog maar weinig over bekend maar ik hoop dat deze in de buurt komt van de klassiekers. Vanaf 14 juli is de film in de Nederlandse bioscopen te zien en ook hier speelt Melissa McCarthy in mee. Verder kijk ik nog erg uit naar Now You See Me: The Second Act. Dit is eigenlijk misschien meer een film voor het actiegenre maar genres overlappen elkaar nou eenmaal vaak en ik had al een vrij grote alinea bij actiefilms. Now You See Me: The Second Act is vanaf 31 juli in de bioscoop te zien.

Hierbij laat ik het voorlopig even wat betreft de films die ik graag in de bioscoop wil zien. Het lijkt er op dat het een druk jaar gaat worden met veel bioscoop bezoeken. Graag hoor ik van jullie welke films je graag in de bioscoop wilt zien dit jaar!

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.