Waarom je zeker eens Apple TV+ moet proberen

De streamingsdiensten vliegen je tegenwoordig om de oren en het is lastig te bepalen welk abonnement nu wel of niet de moeite waard is. Gek genoeg hoor je niet zo heel vaak over de streamingdienst van Apple, terwijl het merk zelf toch redelijk populair is. Ze maken dan ook niet zo veel reclame in ons land, in vergelijking met de andere streamingdiensten en ze hebben ook niet direct de grote bekende films en series in hun assortiment. Maar waarom zou je dan toch nog kiezen voor Apple TV+?

Fantastische originele content

De allerbelangrijkste reden om voor Apple TV+ te kiezen is de originele content. De content die je op deze streamingdienst vindt, zal je nergens anders vinden. En natuurlijk kan niet alles fantastisch zijn, maar het meeste is bovengemiddeld goed te noemen. Zo wisten ze als eerste streamingdienst al in het tweede jaar van deelname maar liefst elf Emmy Awards te winnen in 2021. En in 2022 wonnen ze als eerste streamindienst een Oscar. Een aantal absolute aanraders zijn bijvoorbeeld:

Ted Lasso

Deze serie krijgt het voor elkaar om zelfs personen met een hekel aan voetbal aan zich te binden, terwijl het allemaal draait om een voetbalcoach. Een hilarische serie die al bijna ontelbaar veel prijzen wist te winnen.

Severance

Er is eigenlijk geen ander woord dat deze serie beter omschrijft dan intrigerend. Het is een mysterieus sciencefictiondrama waar je maar naar blijft kijken.

The Morning Show

Nee geen echte show, maar een dramaserie daarover met bekende namen als Jennifer Aniston en Reese Witherspoon.

Hijack

Een spannende miniserie met Idris Elba in de hoofdrol, dat kan niet anders dan kijkplezier opleveren toch?

Servant

Deze psychologische horrorserie gaat over een wel heel bijzondere nanny en een net zo bijzondere baby.

Foundation

Een heerlijke sciencefictionserie die losjes gebaseerd is op de bekende boekenreeks van Isaac Asimov.

CODA

Deze film wist vele prijzen in de wacht te slepen waaronder een Oscar en gaat over de muzikale Ruby die opgroeit in een gezin waar iedereen doof is.

Still: A Michael J. Fox Movie

Een boeiende documentaire over (hoe kan het ook anders met deze titel) de fantastische acteur Michael J. Fox en zijn slopende ziekte.

Tetris

Ja, ja, deze op waarheid gebaseerde film gaat over het welbekende spelletje Tetris. Krijg jij het liedje nog uit je hoofd?

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Een korte film over de vriendschap van een jongen, een mol, een vos en een paard.

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod aan goede films, series en documentaires die te vinden zijn. Het aanbod wordt elke maand weer een klein beetje groter en daarmee ook steeds meer de moeite waard. Ook voetballiefhebbers kunnen hun hart tegenwoordig ophalen, want elke week zijn er een aantal gratis wedstrijden uit de MLS om te kijken.

Het is voor iedereen, niet alleen voor de Apple fans

Bij Apple denk je natuurlijk direct aan de Apple apparaten en hoewel het kijken daar natuurlijk extra makkelijk op is, heb je deze helemaal niet nodig om toegang te krijgen tot de streamingdienst. Vrijwel elke Smart TV heeft de Apple TV+ app beschikbaar en ook kan je net zoals bij de meeste streamingsdiensten gewoon via je browser kijken. Dus nee, je hoeft geen dure macbook aan te schaffen of een Apple TV-kastje om een abonnement af te sluiten.

Geen dure streamingdienst

In tegenstelling tot de dure apparaten die Apple op de markt brengt, is de streamingdienst helemaal niet zo duur in vergelijking met de concurrenten. Het kost je €6,99 per maand en je kan het met zes gezinsleden delen. Mocht je toevallig een echte Apple-fan zijn, dan kan het maar zo zijn dat je misschien wel drie maanden gratis Apple TV+ hebt gekregen bij de aanschaf van een van je apparaten. Dat doet Apple namelijk met enige regelmaat. Soms is het helaas maar een maand gratis, maar soms zijn er ook acties waarbij je een jaar lang gratis Apple TV+ krijgt bij een aankoop. Even opletten en profiteren dus.

De nadelen?

Door alleen maar exclusieve content aan te bieden is het aanbod lang niet zo uitgebreid als bij diensten als Netflix natuurlijk. Verder mist Apple TV+ een bibliotheek van gevestigde titels en grote franchises, waardoor veel content minder bekend is. Dat maakt het natuurlijk uniek, maar ook wat spannender omdat je niet altijd weet wat je krijgt en of het je aan zal spreken. Tot slot is het natuurlijk toch weer nóg een streamingdienst waar je maandelijks geld aan kwijt bent. De afweging of het dat waard is, dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

1 Comment

  1. Een ander klein nadeel: als ik al eens iets interessants aangemerkt zie staan dat enkel beschikbaar is via Apple TV+, dan is het vaak te huur of te koop en niet opgenomen in het aanbod zelf. Maar toch werd ik over de streep getrokken door de fantastische documentaire over The Velvet Underground van Todd Haynes die de naam van de band draagt.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.