Vijf bioscoopfilms voor een ideale Halloweenavond

Maandag is het weer Halloween en ook dit jaar zijn er genoeg nieuwe titels in de cinema’s te bekijken. Zo komt er een einde aan de Halloween-saga en zijn de duivel en vampiers terugkerende figuren. Dit is een greep uit het aanbod horrorfilms die je op het witte doek kunt bewonderen.

Prey for the Devil

Een bovennatuurlijke film zoals The Excorcist en The Conjuring, we kennen er genoeg van. In Prey for the Devil opent de Katholieke kerk een nieuwe school waarin priesters leren hoe zij demonen moeten verjagen. Ook al is het voor vrouwen verboden om deze rituelen uit te voeren, de jonge Zuster Ann heeft veel talent en een van de priesters neemt haar dan ook onder zijn hoede. Zuster Ann probeert de ziel van een jong meisje te redden die geteisterd wordt door dezelfde boze geest die haar moeder jaren geleden lastigviel.

Smile

Velen vinden de film Smile doodeng. Rose werkt als psychiater in een ziekenhuis wanneer zij een patiënt binnenkrijgt die voor haar ogen zelfmoord pleegt. Ze leek in paniek en bang voor iets, toch had ze een opvallende grijns op haar gezicht toen zij zichzelf van het leven beroofde. Sindsdien begint Rose dingen te zien die anderen niet kunnen zien. De film kreeg bekendheid toen verschillende personen in het publiek van honkbalwedstrijden angstaanjagend in de camera lachten als onderdeel van de marketing voor Smile. Tip: voor een nog spannendere ervaring, kijk de trailer niet!

Barbarian

We kennen hem als Pennywise in IT, maar ook dit jaar neemt Bill Skarsgård weer een horrorrol voor zijn rekening. Namelijk als Keith in Barbarian. Wanneer Tess voor een sollicitatiegesprek afreist naar Detroit en aankomt bij haar Airbnb, komt zij erachter dat zij niet de enige persoon is die het huis heeft gehuurd. Toch besluit ze, tegen al haar principes in, om het huis te delen. Deze horrorfilm van de makers van IT, The Grudge en The Ring werd positief ontvangen en kent een hoge score van 7.6 op IMDb.com. Op Halloweenavond kun je zelf ervaren of Barbarian dit cijfer waard is.

Halloween Ends

Zal Laurie Strode Michael Myers eindelijk te pakken krijgen? Van de trilogie Halloweenfilms zijn inmiddels meer dan tien sequels en remakes. In het laatste deel jaagt Jamie Lee Curtis opnieuw op de bloeddorstige Michael Myers. Vier jaar eerder vermoordde Myers haar dochter Karen. Naast de gemaskerde man met een keukenmes is er het laatste deel veel aandacht voor een nieuw personage. Corey Cunninham (Rohan Campbell) en Strodes dochter, Allyson (Andi Matichak) maken een grote rol uit in het verhaal. Vanuit veel fans klonken teleurgestelde geluiden over het plot van Halloween. Maar als je de vorige twee films van David Gordon Green hebt gezien, mag deze natuurlijk niet ontbreken.

The Invitation

De tienerseries The Vampire Diaries en de films van Twilight worden niet bestempeld als horror. Maar in The Invitation krijgen de vampierverhalen opnieuw een duister randje. Evie (Nathalie Emmanuel) is de hoofdpersoon in deze horrorfilm. Nadat haar moeder overlijdt is zij de enige overgebleven persoon uit haar familie. Wanneer ze een DNA-test doet, blijkt ze een neef te hebben. Hij woont in Engeland en lijkt op geen enkele manier op haar. Dan nodigt hij haar uit voor een bruiloft op het platteland van Groot-Brittannië en neemt het verhaal een duistere wending.

Geschreven door
Denise is sinds haar vroegere werk in een cinema meerdere keren per maand in de bioscoop te vinden. Daarnaast leest ze aardig wat boeken, waar ze vervolgens graag haar mening over geeft. Tegenwoordig probeert ze ook steeds meer games uit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.