The Fabelmans is uit: wat heeft Steven Spielberg dit jaar nog meer in petto?

Hij is een dragende kracht in de filmwereld. Ook met de losjes op zijn leven gebaseerde film The Fabelmans die recent uitkwam heeft regisseur Steven Spielberg (76) weer een succes te pakken. Wat kunnen we dit jaar nog meer verwachten van een van de beste regisseurs van Hollywood? Dit zijn de films van Steven Spielberg in 2023.

Schindler’s List (1993), E.T. The Extra-Terrestrial (1982), Saving Private Ryan (1998), Jaws (1975), Jurassic Park (1993)… De lijst met topfilms van Steven Spielberg is eindeloos. Deze week bracht hij The Fabelmans uit, een dramafilm waarin de jonge filmmaker Sammy Fabelman film gebruikt om een familiegeheim aan de buitenwereld kenbaar te maken. De film zou gebaseerd zijn op de jongere jaren van Spielberg. Op het filmfestival van Toronto (Canada) won de film al de People’s Choice Award.

Dit is niet de enige film waar deze grootheid de afgelopen tijd aan werkte. Hieronder een greep uit de lijst films die we in 2023 nog meer van Steven Spielberg kunnen verwachten. Tipje van de sluier: het gaat hier niet om hele nieuwe verhalen.

Transformers: Rise of The Beasts

Releasedatum: 8 juni 2023
Vijf jaar na Bumblebee keren de Transformers in juni weer terug in de bioscoop. Met Spielberg als uitvoerend producent is Transformers: Rise of the Beasts de zevende titel in de filmreeks. Anders dan in eerdere delen is deze nieuwe film gebaseerd op de spin-offserie Beast Wars dat zich 300 jaar na de originele Transformers afspeelt. Het was een van de eerste series die CGI toepaste. In Transformers: Rise of the Beasts komen een aantal archeologen in het Brooklyn van 1994 in conflict met de Autobots. De stem van Optimus Prime komt nog steeds van Peter Cullen en ook Pete Davidson vervult een rol.

Bekijk hieronder de trailer:

Indiana Jones and The Dial of Destiny

Releasedatum: 28 juni 2023
De films over een andere archeoloog kunnen met gemak aan bovenstaand rijtje worden toegevoegd. Steven Spielberg brengt een vijfde deel van zijn hitreeks die begon in 1981 en in 2008 nog een vierde film over archeoloog Dr. Henry Walton ‘Indiana’ Jones kreeg. In Indiana Jones and The Dial of Destiny keert Harrison Ford terug als de bekende avonturier. Onder meer grote namen als Mads Mikkelsen en Antonio Banderas zijn nieuw in het verhaal. Waar de Indiana Jones’ films normaliter door Spielberg geregisseerd worden, is hij nu ‘slechts’ uitvoerend producent. Eerder won Spielberg met de vorige Indiana Jones’ films al verschillende Oscars.

Bekijk hieronder de trailer:

Gremlins 3

Releasedatum: 15 december 2023
De schattige wezentjes die in kleine enge monsters veranderen komen eind dit jaar weer op het witte doek. In 1990 was er een tweede deel, maar Gremlins 3 geldt als vervolgfilm voor de originele Gremlins die bijna veertig jaar geleden bij het grote publiek onder de aandacht kwam. Wanneer Randall Peltzet een klein wezen voor zijn zoon koopt barst de hel op Kerstavond al snel los in hun woonplaats. In eerste instantie zou de film een nieuwe versie van de originele film worden. Later is ervoor gekozen om voor een sequel te gaan. De Gremlins-films zijn een kruising van horror en komedie, wat in 1984 enorm populair was. Onder meer ook met Ghostbusters.

Films van Steven Spielberg in 2023

The Color Purple

Releasedatum: 20 december 2023
Steven Spielberg vertelt in 1985 het verhaal van Celie Harris Johnson (vertolkt door Whoopi Goldberg), een Afro-Amerikaanse vrouw in het zuiden van het land die in de beginjaren van de 20e eeuw op zoek is naar zichzelf nadat zij jarenlang is misbruikt door haar vader. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Alice Walker die vijf jaar eerder de Pulitzer Price won. Wat na de film volgde was een musical in 2005 waar Spielberg in deze vernieuwde adaptatie door samenwerking met de musicalmakers, Quincy Jones en Oprah Winfrey (die in de originele film speelde) een draai aan wil geven.

Bekijk hieronder de trailer van de originele film uit 1985:

Written by
Denise is sinds haar vroegere werk in een cinema meerdere keren per maand in de bioscoop te vinden. Daarnaast leest ze aardig wat boeken, waar ze vervolgens graag haar mening over geeft. Tegenwoordig probeert ze ook steeds meer games uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.