Terugblik op Brooklyn Nine-Nine: de beste momenten (deel 2)

Na acht jaar en 153 afleveringen kwam er een eind aan de komische televisieserie over het wel en wee van de rechercheurs van het negenennegentigste district van het New Yorkse politiedepartement in Brooklyn. Vandaag blikken we terug op een aantal iconische en/of hilarische fragmenten uit deze geliefde sitcom. Lees ook eens het eerste deel voor nog meer Brooklyn Nine-Nine fragmenten.

De suiker hierin is behoorlijk zoet

Captain Holt is een prima, maar niet eenvoudig, doelwit voor imitaties. Wie van de rechercheurs kan het best nadoen hoe hij een marshmallow eet?

Cadeaumand

Wat doe je als er anoniem een mand vol chocolade, kazen en andere lekkernijen bezorgd wordt? Juist, alles lekker opsmikkelen. En als het cadeau toch voor iemand anders blijkt te zijn? De inhoud vervangen voor iets veel beters: potloden en elastieken.

Hoeveel karamel fudge gaat er in een calorie?

Door een virus is de zoekgeschiedenis van alle rechercheurs geopenbaard. Scully heeft een verrassend goede vraag en Boyle heeft uitgevonden hoe je bureauyoghurt maakt, iets wat ook veel vragen oproept.

Straatrace om een food truck-parkeerplek

Je moet er wat voor over hebben om de beste parkeerplek voor je food truck te bemachtigen. Jake denkt dat Boyle overdrijft, maar als de concurrentie in de zijspiegels verschijnt, gaat hij helemaal op in het moment.

Mierenplaag

Er heerst een mierenplaag en iedereen kijkt meteen naar veelvraten Hitchcock en Scully, maar zij zijn als levensgrote kruimeldieven natuurlijk absoluut niet het probleem. Als zelfs Boyle’s eau de cologne de mieren niet verjaagt, dan zit er nog maar een ding op: vrieskou.

Woesj naar de overkant

Voordeel van een vloer die net in de was is gezet? Je kan een heel eind glijden op je sokken. Uiteraard moet Jake proberen de overkant van de ruimte te halen. De muziek, de aanmoediging en het onthaal door Captain Holt maken deze glijpartij helemaal af.

Snoepautomaat

Als de snoepautomaat op je werk wordt verwijderd is er maar een manier om die te eren. Salueren? Welnee, plunderen! Dat zou-ie zo gewild hebben.

Koud gebrouwen koffietje

Voordeel van koude koffie? Je kan het lekker vlot drinken. Nadeel? De cafeïne stijgt snel naar je hoofd. Zo snel dat alles heel langzaam lijkt te gaan omdat je eigen bloed stroomt als een malle.

Gepersonaliseerde high five

Hoe straf je Jake het hardst? Door hem buiten te sluiten van iets onbenulligs. Hoewel het de persoonlijke hel is voor Captain Holt, is de straf geslaagd: iedereen behalve Jake krijgt een gepersonaliseerde high five.

Twink Tucker

Helaas blijken de lang uitgedachte undercoverpersonages al snel niet meer nodig, maar gelukkig krijgen ze de kans van Holt om de vermomming uit te testen bij een koffiekraampje. Heerlijk, koffie extra zwart, extra geen suiker!

 

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.