Uit Den Ouden Doosch: Justice League: War (2014)

Justice League?

In 2017 kwam Justice League uit. De eerste live action-film met daarin bekende DC-helden, zoals Batman, Superman en Flash. De echte fans kunnen al heel wat langer hun plezier op met de strips, maar het mooie is, op digitaal gebied zijn de helden ook al een tijdje bezig. Batman heeft een eigen animatieserie en Superman kent al heel wat films. De laatste jaren zien we echt een opmars in helden binnen het DC-universum. The Flash en Green Arrow (Arrow) hebben een eigen televisieserie en ook Batwoman speelt nu een prominente rol. Toch zijn deze helden allemaal al heel wat jaartjes te zien samen.

Het begon in 1992 met Batman: The Animated Series en daar bleef het niet bij. Vele animatiefilms en -series zijn er inmiddels verschenen. Toch is er in de loop der jaren het nodige veranderd binnen DC Entertainment en Warner Bros. Animation. Men heeft besloten om een nieuw begin te maken met de animatiefilms. In 2011 kozen ze er bij DC Comics voor om de verhalen te herintroduceren in The New 52-reeks. Allemaal nieuwe eerste delen in een bekende comic-serie. Met als resultaat dat ze ervoor kozen om ook een nieuw begin te maken met de animatiefilms van DC Entertainment. Daar begon DC Entertainment al mee in 2013 met Justice League: The Flashpoint Paradox, maar het echte nieuwe begin kwam toch in 2014.

Justice League: War

In Justice League: War komen de bekendste helden van DC Universe samen. Het mooie is is dat de helden elkaar ook nog niet kennen. Batman en Green Lantern maken kennis tijdens de jacht op een wezen. Dat wezen laat uiteindelijk een box achter waarmee signalen worden verstuurd. Batman besluit om met deze informatie naar een buitenaardse te gaan in Metropolis, Superman. Daar leren ze de krachten van Superman kennen en wat voor persoon hij is. Al snel komen ze erachter dat al deze wezens in opdracht werken van Darkseid, een buitenaardse die werelden wilt overnemen. Al snel worden zij bijgestaan door Wonder Woman die voor het eerst een samenwerking aangaat en mag je als kijker de ‘geboorte’ van Cyborg aanschouwen. En dan zullen we The Flash ook maar niet vergeten.

Samen moeten zij de strijd aangaan tegen Darkseid voordat hij de wereld overneemt. Maar dat niet alleen, ze moeten elkaar ook leren kennen en vertrouwen. En dat is nog niet zo makkelijk met botsende karakters en verschillende leiderseigenschappen. Het is in ieder geval het begin van wat later een mooie geschiedenis moet worden.

Nieuwe stijl

Voor Justice League: War zijn er al 18 films verschenen. Met het een jaar eerder verschenen The Flashpoint Paradox werd al een stijl bepaald voor de toekomstige films. De stijl die gekozen is, is wat meer volwassen. Waar de vorige films best gericht waren op kinderen, is voor deze reeks meer gekozen voor een volwassen aanpak. Niet dat het bloed je rond de oren vliegt, maar een aantal films die zijn verschenen is het niet aan te raden om dat te bekijken met jonge kinderen. De regie van de film ligt in de handen van Jay Olivia, een storyboard artiest die verantwoordelijk was voor vele films waaronder Thor: Ragnarok, Deadpool en Wonder Woman. Uiteindelijk is hij in 2011 de animatiefilms gaan regisseren voor DC Entertainment.

Ondanks dat de stijl vanaf dat moment hetzelfde blijft, is dat niet te zeggen over de stemacteurs. Zo was Alan Tudyk alleen verantwoordelijk voor de stem van Superman in deze film en nam Jerry O’Connell het daarna over. Voor Batman werd gekozen voor Jason O’Mara die je kan kennen als Jeffrey Mace uit Agents of S.H.I.E.L.D.. Ook Christopher Gorham mocht als stemacteur van The Flash aanblijven voor toekomstige films. Eveneens als Shemar Moore als de stem van Cyborg.

Niet alleen voor de fans

Justice League: War is niet alleen maar voor de echte fans van DC Universe. Ook mensen die er geen verstand van hebben kunnen zich erg vermaken met deze animatiefilm. Het verhaal is lekker laagdrempelig en je gaat de helden ook wel beter leren kennen. Wel moet gezegd worden dat om ze beter te leren kennen je ook de oudere films beter kan bekijken. Het probleem is wel dat die films wel verschillende stijlen kent en dat het qua tijdlijn ook niet even gelijk loopt met die van deze nieuwe generatie. En dat is misschien wel het grootste probleem. Er is geen duidelijke tijdlijn waarin je deze films moet kijken eigenlijk. Er is een soort van rode draad, maar toch zal je altijd wel vragen hebben over hoe het nu zat. DC Entertainment zou er daarom goed aan doen om een duidelijke tijdlijn te plaatsen van de juiste volgorde.

Justice Leag Tp Vol 7 Darkseid War Prt 1
Justice Leag Tp Vol 7 Darkseid War Prt 1
Darkseid War Part 1
Score 5.0 van 5 sterren.
€19,80
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.