Top 10 voetbal films

Nu het wereldkampioenschap voetbal in volle gang is, kunnen alle voetballiefhebbers volledig aan hun trekken komen. Maar wat nu straks, als het weer voorbij is. Om te voorkomen dat je straks in een gat valt zonder voetbal, hebben we de tien meest interessante voetbal films voor je opgesnord. Ze staan in een willekeurige volgorde.

1. Atletico San Pacho
De film speelt zich af in San Francisco del Monte in Mexico en gaat over een groep ongepolijste voetballers in hun gevecht om hun jeugd, vrijheid en geluk te behouden. Het is een lekker luchtige film die door iedereen kan worden bekeken.

2. A Shot at Glory
A Shot at Glory volgt de Schotse teammanager Gordon McLeod. Hij heeft de leiding over een team in een lage league en dat is op zich al moeilijk genoeg, maar hij moet ook nog eens opboksen tegen de Amerikaanse eigenaar van het team dat het lagere team wil laten verhuizen en zo nieuw talent wil aankopen. Een fijne film die op de emoties inspeelt.

3. The Match
Een voetbal film met Ian Holm, Tom Seizemore en Samantha Fox, dat kan alleen maar goed gaan toch? De film toont dat liefde een slagveld kan zijn en dat alles met een mooi sport thema.

4. Gracie
Ook aan de dames is gedacht. Gracie is het verhaal gebaseerd op het echte leven van de familie Shue. Gracie krijgt te kampen met het overlijden van oudste zoon Johnny en haar broer in een auto ongeluk. Om over haar verdriet heen te komen, vult ze de plek van haar broer op in het voetbal team.

5. Shaolin Soccer
Dit is de minst serieuze film over voetbal die je zult zien. Een team met de meest maffe voetballers komt bij elkaar en speelt voetbal op een wel heel aparte wijze. Shaolin gecombineerd met voetbal, een perfect combinatie voor de lachspieren.

6. All Stars
Daadwerkelijk eens een Nederlandse film in een toplijstje. Deze film is er vooral een over vriendschap, en daar komt af en toe ook een potje voetbal bij kijken. Het team van All Stars is wel belachelijk slecht, maar dat mag de pret niet drukken.

7. Bend it Like Beckham
Misschien wel de bekendste film op voetbalgebied. Met Keira Knightley in een van haar eerste rollen. Pinky en Jessminder willen heel graag professionele voetbalsters worden. Ook al zijn haar ouders er falikant tegen, Jessminder zet toch door.

8. Will
In deze film ligt de focus op het Engelse voetbal. Will, een fanatiek supporter van Liverpool FC, zit op een kostschool in Zuid Engeland. Hij is geen wees, maar zijn moeder komt te overlijden en zijn vader blijkt niet in staat voor hem te zorgen. Onverwacht komt zijn vader op bezoek met twee kaarten voor de wedstrijd van Liverpool tegen Milaan. Voordat de datum van de wedstrijd arriveert, komt zijn vader echter te overlijden. Will doet er vervolgens alles aan om alsnog bij de wedstrijd te kunnen zijn.

9. Goal! The Dream Begins
Zijn dapperheid en ambitie zorgen ervoor dat Santiago Munez de wereld over reist om zijn dromen waar te maken. Het zijn echter levenslessen die zijn reis verder brengen dan zijn dromen hem ooit konden brengen.

10. United
United vertelt het verhaal over de legendarische Bushy Babes van Manchester United. Dit was de jongste ploeg die ooit de Europa Cup won. Het verhaal werd nog onvergetelijker toen acht leden van het team kwamen te overlijden bij een vliegtuig ongeluk in 1958.

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.