Terugblik op Brooklyn Nine-Nine: de beste momenten (deel 1)

Na acht jaar en 153 afleveringen kwam er een eind aan de komische televisieserie over het wel en wee van de rechercheurs van het negenennegentigste district van het New Yorkse politiedepartement in Brooklyn. Vandaag blikken we terug op een aantal iconische en/of hilarische fragmenten uit deze geliefde sitcom.

1.    Ik wil het op die manier

Tijdens een Osloconfrontatie moet een vrouw de moordenaar van haar broer uit een rij mannen kiezen, maar ze heeft hem niet gezien, alleen gehoord. Wat volgt is een hilarische samenzang waarbij Jake vergeet dat ze op zoek zijn naar een moordenaar.

 

2.    Pamplemouse la Coix

Jake en Gina gaan undercover om in te dringen in een chique VIP-lounge en de rol van snob spelen ze zo goed, dat zichzelf daarmee complimenteren. “Ja pappie, nee pappie, ja pappie” en het overdreven neplachje maken deze scène fantastisch.

 

3.    Meneer Druif

Rosa draagt geheel tegen haar persoonlijkheid in een felroze overhemd, maar gek genoeg is Boyle het middelpunt van spot omdat hij jaren geleden een vleugje paars droeg. Helaas straalt Meneer Druif niet zoveel agressie uit als Rosa.

 

4.    Ik spreek vloeiend gezicht

Gelukkig is Gina meegekomen naar de rechtbank waar Jake voor de rechtsjury moet verschijnen, want zij spreekt naar eigen zeggen ‘vloeiend gezicht’. De geruststelling op Jake’s gezicht na die mededeling spreekt boekdelen.

 

5.    Kraak de zaak

Een zaak lijkt vastgelopen, totdat Jake met een minutenlange monoloog komt waarin hij verklaart hoe de zaak in elkaar steekt. Het is complete onzin en nergens op berust, maar genoeg om de trotse misdadiger te laten bekennen hoe briljant hij is.

 

6.    Telefoonverslaafd

Gina ogen zitten aan haar telefoonscherm geplakt en haar collega’s gaan de uitdaging aan: wie kan haar laten opkijken? Gek genoeg krijgt een midden-ochtend dansfeestje het niet voor elkaar, al maakt dat deze scène wel tot een topper.

7.    Zelfverzekerde Boyle

Boyle heeft een enorme boost in zijn zelfverzekerdheid gekregen, wat tot een aantal heerlijke uitspraken leidt die niet bij de Boyle passen, zoals iedereen hem kent. Gelukkig laten zijn collega’s hem genieten van deze nieuwe houding.

 

8.    Elvis, de Canadese figuurschaatser

Het is Halloween en Boyle besluit dit jaar niet verkleed te gaan, omdat niemand meedoet en hem belachelijk maakt, maar wat schept zijn verbazing bij binnenkomst? Iedereen is verkleed! Gelukkig heeft hij een kostuum voor noodgevallen in de auto, al wordt hij daardoor alsnog het middelpunt van spot in deze uitgebreide prank.

9.    Holt op X

Holt moet mee met de trend, maar of @5261796d6f6e6420486f6c74 nou een geschikte naam is voor een Twitteraccount is nog maar zeer de vraag. Holt zelf is er in ieder geval van overtuigd dat zijn eerste tweet meteen trending is.

 

10. Geheime toiletgroep

Hitchcock en Scully zijn niet de meest toegewijde rechercheurs, tenzij het over eten of geheime toiletten gaat, want dan blijken ze ineens bijzonder opmerkzaam.

 

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.