Spinsel: Waar haal je de tijd vandaan?

Als film, serie en game idioot krijg ik regelmatig dezelfde vraag. Waar haal je de tijd vandaan? En dat is eigenlijk best een goede vraag. Als ik namelijk ga kijken naar wat ik allemaal doe in een week, dan vraag ik me dat zelf ook wel eens af. In het dagelijks leven heb ik bijvoorbeeld een fulltime baan, volg ik Spaanse lessen, speel ik tennis, maak ik zelf films, lees ik boeken en daarnaast kijk ik dan ook nog eens diverse films, volg ik een stuk of 50 series en speel ik zeer regelmatig een game op mijn Playstation 4.

Als je dat zo allemaal bij elkaar optelt is het eigenlijk geen wonder dat ik niet slaap. Nou ja, ik slaap wel, maar bij lange na niet genoeg. Voor de duidelijkheid: dat wil niet zeggen dat als ik niet slaap, ik één of meerdere van de hierboven genoemde zaken aan het doen ben. Toch is het natuurlijk niet raar dat met zoveel verschillende activiteiten mijn hersenen er niet mee ophouden op het moment dat ik dat zou willen.

netflix

De tijd die ik daarvoor gebruik is tijd die ik daarvoor eigenlijk simpelweg reserveer. Ik wil dat, dus ik doe dat. Zelf denk ik eigenlijk altijd dat het hetzelfde is als wanneer iemand besluit om 3x per week in de sportschool te zitten. Daar heb je geen tijd voor, die maak je. Naar mijn mening geldt hetzelfde voor het kijken van veel films en series. Die tijd heb ik niet zomaar, die maak ik en dan besluit ik er vervolgens ook nog eens over te schrijven, weer meer tijd die ik nodig heb.

Gemiddeld genomen ga ik een keer of vijf in de maand naar de bioscoop. Dat is niet eens zo heel veel, maar ik heb nu eenmaal een Pathé Unlimited kaart, en om hem voor mezelf te kunnen verantwoorden, zal ik dan ook echt moeten gaan, vind ik zelf. Daarnaast heb ik nog een collectie van zo’n 900 dvd’s en blu-rays. Series is een ander verhaal. Series volg ik overal en nergens, alleen op de tv volgen is iets wat me eigenlijk zelden lukt, omdat ik dan weer niet de discipline heb om ervoor thuis te blijven of specifiek op dat ene tijdstip er voor te gaan zitten. Netflix is voor mij een ideaal medium hiervoor en anders eens een keer een dvd of blu-ray.

gaming

Gamen doe ik zoals gezegd ook regelmatig en daarvoor heb ik natuurlijk mijn Playstation 4. Voorheen had ik ook een Playstation 3, maar toen ik me realiseerde dat ik die eigenlijk nooit meer aan had staan, na de aanschaf van diens opvolger, heb ik die toch maar verkocht. Ik heb ook veel games en het maakt me vrij weinig uit wat voor maandelijkse games Playstation Plus uitbrengt, ik zal ze eigenlijk altijd aan de bibliotheek toevoegen. Soms zitten hier namelijk echte pareltjes tussen en dan kan ik die tenminste toch eens spelen als ik daar zin in heb. Een gegeven paard kijkt men tenslotte niet in de mond.

Dus, waar haal ik de tijd vandaan? Ik zou het je met de beste wil ter wereld niet kunnen zeggen, ik zorg gewoon dat ik die tijd heb. Waarschijnlijk zou ik meer tijd moeten steken in andere dingen en daar ben ik me vaak ook wel weer even bewust van. Dan verandert het even en zorg ik voor een andere verdeling van mijn tijd. Sporten vind ik in ieder geval wel belangrijk en dat blijf ik ook zeker doen. Al was het maar om mijn hersenen scherp te houden voor het kijken van al die films en series en het halen van net die ene trophy in één van mijn vele games. Want als ik iets doe, doe ik het wel erg graag goed.

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.