Mijn Week in Beeld: De hitte overleven

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel die voornamelijk probeerde de hitte te overleven.

Met deze temperaturen kan je eigenlijk maar vrij weinig doen en dat is dan ook precies wat ik gedaan heb: vrij weinig. Ik heb de afgelopen week dan ook vooral naar het tv-scherm zitten staren. Het is niet zo dat ik lekker een bijzondere film of boeiende serie heb opgezet, want dat was me eigenlijk al te veel werk. Ik ben dan ook vaak op de bank geploft en heb de tv aangezet om vervolgens gewoon te kijken wat er op dat moment werd uitgezonden. Te beginnen met het laatste stukje van de Tour de France dat ik vaak nog net kon meepikken als ik op tijd thuis was.

Na de Tour de France volgt het journaal, EenVandaag en eventueel nog het sportjournaal. Vervolgens switchte ik meestal van zender en volgden er heerlijke oude afleveringen van The Big Bang Theory. Dat is nou een serie waar ik nog steeds van kan genieten. Elke keer als ik dacht dat de serie minder zou gaan worden met het volgende seizoen, bleef deze me toch vermaken. Ondertussen is Veronica weer begonnen met het uitzenden van hele oude afleveringen en ondanks dat ik de meeste wel gezien heb, blijf ik ze toch nog steeds erg leuk vinden. Mocht je de serie dus nog niet kennen: elke werkdag op Veronica.

Tussen The Big Bang Theory door komen altijd wat afleveringen van Two and a Half Men. Een serie die ik dan weer wat minder vind dus meestal gebruik ik deze tijd om dan toch wat van de noodzakelijke klusjes te doen. Wat huishoudelijke klusjes, de hond uitlaten, maar vooral ook de nodige dingen voor Undercover-Network. Sowieso heb ik vaak tijdens sport of series mijn laptop op schoot en ben ik ondertussen ook bezig met andere dingen. Ik kijk bijvoorbeeld de Formule 1 in Hongarije (jammer voor Max) terwijl ik dit typ. Het concentreren op het schrijven van bijvoorbeeld recensies was echter nog een hele opgave met de warmte. Gelukkig is het ondertussen ietsjes afgekoeld.

Aangezien ik onverwachts een filmliefhebber te logeren kreeg (mijn broertje) besloot ik vrijdag dat we dan toch maar even een bezoekje aan de bioscoop moesten brengen. De sneakpreview van dinsdag had ik al gecanceld, met name omdat de film me niet trok en ik geen zin had om door de hitte naar de bioscoop te fietsen. Vrijdag dan toch nog even naar de bioscoop geweest om daar Ant-Man and the Wasp in IMAX 3D te bewonderen, een film die me weer erg vermaakt heeft, zoals je kan lezen in mijn recensie. Lekker actie, fijne humor en gewoon net iets anders dan de meeste Marvel films.

Tot slot heb ik de afgelopen week, terwijl ik puffend in de trein zonder airco zat, nog naar het scherm van mijn e-reader gestaard. Ook het concentreren op boeken was vrij lastig met deze warmte. Toch heb ik, ondanks dat het lastig is om erin te komen, Stockholm Confidential uitgelezen van Hanna Lindberg (de recensie daarvan verschijnt vrijdag). Verder zat ik te twijfelen met welk boek ik daarna zou beginnen. Tik Tak van Chris McGeorge, die kortgeleden op mijn radar verscheen, of toch Wildernis van Jane Harper, die ik al een poosje op mijn lijst heb staan. Het is uiteindelijk toch de laatste geworden en het verhaal is tot nu toe erg spannend. Misschien dat ik mijn e-reader zo nog maar even pak om verder te lezen.

Merel Staal
Geschreven door:
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.