Terugblik op The Office: Cold Opens (deel 2)

Na negen seizoenen zwaaide The Office negen jaar geleden af, maar de serie is nog steeds heel populair. In een aantal artikelen gaan we terugblikken op deze fantastische sitcom. Eerder begonnen we al met het eerste deel van de ‘cold open’ (een korte humoristische sketch aan het begin van de aflevering die meestal losstaat van de rest). Vandaag zetten we nog een aantal van de leukste afleveringopeners op een rij, in dit tweede deel.

Het ruikt hier ‘er aan de hand’

The Secret (seizoen 2, aflevering 13)

Michael trapt in een flauwe grap van Jim en probeert die bij iedereen uit, maar met weinig gelach tot gevolg. Pijnlijk, maar o zo grappig om Michael te zien falen met hetgeen waar alleen hijzelf van denkt dat hij er goed in is: komedie. Ligt het aan mij of ruikt het hier naar “er aan de hand?”

Onzichtbare trap

Grief Counseling (seizoen 3, aflevering 4)

De onzichtbare trap is een tot in den treure uitgemolken grap inmiddels, maar je moet Michael waardering geven voor hoe ver hij zijn grap door zet, ondanks dat zijn personeel hem voor de gek heeft.

Wie is lange Tim?

Traveling Salesmen (seizoen 3, aflevering 13)

Jim en Pam verpesten een “goede grap” van Michael door er mee aan de haal te gaan. Of computerrobot Harvey een spraakgebrek heeft, of dat Michael een tikfout maakt is onduidelijk – zo realistisch dat de robot is.

Michael Houdini

Cocktails (seizoen 3, aflevering 18)

Een andere hobby van Michael is goochelen, die naar eigen zeggen op een goochelkamp voor kinderen is geweest. Zijn opkomst onder zijn eigen gefluister is misschien wel het grappigste aan deze cold open.

Dwight bevalt van een watermeloen

Baby Shower (seizoen 5, aflevering 4)

Dwight is hoogzwanger van Michaels watermeloen om een bevalling te oefenen. Jims uitleg voor Michaels relatie met het kind, Andy die mee perst met Dwight, de voorbereiding van Dwight en het kapot laten vallen van de gladde watermeloen – het zijn teveel dingen om op te noemen die deze cold open tot een pareltje maken.

Toby’s terugkeer

Frame Toby (seizoen 5, aflevering 9)

Het vertrek van Toby is een van de mooiste momenten uit Michaels leven. Als zijn medewerkers hem vertellen dat Toby terug is, denkt hij dat ze een poets uithalen. Totdat hij oog in oog staat met zijn aartsrivaal. Zijn reactie is onbetaalbaar.

Het wachtwoord is…

Wuphf.com (seizoen 7, aflevering 9)

De stroom valt uit en nu is de toegang tot de server geblokkeerd, maar wat was het wachtwoord ook alweer? Probeer ander nul nul nul nul, nul, nul nul.

Britse Michael

The Seminar (seizoen 7, aflevering 14)

Een Brit en een Amerikaan komen elkaar tegen bij de lift. Dit klinkt als het begin van een slechte mop, maar de conversatie tussen Michael en David Brent, de manager uit de Britse The Office, is zo mogelijk nog slechter.

Heeft Kevin een beroerte gehad?

The Incentive (seizoen 8, aflevering 2)

Kevin is kostbare tijd aan het besparen (of verspillen, afhankelijk van wie je het vraagt) door een simpele versie van de Engelse taal te spreken. ‘Why waste time say lot word when few word do trick?’

Oh Yeah!

Trivia (seizoen 8, aflevering 11)

Het kantoor heeft zijn langste moment van stilte tot nu toe, maar wie verpest het uiteindelijk? Let ook even op het terloopse crisismoment van Erin waar niemand sjoege aan geeft.

Geschreven door
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.