Mijn week in beeld: verjaardagscadeau

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Michael.

Eind vorige maand heb ik een Playstation 4 gekocht, bij wijze van verjaardagscadeau aan mezelf. Het was een pakket met daarin een extra controller en Spider-man. Een game die ik anders waarschijnlijk nooit had gekocht (ik heb niet zoveel met superhelden), maar ik ben ontzettend verrast. Het verhaal vind ik niet zoveel voorstellen, maar de meeste missies zijn erg leuk om te doen. Zeker wanneer je los kan gaan met je vechtkunsten. Inmiddels heb ik het spel 100% uitgespeeld en is het toch wel echt klaar. Naast het verhaal biedt Spider-man behoorlijk wat uurtjes extra speelplezier, want er zijn honderden dingen te verzamelen en op te lossen.

Nou was het fenomeen van de trofeeën op de Playstation nieuw voor mij en het leek mij niet echt de moeite waard om die dingen te gaan verzamelen, maar ik ben toch gezwicht. Alhoewel, zo’n negentig procent van de trofeeën had ik al gehaald door het spel gewoon uit te spelen (op mijn manier, met mijn verzameldrang), dus heel veel extra moeite kostte het niet om ook de laatste paar trofeeën te gaan halen. Vooralsnog heb ik in ieder geval alles uit mijn eerste Playstation-game gehaald en ben ik de “trotse bezitter” van een platinumtrofee. De volgende superhelden-game ligt al op mij te wachten, want ik heb laatst Batman: Arkham Knight voor mijn verjaardag gekregen.

Zo’n 3 miljoen mensen hebben er extra lang op moeten wachten, maar eindelijk is een van de lekkerste Nederlandse televisieprogramma’s terug op tv: Heel Holland Bakt. Voor het eerst was er dit jaar een auditieronde. Genieten! Het is ontzettend sneu dat een thuisbakster een taart in het gras laat vallen, maar stiekem toch ook wel heerlijk leedvermaak. Het blijft toch apart dat zo’n kneuterig programma zoveel kijkers trekt, en als vierentwintigjarige val ik natuurlijk niet erg binnen de doelgroep. Toch ken ik genoeg mensen die het kijken en is het een goed gespreksonderwerp voor op de maandagochtend op het werk.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.