Mijn Week in Beeld: Laatkomertje

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week vertelt Maren over haar ervaringen met het beeldscherm. 

Ik ben altijd een laatkomertje geweest. Bij de geboorte was ik een eigenwijze meid die er met een keizersnee uitgehaald moest worden, op school kwam ik geregeld te laat en ik ben vaak degene die als laatst de grap begrijpt. Maar ook op het gebied van entertainment loop ik vaak achter. Zo was het pas in 2015 dat ik erachter kwam dat Harry Potter best vermakelijk is (zowel de boeken als de films) en zag ik Inception (2010) ook pas een half decennium na de release. “Wow, jongens, Inception is echt een supergoede film!” werd dan ook beantwoord met: “duh, dat weet de rest van de wereld al vijf jaar”.

En deze week heeft mijn meest recente laatkomer plaatsgevonden. Ik ben namelijk, onder lichte dwang en groepsdruk, begonnen aan Game of Thrones. Nu pas?! Ja, nu pas. Voor m’n gevoel zijn er twee kampen in de Game of Thrones-wereld. Aan de ene kant staan de fans, de mensen die erbij zweren dat het zo’n fantastische serie is die iedereen gezien moet hebben. Aan de andere kant staan de anti-fans, mensen die er geen reet aan vinden, na de eerste paar afleveringen zijn afgehaakt of er gewoon nooit aan begonnen zijn. Ik hoorde vroeger altijd bij het laatste kamp en dat was fijn, duidelijk, afgebakend. Nu weet ik niet meer bij welk kamp ik hoor. Ik ben geen fan, geen anti-fan, ik ben in limbo.

De eerste paar afleveringen zijn nog niet echt heel boeiend of spannend. Het zijn bizar veel personages waarvan ik van de helft de naam niet kan onthouden, laat staan spellen. Daeneareays? Taergaeryaeon? Mogen er misschien iets minder klinkers in, meneer Martin? Er gebeurt nog helemaal niks in de afleveringen tot nu toe. Voornamelijk mensen die moeilijk kijken en niet zeggen wat ze bedoelen en het op mysterieuze toon hebben over “winter” en wat zich achter de muur bevindt. Oh, en seks is ook wel een belangrijk, terugkerend thema. Ik ben nog niet weggesleept door de serie, ik kan nu nog stoppen, ik kan nog een afhaker worden. Maar tegelijkertijd moet ik toegeven dat er een paar personages zijn die me intrigeren om een onbeduidende reden. Arya Stark vind ik een fascinerend meisje en een bizar goede actrice, wat ook geldt voor Jon Snow, Bran Stark en Tyrion Lannister.

Een jammere bijkomstigheid van een laatkomer zijn, is de hoeveelheid spoilers. Er is geen ontkomen aan. Gelukkig ben ik niet supergevoelig voor spoilers, maar toch is het jammer dat ik al weet welke personages het niet gaan redden tot het volgende seizoen. Tegelijkertijd zorgt de wetenschap van een grote sterfte onder de hoofdpersonages ervoor dat ik me emotioneel niet echt durf te binden aan de personages. Straks gaan ook zij dood en dan moet ik huilen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Ik weet het niet meer. Ik ga maar gewoon de volgende aflevering aanzetten en dan kunnen we daarna altijd nog zien of ik tóch nog een fan wordt. Een laatkomer-fan, dat dan weer wel.

Written by
Maren is een 23-jarige studente Mediawetenschappen. Zoals elke vrouw van deze leeftijd is ze vooral gek op romantische komedies in haar vrije tijd. Af en toe een intellectueel hoogstandje kan ze echter af heus ook wel waarderen en historische klassiekers behoren tot één van haar fascinaties. Met horrorfilms hoef je echter dan weer níet aan te komen zetten, want dan kan Maren haar nachtrust vaarwel zeggen.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.