Spinsel: Help, ik ben serieverslaafd!

Eindelijk heb ik eens tijd om een Spinsel te schrijven voor jullie. Dat ik graag series kijk is voor bijna niemand meer een verrassing. Vaak is het dan ook zo dat men aan mij vraagt wat ze zeker moeten kijken als het aankomt op series. Ik ben daarom eens gedoken in de kalender voor 2016 met welke series we zeker moeten gaan kijken. Immers moet mijn serieverslaving gevoed worden.

Ik heb sinds kort Netflix echt ontdekt als het aankomt op series. Ik heb de nodige uurtjes bingewatching gedaan met onder andere Making a Murderer. Dit is de tweede documentaire die van Netflix zelf komt. Wat zo prachtig aan deze documentaire is, is toch wel het verloop van tijd. Je wordt echt meegenomen in de persoon Steven Avery die achttien jaar lang opgesloten zat voor een verkrachting die hij niet gedaan heeft. Vervolgens is hij een paar jaar vrij om vervolgens opgepakt te worden voor moord. Is hij schuldig of niet? Dat is de vraag die de documentaire niet beantwoord, maar jij als kijker krijgt wel een goede indruk van hoe het rechtssysteem in Amerika er werkt. Er is gebruikgemaakt van beelden die gemaakt zijn tijdens de rechtszaak. Dus geen emotieloze acteurs, zoals we die kennen uit Achter Gesloten Deuren of Beschuldigd.

Een andere serie die heel wat uurtjes van mij gevraagd heeft is Pretty Little Liars. Ja, het mag misschien een meidenserie zijn, maar het begint toch steeds donkerder te worden. Alle seizoenen staan online en het tweede deel van het laatste seizoen begint vandaag in Amerika. Deze staat vanaf 19 januari op Netflix. Dus volg je deze serie? Dan kun je vanaf volgende week op Netflix weer verder genieten!

pretty-little-liars-season-6b-gallery

2016 is het jaar waarin we eindelijk weer iets gaan horen van Scully en Mulder, want eind deze maand begint het tiende seizoen van The X-Files. Qua verhaal is er relatief weinig bekend, maar wat wel weten is dat Mulder geen relatie meer heeft met Scully en het buitenaardse nog steeds centraal staat. Alle bekende personages zijn weer aanwezig en ik kan dan ook niet wachten tot we deze oudgedienden weer zien. Ik heb binnenkort een week vrij, dus dat wordt een heuse The X-Files-marathon. Nu hopen dat ik ook alle seizoenen kan zien voordat de serie gaat beginnen. Ik vrees alleen nu al van niet.

Daarstraks had ik het al even over Netflix. Naast documentaires zijn zij ook druk bezig met eigen series. Zo kunnen we begin maart Frank Underwood weer zien als president van Amerika die nog een termijn wilt. Zijn grote steun en toeverlaat Claire is bij hem weggegaan, dus hoe gaat dat verder? Niet alleen het vierde seizoen van House of Cards gaat van start in maart, maar ook het tweede seizoen van Daredevil komt op Netflix. Dus je hebt twee weken om het vierde seizoen van House of Cards te zien om daarna over te gaan op het tweede seizoen van Daredevil. Wat voor mij zeker de moeite waard is, komt in april. Want het zesde seizoen van Game of Thrones komt nu niet begin april, maar eind april pas op de televisie. Eindelijk gaan we antwoord krijgen op de vraag: is hij nu echt dood? Wat we wel weten is dat Bran Stark weer te zien zal zijn. Niet alleen Game of Thrones komt weer terug in april, maar ook Veep seizoen vijf en het derde seizoen van Silicon Valley zijn dan weer te zien op HBO. Al met al gaan wij ons dus zeker niet vervelen!

Uiteraard zijn er ook veel series die nu een stop hebben om binnenkort weer verder te gaan. Zo gaat het zesde seizoen van The Walking Dead weer verder op 14 februari. Het tweede seizoen van Gotham gaat verder op 29 februari met de introductie van Freeze. Ook onze superhelden Arrow en The Flash starten deze maand met het vervolg. In Nederland is inmiddels het derde seizoen van The Blacklist te zien, maar in Amerika is men vorige week weer verder gegaan. Zal men in Nederland dan eindelijk parallel gaan lopen met Amerika?

Al met al is 2016 een schitterend jaar met weer voldoende series. Ik heb er een hele hoop gemist, maar je kunt helaas niet alles zien. Ik hoop dat ik veel vrije dagen zal hebben dit jaar, want met al die series ga ik het nodig hebben. Zo weet ik nu al dat ik vanaf eind april iedere maandagochtend in bed de nieuwste aflevering van Game of Thrones zal kijken. Misschien moet ik maar eens verder gaan met de boeken voor de serie gaat beginnen. Naar welke series gaan jullie kijken en wat is jullie backlog?

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

5 Comments

 1. Ik kijk momenteel American Horror Story op Netflix. Seizoen een en twee ben ik doorheen en ik kan niet anders zeggen dan dat het een goede serie is vol spanning en plotwendingen. Ik ga dan zeker ook verder met het derde seizoen. Verder wil ik Making a Murderer ook gaan kijken. Ik heb er vorige week elf minuten naar gekeken en vond het toen nog niet echt sterk. Nu moet ik daar wel bij vermelden dat ik vanuit bed de ondertiteling niet goed kon lezen, daar deze erg klein is. Maar omdat ik veel positieve reacties over de serie hoor wil ik het toch gaan bekijken. Ik ben dol op crime series en documentaires over seriemoordenaars. Om een voorbeeld te noemen, de documentaire over Ted Bundy vond ik ook erg boeiend.
  Als derde wil ik binnenkort ook een keer de serie Pretty Little Liars gaan kijken. Mijn dochter volgt dit en vind het erg goed. Af en toe vang ik ook een glimp op en het lijkt me inderdaad een mooie serie, die het bekijken wel waard is.
  Dan is er natuurlijk op de maandagavond nog de Blacklist. Ik ben hier groot fan van en wil er dan ook geen aflevering van missen. Dus al met al genoeg te kijken nog de komende tijd.

  Reply
  • Blacklist is ook 1 van mijn favorieten. Ik vind het leuk dat het derde seizoen iets anders is dan de eerste twee seizoenen. Er zit veel meer één verhaallijn in. En daarnaast is het natuurlijk weer super spannend.

   Reply
   • Inderdaad. Dat vind ik ook. En er is een vierde seizoen in de maak, dus we kunnen er nog even van genieten!

    Reply
  • Making a Murderer moet je inderdaad even doorheen komen. De eerste aflevering vond ik weinig soeps, maar vanaf de tweede aflevering wordt ook zijn tweede rechtszaak erbij gepakt. En dat is de rode draad door de rest van de serie.

   Pretty Little Liars is vooral goed geworden na het derde seizoen omdat het toen ook duisterder werd. Daarvoor vond ik het nogal kinderlijk.

   Reply
 2. Ik ga Making a Murderer zeker nog een kans geven , het lijkt me toch wel erg boeiend.
  Ik laat nog wel een keer weten wat ik er uiteindelijk van vond!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.