Mijn Week in Beeld: Uitzending gemist

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week  is het de beurt aan Merel die vooral veel moest inhalen en vertelt hoe de week van 11 t/m 17 september er voor haar uitzag. 

Het lijkt de laatste tijd wel alsof ik nergens meer tijd voor heb. Druk druk druk. Mijn bioscooppas blijft ongebruikt op tafel liggen en aan uitgebreid series kijken kom ik ook niet meer toe. Daar komt dan nog eens bij dat ik niet heel veel televisie kijk, maar dat dit het moment lijkt dat alle programma’s die ik wel graag kijk opeens weer allemaal tegelijkertijd begonnen zijn. Waar haal ik de tijd vandaan om alles nog bij te houden? Helaas zijn het mijn favoriete series die als eerste ten onder gaan. Ik loop bij elk seizoen al zo ver achter ondertussen. Hopelijk vind ik in de winter tijd voor een inhaalslag.

Na een weekendje weg met weinig slaap heb ik dan ook de neiging om mijn bioscoopavond af te zeggen. Lekker een avondje op de bank ploffen klinkt prima. Als ik echter hoor dat de sneakpreview van de week Detroit is, besluit ik toch maar te gaan. Deze film lijkt me erg boeiend, al is de tijdsduur wel iets dat afschrikt. Detroit was echter net niet zo goed als ik verwacht had. De film begon wat rommelig en snel om vervolgens opeens heel langzaam te gaan. Verder kende de film gelukkig ook veel hele goede punten en een waargebeurd verhaal als deze is natuurlijk gewoon erg boeiend om te kijken. Het werd dus niet de 9 die ik verwacht had maar uiteindelijk komt de film wel rond de 7,5 uit.

Naast films en series zijn er eigenlijk vier programma’s die ik over het algemeen echt volg op de Nederlandse televisie. Dit zijn Wie is de Mol?, Zondag met Lubach, Heel Holland Bakt en Expeditie Robinson. Daarnaast kijk ik graag nog ergens tussendoor De Rijdende Rechter of Mr. Frank Visser doet uitspraak en De Meldkamer vind ik ook vaak reuze interessant. Mocht je een beetje dezelfde interesses hebben als ik, dan zie je al dat op Wie is de Mol? en De Rijdende Rechter na al deze programma’s onlangs weer begonnen zijn. En dan komt RTL ook nog eens met een eigen namaak Wie is de Mol? in de vorm van Kroongetuige.

Voor iemand die normaal gesproken niet vaak programma’s, of überhaupt naar de Nederlandse televisie, kijkt, lijkt het nu opeens alsof ik niets anders doe. Nou moet ik vaak ’s avonds nog best veel doen achter mijn laptop en dit valt meestal prima te combineren met het terugkijken van wat programma’s. Maandag keek ik tijdens het maken van de prijsvraag en wat andere dingen bijvoorbeeld Kroongetuige terug, op dinsdag keek ik tijdens het eten Heel Holland Bakt terug (zet hem op, Corrie en Maarten), op woensdag tijdens het schrijven van een recensie keek ik De Meldkamer terug, op donderdag keek ik tijdens het eten Zondag met Lubach terug (ik ben een groot fan, maar ik vond deze aflevering toch wat matig) en na het missen van de eerste aflevering van Expeditie Robinson heb ik de tweede aflevering rustig terug kunnen kijken terwijl ik dit artikel aan het schrijven was (Go kamp Noord).

Ondertussen is het alweer zondag en dat is toch wel mijn favoriete televisieavond van de week. Even lekker ontspannen en lekkere trek krijgen bij Heel Holland Bakt, en dan nog eens genieten van een man die altijd mijn mening lijkt te delen over wat er in de wereld gebeurt en dat ook nog eens op geniale wijze op het scherm weet te krijgen, Arjen Lubach. Hopelijk kan ik deze twee programma’s gewoon lekker kijken op het moment dat ze uitgezonden worden en dan moet ik alleen nog ergens tijd vinden om weer de nieuwe aflevering van Kroongetuige, De Meldkamer en wat afleveringen van Mr. Frank Visser doet uitspraak terug te kijken.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.