Top 7 aankomende films & series

Nu de vakantieperiode er bijna, of al helemaal, weer op zit gaan we alweer richting het laatste kwartaal van 2019. Dit betekent dat het aantal nieuwe films en series helaas daalt: de welbekende sleur begint op de voorgrond te treden. Gelukkig staat 2020 (soort van) voor de deur! In 2020 zullen er namelijk veel nieuwe, leuke en soms onverwachte films en series te zien zijn. Natuurlijk past een heel jaar aan films en series nooit in een lijstje, maar hieronder staan 7 films en series die zeker de moeite waard zullen zijn, en waar je je de komende tijd dus op mag verheugen. Voorpret is immers de helft van het plezier.

Star Trek: Picard

Veel fans zullen aangenaam verrast zijn geweest toen werd aangekondigd dat Sir Patrick Stewart terug zou keren als Captain Picard. De populaire Star Trek serie The Next Generation liep immers al meer dan 20 jaar geleden af, en hoewel velen wellicht hoopten op een nieuwe serie waren er geen tekenen dat deze serie een vervolg zou krijgen. Star Trek: Picard is strikt genomen ook geen vervolg op The Next Generation; er is niet veel bekend over het plot, maar het is wel duidelijk dat het zal gaan om het leven van Picard na zijn carrière bij Starfleet. In de trailer zagen we al enkele bekende gezichten zoals Jeri Ryan als Seven of Nine uit Star Trek: Voyager en Brent Spiner als Data uit The Next Generation. Vooral de scène tussen Data en Picard zal vele fans kippenvel hebben bezorgd, al is het niet helemaal zeker dat Spiner ook weer Data zal spelen, aangezien de androïde “stierf” in de Star Trek film Nemesis. Hoe dan ook, fans zullen reikhalzend uitkijken naar deze serie, die ergens in het begin van 2020 uit zal komen.

Star Trek: Discovery

Nog een Star Trek serie? Jawel! Star Trek lijkt weer populairder dan ooit, met nieuwe (en oude) series. Star Trek: Discovery zorgt wel voor verdeeldheid bij de fans: velen zeggen dat het eigenlijk helemaal geen Star Trek serie is, terwijl anderen juist laaiend enthousiast zijn over de serie. De serie is zeker grimmiger dan de andere series, en ook het taalgebruik is niet perse geschikt voor het jongste publiek. Of het nou wel of geen “echte Star Trek” is, het is hoe dan ook een serie die goed in elkaar steekt, met interessante personages, verrassende plotwendingen en mooie special effects. Het is dan ook niet raar dat men zeer benieuwd is naar het derde seizoen van deze serie, waarvan we de eerste afleveringen in het eerste kwartaal van 2020 mogen verwachten.

Dune

Hoewel de epische saga van Frank Herbert al meerdere malen is verfilmd, zijn dit nooit successen geweest. Dat is jammer, want vooral het eerste boek is een prachtig sci-fi boek, dat zich goed leent voor een hele goede sci-fi film. Daarom heeft Denis Villeneuve, die we onder meer kennen als regisseur van Blade Runner 2049, het toch weer aangedurfd om een nieuwe verfilming te maken. Het zal dit keer niet liggen aan de cast. Sterspelers zoals Dave Bautista, Stellan Skarsgard, Oscar Isaac, Zendaya en Javier Bardem vormen een hele goede basis voor wat voor film dan ook. Zoals gezegd is er ook niks mis met het plot. Zal dit dan eindelijk de film zijn die de saga verdient? We zullen het zien op 20 november 2020.

