Mijn Week in Beeld: Veranderingen

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week vertelt Max over een voor zijn doen zeer rustige week.

Jullie kennen me inmiddels al wel wat langer en weten dan ook dat ik me met diverse media bezig hou. Deze week, nou ja weken eigenlijk, was het echter vrij rustig. Nu mijn vrouw in Nederland is, is er voor mij toch wel wat veranderd. Je gaat niet de sporadische tijd die je hebt doorbrengen met nog even een paar uur gamen, wanneer je elkaar de hele dag niet gezien hebt. Hoewel sommige mensen dat misschien wel graag zouden doen, is dat voor mij een no-go. Dus de dingen die ik momenteel doe, zijn voornamelijk samen. Zo keken we een paar weken geleden het volledige derde seizoen van Narcos en mogen we ook graag samen naar Lucifer kijken.

De afgelopen week was echter heel rustig. We zijn wat aan het zoeken naar een groter huis en dat soort zaken en met de feestdagen voor de deur heb je dan ook nog allerlei andere zaken aan je hoofd. Toch wisten we nog wel wat media te bekijken. Zo was het afgelopen week tijd om naar de nieuwe Pixar film Coco te gaan. Wat een prachtige film was dat en ik kan niet ontkennen dat deze film wat traantjes heeft losgemaakt. Mocht je nog niet weten waar Coco over gaat, Coco vertelt het verhaal van een jongetje wiens droom het is om muzikant te worden, maar zijn familie wil er niets van weten omdat er ver in het verleden een voorval is geweest tussen de betovergrootmoeder en betovergrootvader van het jongetje met muziek. Tijdens het Mexicaanse feest Día de Muertos, oftewel dag van de dood, gebeurt er echter iets vreemds waardoor het jongetje in het land der doden terecht komt en hij het echte verhaal kan leren kennen.

Uiteraard staat binnenkort Star Wars ook nog op het programma, maar de afgelopen twee jaar zijn we daar steeds vlak rond kerst heen gegaan, dus dat gaat dit jaar ook gebeuren. Naast Coco hebben we vooral vrij veel naar Modern Family gekeken. Dat is zo’n serie die heerlijk tussendoor weggekeken kan worden doordat iedere aflevering zo’n 20 a 30 minuutjes duurt. Niet te lang, altijd te doen. Dat wil dan weer niet zeggen dat het dan maar één enkele aflevering betreft. Op zo’n dag gaat er al snel een aflevering of 6 achter elkaar doorheen, zo zijn we dan ook wel weer.

Gamen is er de afgelopen week eigenlijk nauwelijks van gekomen al ben ik nog even kort verder gegaan met Life is Strange: Before the Storm, waar ik binnenkort een recensie over zal gaan schrijven. Het wachten is nog op het derde en laatste deel van deze reeks. Daarnaast heb ik mezelf ook nog met twee boeken bezig gehouden. Het eerste boek waar ik in bezig ben is het boek met de geweldige titel: De Verwarde Cavia. Dit boek gaat over een cavia op kantoor. Het grootste deel van het boek zul je denken dat het gewoon over een vrouw gaat, maar dan lees je tussendoor stukken over een nat wordende vacht en wordt het toch weer een cavia in je gedachten. Het tweede boek waar ik pas in ben begonnen is een boek dat al een tijdje op de plank lag. Eden van J. Sharpe die ook wel bekend staat als Joris van Leeuwen. Deze schrijver ken ik eigenlijk al heel lang en ik had zijn boeken nog nooit gelezen. Dit eerste stukje wat ik gelezen heb smaakt naar meer en ik zal dit boek dan ook zeker uitlezen en kijken wat ik verder nog van hem kan lezen.

Het leven verandert en mijn week in beeld verandert hierdoor mee. Series en films blijf ik zeker kijken alleen niet meer zo uitgebreid als ik voorheen deed. Even een serie bingen zit er voorlopig niet heel erg in, maar dat wil zeker niet zeggen dat het stopt. Een game in een weekje uitspelen is er ook niet direct bij, want dat kun je, vind ik, gewoon niet maken met een partner aan je zij. Gelukkig heb ik een vrouw die ook erg kan genieten van series en films.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.