Uit den Ouden Doosch: Brothers & Sisters (2006)

Ieder huisje kent zijn kruisje wordt wel eens gezegd. Onder dat motto kwam in 2006 de televisieserie Brothers & Sisters op de buis. De serie werd in Nederland uitgezonden op RTL 8. De serie heeft het einde alleen nooit gehaald op de Nederlandse televisie. Gelukkig zijn alle seizoenen wel uiteindelijk verschenen op DVD. Zo konden de Nederlandse kijkers toch nog verder genieten van de familie Walker. 

In Brothers & Sisters volgen we de familie Walker. Ze hebben een familiebedrijf en zijn daar ook bijna allemaal werkzaam in. Toch spelen er heel wat problemen binnen de familie. Zo is zoon Kevin homoseksueel, is dochter Kitty verhuisd naar New York en is zoon Justin een aan drugs verslaafde oorlogsveteraan. En als je denkt dat dat het ergste is, dan heb je het goed mis. Wanneer de vader des huizes komt te overlijden gaat de beerput pas echt open. Hij blijkt al jarenlang een minnares te hebben en daar zelfs ook nog een buitenechtelijk kind te hebben. En moeder Nora Walker? Die mag alle klappen opvangen van het gezin. Dan valt je eigen familie uiteindelijk toch nog wel mee als je dit zo hoort.

De rode draad binnen de serie is toch wel de familieproblemen die zij allemaal afzonderlijk hebben, maar tegelijkertijd ook de familie parten speelt. Desondanks blijft de band onderling nog steeds erg sterk en dat is aan alles te merken. Hoe groot de problemen ook zijn, ze weten er altijd wel uit te komen. Met vijf seizoenen zou je denken dat er geen problemen meer zijn, maar schijn bedriegt. Ieder seizoen blijven er nieuwe lijken uit de kast vallen. Toch hield het wel na vijf seizoenen op en dat is ook zeker niet erg. Uiteindelijk viel er ook niets meer te vertellen en het moest immers wel gewoon geloofwaardig blijven.

De serie mocht in Nederland misschien niet zo’n succes zijn, in Amerika was dat wel het geval. De serie werd vooral gedragen door moeder Nora Walker, gespeeld door Sally Field. Field won zelfs een Emmy voor haar rol als Nora Walker. De cast werd verder versterkt door Calista Flockhart als Kitty Walker, Rachel Griffiths als Sarah Walker, Balthazar Getty als Tommy Walker, Matthew Rhys als Kevin Walker en Dave Annable als Justin Walker. Van deze acteurs en actrices is alleen Rachel Griffiths succesvol geweest met het ontvangen van een Emmy-nominatie. Toch wisten al deze acteurs en actrices elkaar wel te versterken en dat maakte de serie ook zo emotioneel. En toch kennen al deze acteurs en actrices wel al een glansrijke carrière voor en na de serie. Flockhart werd daarvoor al bekend voor haar rol als Ally in Ally McBeal, Griffiths speelde al een grote rol in Six Feet Under en Rhys is nu te zien in The Americans.

Wat de serie zo goed maakte was dat men actuele onderwerpen aansneed zoals de homoseksuele Kevin Walker of een drugsverslaafde oorlogsveteraan. Daarnaast waren politieke kwesties ook zeker geen onbekend onderwerp en het adopteren van kinderen ook niet. De serie was een emotionele achtbaar waarbij in iedere aflevering eigenlijk wel een traan gelaten kon worden. In mei 2011 werd de laatste aflevering uitgezonden en daarmee werd een mooie periode afgesloten waarbij we de familie Walker goed hebben leren kennen.

Brothers And Sisters Complete Serie
Brothers And Sisters Complete Serie
Score 5.0 van 5 sterren.
€99,99
Uiterlijk 16 juli in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Sylvano Witte
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.