Van film naar musical

Op woensdag 24 april zijn de prestigieuze musical awards weer uitgereikt. Deze awards worden uitgereikt aan musicals die op het toneel plaats vinden, maar veel van deze musicals hebben ook geschitterd op het witte doek in de vorm van een film. In dit lijstje hebben we een paar actuele musicals verzameld die gebaseerd zijn op een film.

1. Pretty woman

Pretty woman is een Amerikaanse film uit 1990. Edward (Richard Gere) een rijke zakenman neemt de prostituee Vivian (Julia Roberts) mee naar zijn hotel. Hij huurt haar voor zijn gehele verblijf in LA in. In deze tijd leren ze een hoop van elkaar. Een charmante liefde groeit, maar een relatie lijkt onmogelijk.

De musical Pretty woman speelt in het Beatrix theater in Utrecht tot en met 26 mei. Vivian Ward wordt gespeeld door Shanna Slaap en Edward Lewis door Jan Kooijman. Shanna Slaap was genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical, maar heeft deze helaas niet gewonnen.

2. Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is een film uit 1973 en verfilming van de gelijknamige rockopera uit 1970. De muziek is geschreven door Andrew Lloyd Webber en de tekst door Tim Rice. Het verhaal van Jesus Christ Superstar gaat over de laatste weken van Jezus. Bijzonder is dat de acteurs uit de film, deze rollen al eerder vertolkten op Broadway. In Nederland is Jesus Christ Superstar te zien in verschillende theaters. Deze musical was 14 keer genomineerd en won 6 prijzen. De musical won de award voor beste grote musical, beste mannelijke hoofdrol (Lucas Hamming, Judas), beste mannelijke bijrol (Edwin Jonker, Pilatus, beste regie en beste licht- en geluidsontwerp.

3. Frozen

Frozen is een Amerikaanse animatie film uit 2013 en vertelt het verhaal van de twee prinsessen Elsa en haar jongere zus Anna. Elsa bezit magische krachten die haar leven op zijn kop zetten. Wanneer Elsa koningin wordt is het aan haar om Arendelle weer een fijne plek te maken.
Vanaf 31 mei komt Frozen naar het Afas circustheater in Scheveningen. Vajèn van den Bosch zal in deze musical de rol van Elsa vertolken. Hoewel het nog niet mogelijk was om de musical te nomineren voor een award in deze edities vertolkte Vajèn als Elsa wel “laat het los”.

4. Mamma Mia

Mamma Mia is een Brits-Amerikaanse film uit 2008. De film is een verfilming van de gelijknamige West End- musical, gebaseerd op de nummers van ABBA. Het verhaal gaat over Donna, wie een hotel bezit op een Grieks eiland. Haar dochter staat op het punt te gaan trouwen met haar verloofde Sky. Zij wil graag weten wie haar vader is, iets waarover haar moeder nooit iets heeft losgelaten. In het dagboek van haar moeder leest Sophie dat ze drie mogelijke vaders heeft. Ze denkt dat ze haar vader zal herkennen wanneer ze hem ziet. Daarom nodigt zij het drietal uit op haar bruiloft. Zal Sophie haar vader herkennen?

In Nederland is de musical een groot succes en is nog maar twee weken te zien. Tijdens de musical awards viel deze musical goed in de prijzen. Zo won het ensemble de award voor beste ensemble en won Brigitte Heitzer (Donna) de award voor beste vrouwelijke hoofdrol. Ze gaven ook onderstaand spetterend optreden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.