Mijn Week in Beeld: Verhuisd

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week  is het de beurt aan Michael, die beperkt de tijd en middelen had voor games, films en series omdat hij midden in een verhuizing zat.

Drie weken geleden heb ik een huurhuis bezichtigd en de volgende dag kreeg ik al de sleutels. Weg uit het ouderlijk nest, tijd om voor mezelf te gaan zorgen. De stress van het klussen, inboedel kopen en het verhuizen is inmiddels grotendeels voorbij, maar zonder eigen internet en televisie wordt het wat lastiger om te gamen en om films en series te consumeren. Gelukkig heb ik nog een Chromecast en het wifi-wachtwoord van de buurman, dus helemaal afgezonderd van de buitenwereld ben ik gelukkig op het moment niet.

Mijn Nintendo Switch is een van de eerste apparaten die ik heb ingepakt en meegenomen. Dat is maar goed ook, want inmiddels heb ik al vele potjes Mario Kart 8 Deluxe erop zitten. De house warming-gasten en andere visite waren allemaal wel te porren voor een potje Mario Kart. Het blijft een heerlijke, maar o zo verslavende game. Nog een potje dan? Gelukkig heb ik uitzicht op de kerkklok en bevindt het station op zich op steenworp afstand, dus alle middelen zijn aanwezig om een gerichte inschatting te maken over of we nog een potje Mario Kart kunnen doen. Overigens ben ik vele potjes verder wel aardig getraind, dus meestal race ik met Lemmy en het eierdop-autootje eenzaam aan de top.

Ondertussen heb ik alle seizoenen van Het Zonnetje in Huis voor de zoveelste keer gekeken, want dat is makkelijke entertainment als je een videoland-account hebt. Daarnaast kan ik programma’s van de NPO streamen naar de Chromecast of mijn laptop aan de televisie hangen om zo toch genoeg programma’s te kijken. Toch is het lastiger om zo even televisie aan te zetten voor wat achtergrondgeluid, dus ik ben blij als mijn internet- en televisieaansluiting zijn geregeld.

Verder houd ik in de avonduren meestal nog wel even een momentje over om samen met redactrice Ilse te Minecraften. We kennen elkaar al een paar jaar, maar totdat ik haar Mijn Week in Beeld las wist ik niet dat zij ook graag Minecraft speelt. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer zo ingewikkeld om een online server te beginnen en samen te spelen met anderen die niet fysiek bij je in de buurt kunnen zijn. Headset op en gaan! Overigens moet ik er wel aan denken dat ik nu buren heb, want als ik eenmaal lekker aan het Minecraften ben wil ik nog weleens fanatiek beginnen te schreeuwen. Zeker op de momenten dat het mis gaat en je tientallen waardevolle spullen verliest.

Oh ja, ik zou het bijna vergeten, maar afgelopen donderdag ben ik ook nog naar de bioscoop geweest om It te kijken. Bijna vergeten omdat de film niet erg veel indruk heeft gemaakt. Door de vele positieve verhalen die ik heb gehoord had ik mijn lage verwachtingen wat naar boven bijgesteld, maar hoe graag ik het ook wilde, It kon mij niet zo bekoren. Ik denk op zich dat de film goed gemaakt is, maar het gewoon niet mijn ding is. De teleurstelling was ook al snel over, want een verfrissende wandeling van bioscoop naar huis (wat voorheen een halfuur met de trein was) maakt je hoofd meteen weer leeg.

Michael Wenting
Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.