Vijf films om in het najaar naar uit te kijken

Terwijl de zon regelmatig doorbreekt tijdens de wisselvallige zomer, half Nederland met vakantie is en de blockbusters over het scherm van je bioscoop rollen, vechten films als Barbie en Oppenheimer het momenteel uit aan de boxoffice. Na al die zonneschijn komt het najaar er weer aan en neemt in zijn kielzog tal van toppers mee die ons weer proberen te lokken naar de donkere bioscoopzalen. We hebben een vijftal films geselecteerd die ons meer dan interessant lijken en je overstag kunnen laten gaan voor een bioscoopkaartje.

The Nun II

Niet alleen de The Conjuring-films worden altijd goed bezocht, ook de films die voortkomen uit die horror cinematic universe blijven onverminderd populair. De demonische non Valak is terug en teistert ditmaal een frans klooster in het jaar 1956. Zuster Irene uit het eerste deel wordt wederom ingeschakeld om onderzoek te doen terwijl er links en rechts slachtoffers vallen. Weet Irene ditmaal Valak voorgoed te stoppen? Je ziet het in The Nun II vanaf 7 september.

The Expend4bles.

Stallone. Statham. Lundgren. Dat kan maar een ding betekenen: The Expendables zijn terug met hun vierde film! Ditmaal bundelen ze hun krachten om een wapenhandelaar te stoppen die een ongekend groot privéleger bezit. Om wat extra kracht bij te zetten hebben Stallone en co een vers blik actiehelden opengetrokken en kunnen we flink wat vuurkracht verwachten van niemand minder dan Megan Fox, Randy Couture, Andy Garcia, Tony Jaa en 50 Cent. The Expend4bles is vanaf 5 oktober te zien.

Killers of the Flower Moon

Grootmeester regisseur Martin Scorsese heeft een repertoire onder zijn gordel waar menig filmliefhebber zijn hart aan kan ophalen. Het heeft er alle schijn van dat hij met Killers of the Flower Moon weer een hit in handen heeft. Niemand minder dan Leonardo DiCaprio en Robert De Niro vergezellen hem hierin. Leden van de Osage-stam zijn vermoord en teruggevonden onder vreemde omstandigheden in de jaren twintig van de vorige eeuw. Dit zorgt voor een groot onderzoek waar zelfs J. Edgar Hoover bij is betrokken. Killers of the Flower Moon is te zien vanaf 19 oktober.

Dune: Part Two

Toen de kassa’s rinkelden in het eerste weekend en de kritieken meer dan lovend waren over de eerste Dune-film wist Denis Villeneuve het zeker: deel twee komt er zeker. Paul Atreides heeft zich bij de Fremen aangesloten en zweert wraak te nemen op de moordenaars van zijn familie. Niet alleen de Harkonnen dient hij te bedwingen, ook schuilt er nieuw gevaar in de vorm van Emperor Shaddam IV. Een waar sterren arsenaal sloot zich aan bij Dune: Part Two. Niemand minder dan Christopher Walken, Austin Butler en Florence Pugh. Dune: Part Two zie je vanaf 2 november in de bioscoop.

Napoleon

Met zijn 86 levensjaren hebben we al heel wat juweeltjes van regisseur Ridley Scott mogen aanschouwen. Momenteel is hij druk met de opnames van Gladiator II en legt hij de laatste hand aan zijn Napoleonfilm. De hoofdrol wordt vertolkt door Joaquin Phoenix (Gladiator, Joker) en het verhaal van de kleine generaal die van niets is gekomen en uiteindelijk uitgroeide tot Keizer wordt verteld. Napoleon draait vanaf 23 november in de bioscoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.