Mijn Week in Beeld: de zomerstop is voorbij!

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Jantine.

Iedereen doet andere dingen in zijn of haar zomervakantie. De meeste mensen gaan op vakantie, andere nemen de tijd om aan zichzelf te werken. De zomer betekent ook vaak dat er niet veel bijzonders te zien is op de Nederlandse televisie. Inmiddels is de zomerstop voorbij, zijn de scholen weer begonnen en is iedereen weer aan het werk. Zo is twee weken geleden ook het derde seizoen van Dance Dance Dance begonnen. Een televisieprogramma waarin bekende Nederlanders al dansend de strijd met elkaar aan gaan. Het eerste seizoen was leuk en vernieuwend, het tweede seizoen was al minder, waarom ze besloten hebben om een derde seizoen te maken is voor mij een raadsel. Het vervangen van Jandino Asporaat door Humberto Tan werkt voor mij ook niet echt. Het is niet meer de zaterdagavondshow die het twee seizoenen geleden was geweest.

Gelukkig biedt Netflix vaak een uitkomst als er niks te kijken valt op de televisie. Zo ben ik begonnen aan het zesde seizoen van Orange is the New Black en ben ik inmiddels bij de tiende aflevering. De serie gaat over vrouwen in de gevangenis in Litchfield, met als hoofdrolspeelster Piper Chapman. De serie is gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman. Het leven van de vrouwen binnen de gevangenis blijft ondanks haar muren constant veranderen. Toch is ook de spanning binnen de serie veranderd, het is nog steeds een leuke serie en je blijft er naar kijken. Maar toch vraag je jezelf constant af, ‘wanneer wordt het nu spannend?’ Inmiddels is het zevende seizoen aangekondigd, ik blijf stug kijken, maar ik hoop wel dat de serie haar spanning terug vindt.

Netflix biedt ook veel films aan, zo heb ik afgelopen weekend Guardians of the Galaxy vol. 2 gezien. De film bracht mij ietwat in verwarring, doordat ik afgelopen lente de film Avengers: Infinity War in de bioscoop heb gezien. Deze film speelt zich af na Guardians of the Galaxy vol. 2. Ik wist dus wat er ging gebeuren met de personages na deze film. Misschien zorgde dit er mede door, dat ik niet met volle concentratie naar de film kon kijken, want ik ben zelfs in slaap gevallen tijdens de film. Wil dit zeggen dat het een hele slechte film was? Nee, maar het kon wel beter.

Al met al, geen goede week voor mij als liefhebber van films en series. Wellicht is de DLC voor Destiny 2: Forsaken een hoogtepunt. Deze is sinds gisteren (4 september) te koop of te downloaden en als echte die-hard Destiny fan wacht ik al enige tijd op deze DLC. Helaas voor mij moet ik even wachten met spelen tot het weekend, maar ik hoop jullie hier gauw meer over te kunnen vertellen.

Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

1 Comment

  1. Niet liegen Jantine! Wij hebben gisteren het al gespeeld 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.