Mijn week in beeld: te veel te kijken

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Jantine. Haar week stond vol met verschillende series kijken.

De afgelopen week en aankomende weken gaan overvol zijn voor mij. Zo heb je niks te kijken, en zo verschijnen er binnen een week meerdere vervolgseizoenen op Netflix die je wilt zien. Zo ben ik snel geteld deze week vijf series tegelijk aan het volgen. De een wat spannender dan de ander, maar als ik eenmaal begin met een serie wil ik deze graag afkijken. Binnen een week. Helaas gaat mij dat met deze hoeveelheid niet lukken. Gelukkig kan je op Netflix verder kijken wanneer je wilt en kan je tegenwoordig series van live televisie opnemen en terug kijken wanneer jij wilt.

Al enige tijd was ik aan het wachten op het derde seizoen van Scorpion. Afgelopen week kreeg ik dan eindelijk de melding: ‘Nieuwe afleveringen. Verder kijken.’ Meteen koos ik ervoor om deze serie verder te kijken en alsof het tweede seizoen niet geëindigd was, ging de serie verder waar hij gebleven was. Voor degene die Scorpion niet kennen: het is een serie over een groep hoogbegaafde mensen wiens nieuwe baan het helpen van Homeland in Amerika is. De zoveelste politieserie, met de bekende clichés maar toch ook met een hoop leuke en verrassende aspecten. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en heb ik tien afleveringen gezien.

Waarom ik het hele seizoen van Scorpion nog niet gezien heb? Ondertussen kijk ik als mijn dochter in de middag een dutje doet, naar Z Nation seizoen drie. Deze serie is niet voor kleine kinderogen bedoeld, het is namelijk een zombieserie. Een waarbij zelfs baby’s en kinderen niet gespaard worden. Maar wees niet al te bang voor te gruwelijke taferelen, de serie neemt zichzelf niet zo serieus als zijn beroemde tegenhanger The Walking Dead. (Een serie die ik overigens ook kijk, maar waar ik drie afleveringen achterloop.) Af en toe is het gewoon heerlijk om een serie aan te zetten waarbij je niet hoeft na te denken en verwonderlijk kan kijken naar een grappige zombie apocalypse.

Nog een serie die ik op TV aan het opnemen ben, is The Good Doctor op RTL4. De naam zegt het al, het gaat over een dokter. Een dokter in wording in een ziekenhuis waarbij de nodige operaties voorbij komen. De dokter waar de serie om draait heeft alleen een beperking, een rot woord als je het mij vraagt. Shaun Murphy heeft namelijk een vorm van autisme waardoor hij lastiger communiceert dan anderen en alles onthoudt en tot in de puntjes doorneemt voordat hij een beslissing neemt. Zijn autisme zorgt ervoor dat hij dagelijks tegen ongemakken aan loopt, maar vooral ook mensen tegenkomt die hem niet snappen of serieus nemen als dokter.

Shadow Hunters, Dynasty en Lucifer probeer ik tussendoor ook nog te kijken. Van de eerste twee series kan ik maar een aflevering per week kijken, Netflix gooit er een per week online. Erg fijn, want soms weet ik niet meer wat ik moet kijken en waar ik moet beginnen. Naast de series die ik volg, is er afgelopen weekend ook een film, Verborgen Verlangen, op mijn deurmat gevallen die ik nog moet kijken en recenseren. Ook speel ik graag nog Destiny 2 op de Playstation 4 waarvan er binnenkort een nieuwe DLC uitkomt. En nu ik dit zo zit te schrijven bedenk ik mij, dat ik ook wel erg graag nog de nieuwe Avengers film in de bioscoop wil zien. Druk druk druk, en dat allemaal terwijl ik nog een tweejarige dochter rond heb rennen en drie dagen in de week werk.

Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.