Mijn Week in Beeld: Het begin van het einde

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Mark.

De afgelopen tijd was er voor mij één van begin en einde op het gebied van beeld. Zo is na lang wachten eindelijk de misschien wel allerbeste serie van de afgelopen jaren weer begonnen. Game of Thrones is terug en met nog twee seizoenen te gaan loopt de wereldberoemde serie langzaam op haar einde. In de slechts dertien afleveringen die ons nog resten, zal alles samen moeten komen waar de afgelopen zes seizoenen naar hebben opgebouwd. Draken, white walkers en alle belangrijke personages zijn nog nooit zo dichtbij geweest als nu. Ondertussen zijn we al twee afleveringen in seizoen zeven en het stelt zeker niet teleur. Wie oh wie gaat het spel winnen? Omdat ik de serie niet wil spoilen voor mensen die misschien nog niet zo ver zijn, zal ik mijn eigen verwachting even buiten beschouwing laten. Als jij echter denkt te weten wie uiteindelijk zal overleven en de macht claimen over Westeros, deel je theorie dan met als een reactie onder dit artikel.

Als we het over een nieuw begin hebben, mogen we de Comic-con natuurlijk ook niet vergeten. Waar fans van films, series, games en stripboeken samen komen om te horen en zien wat hen te wachten staat de komende jaren. Het voorproefje van Justice League zag er beter uit dan verwacht, maar grote knaller op de beurs was toch wederom Marvel. Met mooie beelden van de nieuwe Thor film werden we al goed warm gemaakt, maar het hoogtepunt was natuurlijk de presentatie rondom Avengers: Infinity War. De eerste van twee grote knalfilms, waarin de opgebouwde verhaallijn van het Marvel Cinematic Universe tot een grote climax moet komen. Net zoals bij Game of Thrones komen ook hier verschillende paden eindelijk samen. De Guardians of the Galaxy, de Avengers, Doctor Strange, Spiderman, noem het maar op. Samen zullen ze proberen om Thanos van zijn troon te stoten.

Waar een nieuwe deur open gaat, zal een andere helaas vaak sluiten. Na het een half seizoen te hebben genegeerd, heb ik eindelijk The Walking Dead weer opgepakt. Met acht afleveringen op rij kon ik weer lekker binge-watchen, maar het enige nadeel daarvan is het lege gevoel wat soms overblijft aan het einde. Uit onderzoek is gebleken dat er waarschijnlijk een verband bestaat tussen binge-watchen en het ervaren van depressieve emoties. Bij het zo snel achter elkaar kijken van een serie en daarmee een groot deel van je vrije tijd te vullen, ga je erg op in het verhaal. Wanneer het dan vervolgens voorgoed voorbij is, of wanneer je moet wachten op een nieuw seizoen, kan dat een vervelend gevoel achter laten. Iets om op te letten voor de fervente binge-watchers onder ons. Gelukkig is er genoeg reden om positief te zijn. The Walking Dead gaat bijvoorbeeld in oktober alweer verder met het volgende seizoen. Konden we dan maar gelijk het hele seizoen weer in één keer kijken.

Het onderzoek omtrent binge-watchen geeft op een ietwat negatieve manier weer hoe het leven is voor een echte liefhebber van de verschillende media-uitingen waar onze website om draait. Je gooit jezelf elke keer weer met hart en ziel in een nieuw verhaal. Het is op dat moment geweldig en wanneer het voorbij is voel je een steek. Het is er niet meer, dat verhaal waar je in opging. Wanneer je het echter niet ziet aankomen, valt je wonder boven wonder ineens weer iets nieuws in je schoot waar je precies datzelfde enthousiaste gevoel van krijgt. Ik kan het niet beter illustreren dan met mijn recente ontdekking van de anime Boruto: Naruto Next Generations. Na het geweldige einde van Naruto Shippuuden, was ik ongeïnteresseerd toen ik hoorde over deze ‘vervolgserie’. Naruto is één van mijn lievelingsverhalen en de ongeveer 740 afleveringen die ik gezien heb waren voor mij niet genoeg. Deze nieuwe serie zou echter vast een slap aftreksel zijn en het origineel bezoedelen. Ondertussen heb ik alle bestaande afleveringen al gezien en ben ik geheel onverwachts toch weer fan. Denk de volgende keer dat een binge-watch eindstation je een vervelend gevoel geeft dan ook niet aan wat je mist. Het is vaker wel dan niet de voorbode van een geweldige nieuwe ontdekking. Zeker in deze tijd, waarin er meer verhalen te verslinden zijn dan ooit.

Written by
Mark schrijft al jaren graag en geniet ook altijd van games, films en televisie. Bij Play Watch Read focust hij zich vooral op de games en dat doet hij met veel plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.