Mijn Week in Beeld – Reality is zo (sl)echt nog niet

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Maren. 

De afgelopen week, en stiekem al het grootste gedeelte van de zomer, ben ik niet echt kwaliteitsseries of films aan het kijken. Het is warm, ik ben loom en snel afgeleid en heb maar weinig zin in een serie die veel aandacht van me vraagt. IIk heb net een heel druk studiejaar achter de rug en heb voorlopig even geen zin om na te denken. Ik ben dan ook meer dan tevreden met het feit dat Teen Mom 2 bezig is het met het uitzenden van een nieuw seizoen.

Teen Mom 2 is een vervolg op 16 & Pregnant, de MTV-serie waarin jonge, zwangere meiden gevolgd werden tijdens hun zwangerschap en bevalling. In Teen Mom 2 volgt MTV een aantal moeders in de jaren die daarop volgen. Inmiddels zijn we beland in het achtste seizoen, met dus kinderen van rond de 8 jaar. Maar ook babyliefhebbers hoeven niet te vrezen hoor, de meeste moeders zijn ondertussen bevallen van een volgende baby of hoogzwanger. Zo is Jenelle Evans dit achtste seizoen in verwachting van haar derde baby, net als haar collega Teen Mom Kailyn Lowry (om het drama compleet te maken zijn alle baby’s van een andere vader). Ook Chelsea Houska is zwanger, van haar tweede kind weliswaar. De tienermoeders, die ondertussen twintigers zijn, bieden me precies voldoende drama zonder dat ik daadwerkelijk constant hoef op te letten wat er aan de hand is. De echt relevante momenten vallen op doordat de tienermoeders in grof Amerikaans tegen elkaar begin te schreeuwen, waarbij flink wat woorden weg-gepiept worden.

Helaas vindt mijn vriend deze guilty pleasure van mij nogal irritant. Met name de schreeuwscènes en de typische Amerikaanse laag drama die over de serie heen ligt werken bij hem op de zenuwen. Ik tune dan ook graag in voor wat reality van eigen bodem. Dat is toch vaak net een tikkeltje nuchterder, met iets minder plastische chirurgie en iets minder hysterisch gegil. In deze categorie kijk ik dan ook graag de herhalingen van The Undateables die deze zomer door de NPO worden uitgezonden. Ongemakkelijke dates tussen mensen die niet graag of vaak daten, lekker nuchter, lekker ongemakkelijk, ik ben er stapelgek op. Maar nee hoor, ook deze hobby kan mijn vriend niet waarderen. Te ongemakkelijk, zó ongemakkelijk dat hij er niet naar kan kijken. Wat moet je dan?

Nou, dan zelf maar op date! En wat voor één. Afgelopen week zijn mijn vriend en ik samen bij de opnames van een ander Nederlands reality-programma geweest, ook over mensen die op dates gaan. Ze hadden tijdens de opnames “figuranten” nodig, die de achtergrond op hun eigen date te gaan. Met volop draaiende camera’s mochten wij dus genieten van een luxe maaltijd in een chique restaurant. Het was ontzettend leuk om mee te maken hoe zo’n reality programma gemaakt wordt (het is dus echt “echt”!) en ik ben benieuwd of ik mezelf zal kunnen spotten in de uitzendingen.

Written by
Maren is een 23-jarige studente Mediawetenschappen. Zoals elke vrouw van deze leeftijd is ze vooral gek op romantische komedies in haar vrije tijd. Af en toe een intellectueel hoogstandje kan ze echter af heus ook wel waarderen en historische klassiekers behoren tot één van haar fascinaties. Met horrorfilms hoef je echter dan weer níet aan te komen zetten, want dan kan Maren haar nachtrust vaarwel zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.