Mijn week in beeld: Mario Party-minigames en WoW-robotpauwen

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Michael.

Vorige week kwam eindelijk het langverwachte Super Mario Party uit. Sinds de aankondiging van deze game was ik al erg benieuwd naar wat het zou worden. De twee voorlaatste Mario Party’s stemden behoorlijk teleur en eigenlijk heeft de franchise de eerste drie delen niet meer te weten overtreffen. Met dit elfde deel in de Mario Party-reeks gaat Nintendo terug naar de roots en komt het weer aardig in de buurt van de Nintendo 64-klassiekers.

Toen afgelopen maandag het spel in de bus lag heb ik gelijk twee avonden met anderen het spel uitgeprobeerd en voor je het weet zijn de uren voorbij. De minigames zijn als vanouds en zorgen geregeld voor een strijd en hilariteit. Bovendien zijn er een aantal gamemodi bijgekomen, waaronder het spel waarbij je samen in een keer het eind van de rivier moet halen. Hierbij staat samenwerking centraal en moet je in tegenstelling tot de gewone Party-modus elkaar het niet zo moeilijk mogelijk maken.

Verder heb ik nog een uurtje of twee vrij kunnen maken om World of Warcraft te spelen, waar ik bijna mijn eerste doel heb bereikt: de robotpauw. Ja, de echte jargon voor deze game vind ik nog geen doen, dus ik houd het maar bij mijn eigen beschrijvende termen die de nekharen van Warcraft-fanaten overeind laten staan. Dus ik ben op weg om een ereburger te worden van de gnomes en een robotpauw als metgezel op te eisen – geen idee hoe ik dat moet vertalen naar WoW-taal.

En daar houdt mijn week in beeld eigenlijk al op, want met een volle agenda en twee dagen conferentie in Amsterdam is de week weer voorbij gevlogen. Gelukkig heb ik tussendoor wel de televisieprogramma’s nog kunnen kijken die ik trouw volg. Helaas is Het Italiaanse Dorp: Ollolai inmiddels afgelopen. De komende tijd blijf ik in ieder geval Expeditie Robinson trouw volgen (wat een onverwachte wendingen elke week) en vanaf volgende week is favoriet Hunted weer terug op de televisie.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.