Terugblik op Parks and Recreation: beste momenten (deel 2)

In 2015 verscheen de laatste aflevering van Parks and Recreation, een mockumentary van de makers van The Office, en in een aantal artikelen gaan we terugblikken op de zeven seizoenen tellende komedieserie. Deze keer een selectie van nog meer beste momenten. Het eerste deel lees je hier.

Ben trekt in bij Andy en April

Na zeven maanden in een motel besluit Ben dat hij iemands huisgenoot wil worden. April stelt een waslijst aan bizarre eisen en Andy beschrijft zijn onvolwassen gedrag als schattig. Tja, je moet er wat voor over hebben om niet in een motel met willekeurige telefoontjes en bedwantsen te wonen.

Graan en eenvoudig

Ron doet normaal zijn boodschappen bij Voedsel & Spullen, maar besluit met Chris mee te gaan naar de ecologische supermarkt “Graan & Eenvoudig” om aapjes te kijken. Hoe zijn protegé April de veganistische “bacon” weggooit en Andy als een blij kind zich over alles verbaast, maakt deze scène fantastisch.

Kinderformaat

“Wat heb je in de suiker gedaan, het smaakt zo goed”, vraagt zoetekauw Leslie zichzelf af terwijl ze obesitas probeert te bestrijden. Het nieuwe diepte punt is Sweetums’ kinderformaat frisdrank: een beker grofweg zo groot als een tweejarige kind – mits vloeibaar gemaakt.

Ron de Klusser

Ron en Ann repareren samen allerlei gebreken tijdens een Halloweenfeest in het huis van Andy en April. Het grappigste is Anns poging tot klusserstaal, dat als een tang op een varken slaat, maar toch geloofwaardig klinkt.

Trakteer jezelf!

Donna en Tom trakteren zichzelf één dag per jaar op alles wat ze hebben willen, maar om Ben op te vrolijke nemen ze hem mee, nadat hij in zijn eentje soep zit te eten op een bankje. Ben is niet goed in ontspannen, maar uiteindelijk trakteert hij zichzelf toch op iets bijzonders.

Jean Ralphio als accountant

Het accountantbedrijf dat Ben meerdere keren aanneemt, maar hem binnen korte tijd steeds weer ziet vertrekken, neemt kortstondig Jean Ralphio – een ramp van een mens – in dienst. Gelukkig hebben ze hem snel door en leidt de rondleiding hem direct weer naar de uitgang.

Permanent voor de helft

Leslie wil al sinds de middelbare school een permanentje en besluit die eindelijk te nemen, maar halverwege de kappersafspraak komt er iets belangrijks tussen en eindigt ze met wel een heel bijzonder kapsel.

Keer op keer

Ann dwingt April om haar beste vriendin te zijn voor een week. Uiteraard houdt April vol dat ze Ann haat, totdat ze besluit om samen met haar het ‘Time after Time’ te zingen. Donna die binnen komt vallen voor haar bijdrage, maakt het helemaal af.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.