Terugblik op Parks and Recreation: beste momenten (deel 1)

In de 2015 verscheen de laatste aflevering van Parks and Recreation, een mockumentary van de makers van The Office, en in een aantal artikelen gaan we terugblikken op de zeven seizoenen tellende komedieserie. Deze keer een selectie van de beste momenten.

Leslie heeft de griep

“Flue Season” (seizoen 3, aflevering 2)

Zo vervelend als je allergieën op beginnen te spelen als je nét een belangrijk evenement aan het organiseren bent en dat je daar zweetheet en ijskoud van wordt. En je blijkbaar begint te hallucineren. Hopelijk leidt Leslie niet aan een chronische internetverbindingsproblemen.

Janet Slangenhol

“The Fight” (seizoen 3, aflevering 13)

April en Andy gaan naar een feestje verkleed als een hun respectievelijke alter-ego’s: een steekrijke weduwe met een vreselijk geheim en een onterecht veroordeelde FBI-agent die geen robijnen heeft gestolen. Het overdreven, slechte acteerwerk is de kers op de taart.

Sta op en maak het waar!

“The Combeback Kid” (seizoen 4, aflevering 11)

Die ene keer dat Jerry zijn taak succesvol volbrengt, duimt iedereen dat hij zoals gewoonlijk faalt. Helaas, honderd mensen aanschouwen hou het team al schuifelend en wegglijdend het te kleine podium probeert te bereiken. Met de keer dat de tune wordt gespeeld, wordt die grappiger.

Verzekeringen zijn voor auto’s

“Smallest Park” (seizoen 4, aflevering 12)

Nadat Andy zijn zogenoemde hersenhelm stoot nadat hij zijn muur door de terugslag van een nies in de muur ramt, plannen hij en April ziekenhuisafspraken in om alles op orde te krijgen. Pas bij het vluchten zonder te betalen wel op voor de ambulance bij de uitgang!

Scheetinfarct

“Halloween Suprise” (seizoen 5, aflevering 5)

Oké, dit is misschien van de flauwste grappen in de hele serie, maar deze valt zeker in de smaak bij iedereen die een goede scheetgrap kan waarderen. Gelukkig grijpt Jerry zijn scheetinfarct aan om gezonder te gaan leven, helaas voor Tom is scheetinfarct geen medische term.

Broodje banaan

“Animal Control” (seizoen 5, aflevering 18)

Ongelofelijk, maar waar: Ron is ziek! Natuurlijk geeft hij niet toe en weigert hij om zijn privégegevens in te vullen bij de dokterspost, maar uiteindelijk krijgt zuster Ann hem zelfs zover dat hij een banaan probeert te eten. Hoe weerzinwekkend het kan zijn? Nou…

Ron en Diana’s impulshuwelijk

“London: Part 1” (seizoen 6, aflevering 1)

Ron en Diana besluiten zonder poespas te willen trouwen en terwijl ze op weg zijn naar de vierde verdieping probeert Leslie paniekerig nog iets ceremonieels te doen. Godzijdank doet een handjevol kleurige markeerstiften prima dienst als trouwboeket.

Ted! Ben is er!

“The Cones of Dunshire” (seizoen 6, aflevering 9)

Het boekhoudkantoor kan zijn geluk niet op met de komst van Ben, maar een van zijn nieuwe collega’s is erg argwanend over deze bejubelde boekhoudheld. Hopelijk blijft-ie deze keer wat langer hangen dan de vorige keer dat hij een pauze nam van overheidswerk.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.