Superman & Lois – Seizoen 1

Summary
Superman & Lois vertelt je het verhaal van de superheld Superman die getrouwd is met zijn grote liefde Lois Lane en hoe het daarna hen is vergaan. Ze hebben inmiddels twee tienerzonen gekregen. Clark Kent moet niet alleen bezig zijn met het redden van de wereld, maar ook zijn gezin proberen te onderhouden. Een interessant verhaal, maar dat komt pas richting het einde echt goed tot zijn recht. De acteurs weten, op Elizabeth Tulloch, nergens te imponeren. Het is allemaal erg vlak en best clichématig. Hopelijk is het tweede seizoen een stuk beter met een duidelijk verhaal.
5.5

Iedereen kent de verhalen wel rond Clark Kent die Superman blijkt te zijn en verliefd is op Lois Lane. Wat weinig mensen weten is hoe het verhaal eigenlijk verder gaat. Daar komt nu verandering in, want DC Entertainment en Warner Bros. Television hebben besloten om het verhaal verder te vertellen. Een verhaal wat al begon in Arrowverse.

Superman & Lois

Oorspronkelijk was de planning dat Superman & Lois deel zou uitmaken van Arrowverse. Superman en Lois Lane hebben ook aantal keren in series als DC Legends of Tomorrow en Supergirl hun opwachting gemaakt. Toch heeft men besloten om de serie los te gaan koppelen van Arrowverse en zich te concentreren op een eigen verhaal. Een verhaal wat nog niet eerder bekend was bij het publiek, namelijk het verhaal wat er met Clark Kent en Lois Lane gebeurd na hun huwelijk. En dat niet alleen, maar hoe combineren zij het gezinsleven met het redden van de wereld?

Clark en Lois hebben namelijk twee tienerzonen, Jonathan en Jordan, gekregen en besluiten om het drukke Metropolis te verruilen voor het rustige Smallville, de plek waar Clark Kent is opgegroeid. Het is voor Clark en Lois niet makkelijk, want de tweeling weten niet dat hun vader de superheld Superman is. Niet alleen hebben zij de zorgen over het geheim houden van de identiteit, maar ook of hun zonen misschien zelf geen krachten hebben.

Moeizaam verhaal

Het is te merken dat qua verhaal de schrijvers het eerst onderdeel wilde maken van Arrowverse. Een aantal verwijzingen naar die series komen op het begin ook voorbij. Zeker op het einde zie je een oude bekende van Arrow langskomen. Maar dat is niet wat het verhaal zo moeizaam maakt. De eerste helft van het seizoen zijn het vooral wat losse afleveringen die alle kanten op gaan. In deze afleveringen ben je vooral kennis aan het maken met de personages. Ook de andere personages die deel uitmaken van het verhaal vertellen je veel. Desondanks kom je daardoor wel wat lastig in het verhaal, toch zijn deze afleveringen wel nodig. Ze werken toe naar een samenhangend einde.

Juist dat einde is best belangrijk, vooral omdat je daar echt in blijft hangen. Alles komt samen en als kijker begin je het dan ook fascinerend te vinden. Zeker het onderling vertrouwen in het gezin begint voelbaar te worden. Het draait dan niet alleen maar om Superman, maar ook om de kinderen en Lois Lane als journalist. Het verhaalt begint met dus kennismaken met de kinderen en de moeizame transitie van Metropolis naar Smallville. Het verhaal kantelt op den duur naar een bezoeker uit een ander universum die Superman wil verslaan, maar ook een geheimzinnige miljonair die interesse blijkt te hebben in Smallville. Wat hebben die twee met elkaar gemeen?

Geen indrukwekkende cast

Voor de rol van Clark Kent/Superman is gekozen voor Tyler Hoechlin. Deze acteur is dus geregeld als Superman verschenen in Batwoman, The Flash en voornamelijk Supergirl. Toch kan je hem ook kennen uit een andere televisieserie, namelijk als Derek Hale in Teen Wolf. In zijn rol als Superman valt hij toch een klein beetje tegen. Hij zet zijn rol voornamelijk humoristisch neer en dat past toch niet altijd bij zijn rol. Hij weet dus helaas niet helemaal te overtuigen. Wie wel weet te overtuigen is actrice Elizabeth Tulloch als Lois Lane. Zij speelde eerder de rol van Juliette Silverton/Eve in Grimm. In Superman & Lois is zij de dragende kracht achter het verhaal. Zij speelt Lois Lane zoals je kunt verwachten, nieuwsgierig en toch ook zorgzaam voor haar gezin. Er is zelfs een aflevering die volledig om haar als moeder draait. De emoties die zij daarbij uit komend hard binnen bij je als kijker.

Voor de rollen Jonathan en Jordan is gekozen voor Alex Garfin als Jordan en Jordan Elsass als Jonathan. Beide jonge acteurs timmeren inmiddels aan de weg, maar ook over hen valt wel wat te zeggen in deze serie. Alex Garfin als Jordan weet op het begin wel sympathiek over te komen, maar richting het einde is het vooral krakkemikkig. Dit kan ook gezegd worden over Jordan Elsass. Beide tieners komen vooral zeikerig over en het voelt allemaal wat clichématig aan hun gedrag. Ze hebben enkele goede momenten, maar die zijn spaarzaam.

Superhelden moeheid

Het probleem zit hem misschien ook wel in de superhelden moeheid. Er zijn inmiddels al zoveel films en televisieseries over superhelden dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Als dan ook nog eens het verhaal in Superman & Lois niet heel denderend is op het begin en vooral toewerkt naar een tweede seizoen. Het tweede seizoen staat inmiddels op HBO Max en een derde seizoen is onderweg. Mocht je na de vijftien afleveringen nog niet genoeg hebben van dit gezin, dan kan je je plezier op met de extra’s. Zo zijn er drie extra’s die zich vooral bezighouden met het tot stand komen van de verhaallijnen. Een andere extra’s is een panel waarbij de acteurs vooral praten over hoe leuk deze serie is.

Zoals gezegd is het tweede seizoen al uit en schijnt deze wel al beter te zijn qua verhaal. De hoop is dat we de kennismakingen nu gehad hebben en dat het tweede seizoen en het derde seizoen een overkoepelend verhaal hebben. Wanneer dit tweede seizoen moet uitkomen is nog niet bekend, maar dat zal misschien volgend jaar zijn. Voor nu is Superman & Lois – seizoen 1 geen hoogvlieger, maar echt slecht is het ook zeker niet.

Superman & Lois - Seizoen 1 (DVD)
Superman & Lois - Seizoen 1 (DVD)
Score 0.0 van 5 sterren.
€29,99
Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.