Winnie the Pooh: Blood and Honey

Summary
Winnie the Pooh: Blood and Honey is geen sprookjesfilm die je gezellig met je kinderen moet gaan kijken. Winnie de Poeh en Knorretje zijn boos en hun dierlijke instincten hebben het overgenomen en zijn aan het moorden geslagen. Zij zijn dan ook de enige twee die het kijken waard zijn. De film gaat getergd onder een verhaal met potentie vanuit Poeh en Knorretje, maar weinig potentie vanuit de andere castleden. Het acteren is op een zwaar middelmatig niveau waarbij het eerder op je lachspieren werkt dan dat je medelijden hebt met ze. De film moet het vooral hebben van Poeh en Knorretje die geen medelijden tonen. En daarmee is Winnie the Pooh: Blood and Honey een ontzettend slechte film die ergens toch nog vermakelijk is.
3.5

Wie is er nou niet opgegroeid met de sprookjesfiguren uit de koker van Disney? Van Mickey Mouse tot Simba, het zijn allemaal prachtige sprookjesfiguren die een warm gevoel oproepen. Maar wat krijg je als de rechten van een aantal van deze sprookjesverhalen in het publieke domein komen? Nou, dan krijg je dus Winnie the Pooh: Blood and Honey. Een horrorfilm met twee niet zo schattige sprookjesfiguren.

Winnie the Pooh: Blood and Honey

Winnie the Pooh: Blood and Honey gaat over Winnie de Poeh en Knorretje die samen met Iejoor zijn achtergelaten door Christopher Robin toen hij ging studeren. Vijf jaar later besluit Christopher terug te keren met zijn verloofde om haar voor te stellen aan zijn vrienden in het bos. Daar aangekomen blijkt het bos verlaten te zijn en er angstaanjagend uit te zien. Ze treffen een dode Iejoor aan en komen er al snel achter dat het goed mis is gegaan in die vijf jaar. Hij blijkt te zijn opgegeten door Poeh en Knorretje, omdat zij geen voedsel meer kregen van Christopher. Zij zijn hier zo door getraumatiseerd dat hun dierlijke instincten de overtoom zijn gaan voeren.

Christopher wordt gevangen genomen en gestraft voor het feit dat hij is weggegaan en zich niet om zijn vrienden heeft bekommerd, maar Poeh en Knorretje zijn nog niet klaar. Vlakbij het bos hebben namelijk een groep vriendinnen een huisje gehuurd. En laat Poeh en Knorretje daar nou niet op zitten te wachten. Weten de vriendinnen te ontsnappen aan de gruweldaden van Poeh en Knorretje?

Winnie the Pooh: Blood and Honey Fire

Een onbekend avontuur

De ontwikkeling van Winnieh the Pooh: Blood and Honey is razendsnel gegaan. Op 24 mei vorig jaar werd de film voor het eerst aangekondigd. Het internet ging gelijk los en daardoor kreeg de film enorm veel aandacht. Gemengde reacties, want het gaat hier wel om kindervrienden waar iedere oudere mee is opgegroeid. Hoe kan je van Winnie de Poeh immers een horrorfilm maken? Het is de regisseur wel gelukt, want de film werd in tien dagen gefilmd. De film zou alleen te zien zijn tijdens een eenmalig evenement, maar vanwege de populariteit is de film nu ook te zien in de bioscoop.

De regie van Winnie the Pooh: Blood and Honey lag in de handen van Rhys Frake-Waterfield. Een onbekende regisseur die met Winnieh the Pooh: Blood and Honey zijn eerste grote film te pakken heeft. Al zijn vorig werk bestaat uit kleinere producties waarbij je kunt spreken over zeer twijfelachtige kwaliteit. Zo was hij (mede)verantwoordelijk voor vijftien horrorfilms die bij het grotere publiek niet heel bekend zijn. Wat zegt dit over deze film? Nou, niet zo heel veel positiefs vooralsnog.

Winnie the Pooh: Blood and Honey Pooh Bear

Niet om aan te zien

Rhys Frake-Waterfield zet de twijfelachtige kwaliteit ook voort in deze film. Dit komt voornamelijk doordat hij werkt met dezelfde acteurs als voor zijn vorige films. De ervaring die zij hebben opgedaan is niet terug te zien in deze film. Natasha Rose Mills speelt als een van de vriendinnen nog het aardigst. Niet om over naar huis te schrijven, maar het is nog wel vermakelijk. Nee, de beste rollen zijn weggelegd voor Craig David Dowsett als Poeh en Chris Cordell als Knorretje. Dit komt voornamelijk omdat zij niets zeggen in de film. Ze zijn muisstil en dat maakt het net iets angstaanjagender dan dat je zou willen. Al met al, deze film moet het zeker niet hebben van de andere twijfelachtige acteerprestaties van onder andere de dames. Nee, de film moet het hebben van brute scènes. Het is en blijft immers een horrorfilm!

Winnie the Pooh: Blood and Honey Jaccuzi

Lekker bruut

De sfeer in de film is erg duister. Het verhaal van de dames is dat een van hen gestalkt werd en er daarom even tussenuit moet met haar vriendinnen. Laat dat net in de buurt zijn van Poeh en Knorretje. Wat de regisseur duidelijk wil maken is dat je dit niet gezellig met kinderen moet kijken. De intro geeft al gelijk een signaal af van gruwelheden. Dat wordt doorgezet naar de rest van de film met een Poeh en Knorretje die er monsterlijk uitzien en waar je niet even mee wilt knuffelen. Een moord waarbij iemand in een houtsnipperaar geduwd wordt of waarbij iemands hoofd verdwijnt onder de band van een rijdende auto, het mag duidelijk zijn: Winnieh the Pooh: Blood and Honey is echt niet voor kleine kinderen. Dit maakt de film nog enigszins vermakelijk en om aan te zien. Als je de slechte acteerprestaties erbij optelt heb je een hele slechte film die door de moorden nog vermakelijk is.

De grote vraag is natuurlijk, wat nu? De regisseur heeft de smaak van online bekendheid te pakken. Hij heeft namelijk al aangekondigd dat er een vervolg op deze film gaat komen. En daar blijft het niet bij! Ook Bambi moet er aan geloven in Bambi: The Reckoning en ook Neverland gaat niet veilig zijn in Peter Pan’s Neverland Nightmare. Wanneer deze films klaar moeten zijn is nog niet duidelijk. Gezien de man zijn cv kan dat wel eens later dit jaar zijn of anders volgend jaar. Hopelijk weet hij met zijn online bekendheid meer budget los te krijgen om daadwerkelijk goede acteurs in te schakelen.

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.