Sherlock Holmes 3

De eerste twee verfilmingen van de wereldberoemde detective Sherlock Holmes van de hand van Guy Ritchie waren grote successen. Toch leek het er niet op dat er nog een derde deel zou komen. Gelukkig voor de fans blijkt dit nu toch het geval te zijn. We zullen er wel nog even op moeten wachten helaas: de releasedatum is 25 december 2020. Als deze film echter net zo goed is als de andere twee, is het het wachten meer dan waard. Robert Downey Jr. en Jude Law zullen wederom de rollen van Sherlock Holmes en dokter Watson vertolken, maar voor de rest is er nog niks bekend over de cast. Ook is het nog niet zeker dat Guy Ritchie de regie weer in handen zal nemen. Hoe dan ook zal het vast weer een hele vermakelijke film worden.

Lord of the Rings serie

Al in 2017 maakte Amazon bekend een serie te willen maken die zich afspeelt in het Midden-Aarde van Tolkien, maar sindsdien blijft het angstvallig stil rondom deze serie. Wat wel bekend is, is dat de serie zich zal afspelen in de Tweede Era, de era voor de oorlog om de ring die we kennen uit de Lord of the Rings trilogie. Ook is er bekend dat er 1 miljard (!) dollar beschikbaar is voor het budget, en dat Peter Jackson niet betrokken is bij de serie. De schrijvers en producenten die wel meewerken aan de serie zijn ook niet de minste, en hebben meegewerkt aan fantasy/sci-fi films en series als Westworld, Star Trek Beyond, Game of Thrones en Jurassic World. Mogelijk zal de serie gaan om de achtergrond van Aragorn, maar dit is nog maar een gerucht. Hoe dan ook zal de serie garant staan voor visueel spektakel. De serie zal eind 2020, of als het tegenzit begin 2021, te zien zijn bij de streamingdienst van Amazon.

Black Widow

De Avengers films zijn ongekend populair en succesvol, maar helaas is er met Endgame een einde gekomen aan deze saga. Gelukkig voor de fans blijven er wel andere films komen, met personages uit de Avengers films die erg geliefd zijn bij de fans. In het geval van Black Widow is het moeilijk te bepalen waar de fans meer van houden: het personage of de actrice. Scarlett Johansson speelt de van oorsprong Russische spionne namelijk met verve. Mede hierdoor krijgt ze een eigen film, die zich zal afspelen voor de eerste Avengers films. Voor de rest is er niets bekend over de film, ook niet of we Jeremy Renner weer mogen verwachten als Hawkeye; deze twee lijken namelijk een verleden te delen. Op 1 mei 2020 zullen fans in ieder geval weer mogen smullen van de volgende Marvel films, met het verleden van de mysterieuze spionne Natasha Romanoff als plot.

The New Mutants

In 2015 werd al bekendgemaakt dat de populaire X-Men filmsaga zou worden afgesloten met de film The New Mutants, maar helaas is deze film meerdere keren uitgesteld, en staat de releasedatum nu op 3 april 2020. De X-Men films zijn ontzettend populair en succesvol, sommige meer dan anderen, maar voor deze film wilde men het nu eens over een totaal andere boeg gooien: een horrorfilm rondom mutanten. Ook zullen er voor de fans van de films hoogstwaarschijnlijk geen bekende gezichten zijn: het gaat namelijk om een groepje van 5 nieuwe, jonge mutanten, die moeten ontsnappen uit een inrichting waarin ze tegen hun wil zijn opgesloten. Veel meer is niet bekend over het plot. De beslissing om er een horrorfilm van te maken is best gedurfd, al is het alleen maar omdat de jongste fans deze film dus niet mogen zien in de bioscopen. Hopelijk gaat het een waardig afscheid worden voor de fans van de X-Men films, en krijgen we niet weer een Last Stand situatie.

Written by
Net afgestudeerd, heeft Jornert Glimmerveen eindelijk weer tijd om voor zijn plezier te lezen. Met een zwak voor alles wat op science-fiction of fantasy lijkt, gaat een non-fiction boek er op zijn tijd ook nog wel in. Verder kun je Jornert vooral buiten vinden, aan de wandel met zijn vriendin, of een nieuwe stad aan het ontdekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.