Tien minder bekende streamingdiensten die het proberen waard zijn

Een avondje op de bank met een leuke film? Je doet het hoogstwaarschijnlijk vrij regelmatig. Helemaal nu de bioscopen dicht zijn. Netflix kent iedereen en ook ben je hoogstwaarschijnlijk bekend met Amazon Prime, Disney+, Videoland en Pathé Thuis. Maar er zijn in Nederland veel meer streamingdiensten beschikbaar. Misschien niet allemaal even bekend, maar zeker de moeite waard. We zetten er tien voor je op een rijtje.

HBO Max

De streamingsdienst HBO Max van de Amerikaanse televisiezender HBO is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland. Maar dit zal niet lang meer duren. De zender bekend van populaire series als Game Of Thrones, Westworld en The Sopranos maakte voorheen nog onderdeel uit van het kanaal voor films en series van Ziggo, maar verlengde de contracten met de provider niet, om zo hier haar eigen platform te kunnen lanceren. De prijs voor een abonnement is nog niet vrijgegeven, maar in andere Europese landen kosten deze tussen de €5,99 en 8,99 euro per maand. HBO heeft veel films en series van bekende studio’s als Warner Bros., en DC Entertainment in haar aanbod.

Logo HBO Max


Cinetree

Anders dan bij andere streamingservices is de keuze bij Cinetree beperkt. Het aanbod bestaat uit een maandelijkse selectie van twintig films die geselecteerd worden door een groep specialisten. Naast een abonnement voor €7,99 per maand, zijn er losse films die je kunt huren. Dit zijn onder meer de films die na een maand worden vervangen. Je krijgt met een abonnement 30 procent korting op deze films. Cinetree specialiseert zich in films met belangrijke betekenissen, die je raken, inspireren en activeren. Er zijn films te zien die andere platformen niet tonen.

Logo Cinetree


Film1

Al ver voordat streamingsdiensten echt populair waren, ontstond Film1 in 2006 als televisiezender. De website heeft de meest recente bioscoopfilms in haar on-demand-aanbod en heeft daarnaast nog steeds vier eigen televisiezenders: Action, Drama, Family en Première. Misschien een beetje ouderwets, maar voor een subscriptie bij Film1 heb je dus wel een televisieprovider nodig. De prijs begint bij €9,95 euro per maand, maar dit is per provider verschillend. Film1 verzorgt zoals de naam al doet vermoeden alleen films en helaas geen series.

Logo Film1


MUBI

Films van waar dan ook ter wereld, nieuw of oud, je vindt het op MUBI. De streamingdienst zelf noemt zichzelf een kleine bioscoop die je overal met je meedraagt. Het gaat niet om de meest populaire films, maar meer om alternatieve klassiekers en verhalen van opkomende regisseurs. Elke dag komt er een nieuwe film online. Daarnaast heeft MUBI een eigen community waar je kunt discussiëren met andere filmfanaten. Met een abonnement van €9,99 euro per maand heb je toegang tot circa 150.000 films en documentaires. Er is ook een studentenactie, dan kost een abonnement €5,99.

Logo MUBI


discovery+

Het televisienetwerk Discovery, Inc. van populairwetenschappelijke programma’s kent sinds 2020 haar eigen streamingdienst: discovery+. Op deze website kun je ruim 55.000 afleveringen vinden van alle programma’s die uitgezonden zijn op de zenders van Discovery, zoals Animal Planet en TLC, maar ook BBC, Eurosport en Food Network. Je vindt er dus heel veel materiaal gericht op de echte wereld en de mensen die zich hierin bewegen. Er zijn een groot aantal documentaires. Eerder bestond de dienst onder de naam ‘Dplay’. Je hebt discovery+ voor €3,99 per jaar exclusief sport. Voor de sportzenders betaal je per maand twee euro extra.

Logo discovery+


myLum

myLum is een van origine Belgische streamingdienst die verband houdt met haar moederbedrijf Lumière, een onafhankelijke filmdistributeur met eigen bioscopen. De focus ligt voornamelijk op Europese titels met de nadruk op filmhuis-producties en Scandinavische series. In myLum kun je een abonnement afsluiten voor €7,99 euro per maand waarbij je een aantal films en series kunt bekijken, maar dit aanbod is beperkt. Je kunt ook losse films en series kopen. Een serie kost €12,50 en een film voor €4,99 (recent in de bioscoop) en €8 euro voor premières.

Logo myLum


YouTube Films en Series

YouTube kennen we natuurlijk allemaal als videoservice. Maar wist je dat je via het medium ook films en series kunt kijken? Deze kun je tot 30 dagen huren of kopen voor onbepaalde tijd. De prijzen variëren van €2,99 euro voor een gehuurde film tot €19,99 euro voor een die je moet kopen. Voor de service moet je minimaal 18 jaar zijn en betalen is alleen mogelijk met creditcard. Daarnaast biedt YouTube met haar Premium service voor een prijs van €11,99 euro per maand ook nog eens exclusieve content. Te denken aan video’s in YouTube Originals en eigen films en series. Onder meer de populaire The Karate Kid spin-off Cobra Kai (nu overgenomen door Netflix) is afkomstig van YouTube Premium.

Logo YouTube Originals

WithLove

Speciaal voor liefhebbers van romantische films is WithLove in het leven geroepen. Deze streamingdienst geeft toegang tot een heleboel films en series binnen dit genre. Een abonnement op WithLove kost je maandelijks €6,95 euro. Je krijgt een week de tijd om het assortiment gratis uit te proberen. Voor een jaarsubscriptie betaal je iets meer dan de prijs van tien maanden: €69,95. De prijs is misschien wel wat lager dan gemiddeld, maar dit komt natuurlijk ook door het beperkte aanbod van één filmtype. Maar het is echt bedoeld voor een momentje voor jezelf volgens de streamingdienst. Als je hiervan houdt, sla je slag!

Logo WithLove


Apple TV+

Heb jij een nieuw Apple-product? Grote kans dat je daar een aantal maanden gratis toegang tot Apple TV+ bij krijgt. Deze streamingdienst van de techgigant kost anders €4,99 euro per maand, maar levert wel exclusieve content. Af en toe moet je daar wat geduld mee hebben, omdat sommige programma’s wekelijks uitzenden. Wel krijg je daar een aanbod met topacteurs voor terug. Let erop dat een abonnement na de gratis periode automatisch verlengd wordt en je hier wél voor moet betalen. Dit kan tevens alleen met creditcard. Overigens, omdat de on-demand service van Apple is, betekent het niet dat dit alleen voor Apple-gebruikers toegankelijk is. Ook met Android kun je hiervan gebruikmaken.

Logo AppleTV+


Cheflix

Een ander specialistische streamingdienst is Cheflix. Hiermee ontvang je alle ins en outs op het gebied van koken en ga je ook zelf aan de slag. Je kunt kookworkshops krijgen van beroemde Michelinsterren-koks. Elke zogenoemde masterclass bestaat uit 15 video’s van 10 minuten die je kunt streamen op elk apparaat. De vorig jaar opgezette streamingsdienst is bedoeld voor zowel ervaren als beginnende koks. Je kunt alles op je eigen tempo volgen. Een abonnement kost €3,99 per maand, wat jaarlijks gefactureerd wordt. De eerste 14 dagen zijn gratis.

Logo Cheflix 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.