Terugblik op The Office: Cold Opens (deel 1)

Na negen seizoenen zwaaide The Office negen jaar geleden af, maar de serie is nog steeds heel populair. In een aantal artikelen gaan we terugblikken op deze fantastisch sitcom, te beginnen met de ‘cold open’ (een korte humoristische sketch aan het begin van de aflevering die meestal losstaat van de rest). Vandaag zetten we een aantal van de leukste afleveringopeners op een rij.

Piramidespel

Michael’s Birthday (seizoen 2, aflevering 19)

Een hilarische scène waarin pijnlijk duidelijk wordt hoe makkelijk Michael Scott valt voor mooie praatjes. Als een Nigeriaanse prins je e-mailt, dan schiet te hulp natuurlijk, maar dat je een piramidespel pas herkent als iemand het voor je uittekent is wel zorgwekkend.

Jim imiteert Dwight

Product Recall (seizoen 3, aflevering 21)

Beren, bieten, Battlestar Galactica. Het grappigste aan deze ‘cold open’ is misschien wel hoelang het duurt voordat Dwight doorheeft dat Jim hem (zeer accuraat) imiteert. De poging om het als vleierij te beschouwen is maar van korte duur: “Identiteitsfraude is geen grapje, Jim!”

Cementhoofd

Did I Stutter? (seizoen 4, aflevering 16)

De kinderlijke opwinding om iets te gaan schrijven in het natte cement, Pam die een ellelange monoloog van Kelly samenvat voor ze het verteld heeft en Michaels gezicht voor cement zijn heel erg grappig. Het laatste shot van het eindresultaat is de absolute kers op de taart.

De klok verzetten

Company Picnic (seizoen 5, aflevering 28)

De medewerkers verzetten alle klokken zodat Michael bij het ontwaken uit zijn middagdutje denk dat de werkdag erop zit. “Ah, een geografiegrapje” is een mooie comeback om te onthouden voor wanneer je een grap mist en iemand zegt: “je had erbij moeten zijn”.

Dwights Brandoefening

Stress Relief (seizoen 5, aflevering14/15)

Dwight simuleert een brandoefening die zo echt is dat iedereen in paniek is en in complete chaos het hele kantoor vernielt. Er zijn een tal van momenten die keer op keer grappig zijn, maar Angela die haar kat probeert te redden door hem op het systeemplafond te gooien spant de kroon.

Freerunning

Gossip (Seizoen 6, aflevering 1)

Een hilarische scène waarin de dwaaste kantoormedewerkers freerunnen van punt A naar punt B, oftewel van zelfoverschatting naar het ziekenhuis – zoals Jim zo mooi omschrijft.

Printer unboxing

Sabre (seizoen 6, aflevering 15)

Deze scène zit vol met pareltjes: de schaar gooi- en vangkust van Erin en Michael (en Pams gezichtsuitdrukking daarbij), de dubbelzinnige uitspraken die ze onwetend doen, de manier waarop Dwight en Michael als kleine kinderen alles voorhanden scannen en de lompe unboxing met kattig commentaar van Oscar.

Stanley merkt niks op

Costume contest, (seizoen 7, aflevering 6)

Stanley zit zoals gewoonlijk verdiept in zijn kruiswoordpuzzel en merkt niks op van wat er om hem heen gebeurt, maar waar ligt de grens? Zijn collega’s testen het uit. O, en Stanley neemt zijn vrije tijd heel serieus, dus o wee als de klok een paar minuutjes achterloopt.

Manager Creed

Search Committee (seizoen 7, aflevering 26/27)

Opzoek naar een nieuwe manager wordt Creed tijdelijk als waarnemer aangesteld. Zijn vaardigheden als manager zijn op z’n zachts gezegd wonderbaarlijk. Het moment waarop hij zijn autosleutels in het luchtledige gooit en roept: “Houdt de motor draaiende!”, en het moment waarop hij ter plekke acroniemen gaat verzinnen blijven hilarisch. De B in Boboddy staat voor Biznuz.

Onderstaande video is een (heerlijke) compilatie, de ‘cold open’ duurt van 0:35 tot 1:42.

Heeft Stanley een snor?

Welcome Party (seizoen 8, aflevering 20)

Deze ‘cold open’ werkt vooral goed omdat je als kijker ook écht aan het twijfelen komt. Nee, Stanley heeft geen snor, toch? En dat terwijl Stanley op dat moment al in een aflevering of 150 te zien is geweest.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.